Το βρήκα, το βρήκα! Η διαφορά είναι πως ο Πούτιν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και ο Τσάβες δικτάτορας! Σωστά;
Δε γαμιόμαστε λέω εγώ; Μια χώρα που ψηφίζει "όχι" στη μείωση του ωραρίου είναι μια χώρα που έχει φάει τρελή προπαγάνδα, ώστε να αναγκαστεί να ψηφίσει ενάντια στο συμφέρον της. Κι εκείνο το αποτυχημένο πραξικόπημα του Τσάβες που γράφει ... εντάξει, όταν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος κοντράρει με το στρατό, ο οποίος επιχειρεί να καταλάβει την εξουσία, είναι όντως αυτό ένα προεδρικό πραξικόπημα αυτό -όπως και να το δεις! Άλλο αν τον πιάσανε τον Τσάβες, τον είχαν έγκλειστο και αναγκάστηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο -και τότε αυτός ξανακέρδισε τις εκλογές! Το πραξικόπημα -πραξικόπημα! Το ξανάπα; Πάμε άλλη μία -ρε δε γαμιόμαστε λέω εγώ;
χι ακριβώς - στην περίπτωση αυτή το BBC είναι αρκετά σωστό - λέει ότι έχασε το δημοψήφισμα "with the slenderest of margins" - 51 εναντιον 49 %, ότι αμέσως παραδέχτηκε την ήττα του, και ότι και οι αντίπαλοι του λένε ότι αυτό δεν θα γινόταν αν πολλοί που είναι υπερ του δεν ψήφιζαν όχι , απλώς γιατί δεν γούσταραν την δυνατότητα επανεκλογής επ'απειρον, κι ας συμφωνούσαν με τα υπόλοιπα μέτρα (πχ κοινωνική ασφάλεια στο 50% του πληθυσμού που κάνει "μάυρη" εργασία, ενδυνάμωση της εξουσίας των αυτοδοικούμενων κοινοτήτων, μείωση του ωραρίου κλπ)...Τώρα - φυσικά και έχει εναντίον του ΌΛΑ (100%) των ιδιωτικών καναλιών (και μετά μιλάνε για λογοκρισία!) και φυσικά τα φράγκα των αμερικανών!) Αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να είναι μαζί του (όπως και το BBC παραδέχεται) με το μεγαλύτερο ποσοστό δημοτικότητας απο οποιοδήποτε άλλο αρχηγό κράτους στην Βόρεια ή Νοτια Αμερική) και οι αλλαγές αυτές είναι αναπότρεπτες!
Οσο για τον Πούτιν - εντάξει, δεν τον έχει και κανείς σε εκτίμηση σαν φοβερό δημοκράτη, αλλά ο ΟΑΣΕ μια φορά ακόμα ξεφτιλίστηκε - αφού έβγαλε δημοκρατικές τις εκλογές στο ΙΡΑΚ (εκλογές υπό κατοχή!) - τις εκλογές στις φιλοαμερικάνικες χώρες της αντολικής ευρώπης - πχ Λατβια - όπου το 30% του πληθυσμού (οι ρωσσικής καταγωγής) δεν έχει δικαίωμα ψήφου - στην Σλοβακία - όπου σε ένα βράδυ ένα εκατομύριο τσιγγάνοι ξαφνικά έγιναν non-people χωρίς χαρτιά και εθνικότητα- δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στη Ρωσσία - επειδή ο τα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν λέει πλουραλιστικά!
Διευκρινίζω πως έβαλα τα λινκ στο BBC μόνο για να είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Να μην είναι το ένα από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ και το άλλο από το INDYMEDIA...
Χαίρομαι που ανιχνεύετε ακόμα τις διαφορές, γιατί γενικά γύρω μας είναι λίγο θολές, βρήκα αρκετούς να ταυτίζουν τα πρόσωπα στο στυλ "Κι οι δυο για την καρέκλα το κάνουνε μωρε..."
Τώρα να πω κάτι, έχω μιλήσει με μόνιμο κάτοικο Βενεζουέλας, ο οποίος μιλά για τον πρόεδρο λέγοντας «ο φίλος μου ο Τσάβεζ». Τα λόγια του ήταν πως στην εξωτερική πολιτική παίρνει 20, αλλά στην εσωτερική παίρνει 10. Πολλή η διαφθορά στη χώρα του και αν θυμάμαι καλά όσα μου είπε, έχει αυξηθεί από τότε που ανέλαβε.
Παρ' όλα αυτά, φίλος!
Όπερ σημαίνει, καλός ο Τσάβεζ, αλλά μην τρελλαινόμαστε κιόλας :)
Καλά την βάζεις μέσα κι αυτήν την παράμετρο. Όταν είσαι τόσο μακριά όσο εμείς, μπορεί και να εξιδανικεύεις. Προσωπικά ποτέ δεν θα ψήφιζα κάποιον για "ισόβιο" πρόεδρο, ακόμα κι αν υποψήφιος ήταν ο Νόρμαν Σπίνραντ ή ο Τέρι Πράτσετ. Αλλά κάτι γίνεται εκεί κάτω ρε γαμώτο κι εδώ φτάνουνε μόνο τα "γραφικά". Και μου την σπάει να ισοπεδώνονται οι διαφορές.
Το βρήκα, το βρήκα! Η διαφορά είναι πως ο Πούτιν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και ο Τσάβες δικτάτορας! Σωστά;
ReplyDeleteΔε γαμιόμαστε λέω εγώ; Μια χώρα που ψηφίζει "όχι" στη μείωση του ωραρίου είναι μια χώρα που έχει φάει τρελή προπαγάνδα, ώστε να αναγκαστεί να ψηφίσει ενάντια στο συμφέρον της. Κι εκείνο το αποτυχημένο πραξικόπημα του Τσάβες που γράφει ... εντάξει, όταν ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος κοντράρει με το στρατό, ο οποίος επιχειρεί να καταλάβει την εξουσία, είναι όντως αυτό ένα προεδρικό πραξικόπημα αυτό -όπως και να το δεις! Άλλο αν τον πιάσανε τον Τσάβες, τον είχαν έγκλειστο και αναγκάστηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο -και τότε αυτός ξανακέρδισε τις εκλογές! Το πραξικόπημα -πραξικόπημα! Το ξανάπα; Πάμε άλλη μία -ρε δε γαμιόμαστε λέω εγώ;
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteχι ακριβώς - στην περίπτωση αυτή το BBC είναι αρκετά σωστό - λέει ότι έχασε το δημοψήφισμα "with the slenderest of margins" - 51 εναντιον 49 %, ότι αμέσως παραδέχτηκε την ήττα του, και ότι και οι αντίπαλοι του λένε ότι αυτό δεν θα γινόταν αν πολλοί που είναι υπερ του δεν ψήφιζαν όχι , απλώς γιατί δεν γούσταραν την δυνατότητα επανεκλογής επ'απειρον, κι ας συμφωνούσαν με τα υπόλοιπα μέτρα (πχ κοινωνική ασφάλεια στο 50% του πληθυσμού που κάνει "μάυρη" εργασία, ενδυνάμωση της εξουσίας των αυτοδοικούμενων κοινοτήτων, μείωση του ωραρίου κλπ)...Τώρα - φυσικά και έχει εναντίον του ΌΛΑ (100%) των ιδιωτικών καναλιών (και μετά μιλάνε για λογοκρισία!) και φυσικά τα φράγκα των αμερικανών!) Αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να είναι μαζί του (όπως και το BBC παραδέχεται) με το μεγαλύτερο ποσοστό δημοτικότητας απο οποιοδήποτε άλλο αρχηγό κράτους στην Βόρεια ή Νοτια Αμερική) και οι αλλαγές αυτές είναι αναπότρεπτες!
ReplyDeleteΟσο για τον Πούτιν - εντάξει, δεν τον έχει και κανείς σε εκτίμηση σαν φοβερό δημοκράτη, αλλά ο ΟΑΣΕ μια φορά ακόμα ξεφτιλίστηκε - αφού έβγαλε δημοκρατικές τις εκλογές στο ΙΡΑΚ (εκλογές υπό κατοχή!) - τις εκλογές στις φιλοαμερικάνικες χώρες της αντολικής ευρώπης - πχ Λατβια - όπου το 30% του πληθυσμού (οι ρωσσικής καταγωγής) δεν έχει δικαίωμα ψήφου - στην Σλοβακία - όπου σε ένα βράδυ ένα εκατομύριο τσιγγάνοι ξαφνικά έγιναν non-people χωρίς χαρτιά και εθνικότητα- δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στη Ρωσσία - επειδή ο τα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν λέει πλουραλιστικά!
Δεν γαμιόμαστε λέω γω! (δις!)
Διευκρινίζω πως έβαλα τα λινκ στο BBC μόνο για να είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Να μην είναι το ένα από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ και το άλλο από το INDYMEDIA...
ReplyDeleteΧαίρομαι που ανιχνεύετε ακόμα τις διαφορές, γιατί γενικά γύρω μας είναι λίγο θολές, βρήκα αρκετούς να ταυτίζουν τα πρόσωπα στο στυλ "Κι οι δυο για την καρέκλα το κάνουνε μωρε..."
Τώρα να πω κάτι, έχω μιλήσει με μόνιμο κάτοικο Βενεζουέλας, ο οποίος μιλά για τον πρόεδρο λέγοντας «ο φίλος μου ο Τσάβεζ». Τα λόγια του ήταν πως στην εξωτερική πολιτική παίρνει 20, αλλά στην εσωτερική παίρνει 10. Πολλή η διαφθορά στη χώρα του και αν θυμάμαι καλά όσα μου είπε, έχει αυξηθεί από τότε που ανέλαβε.
ReplyDeleteΠαρ' όλα αυτά, φίλος!
Όπερ σημαίνει, καλός ο Τσάβεζ, αλλά μην τρελλαινόμαστε κιόλας :)
@ jean-lyc:
ReplyDeleteΚαλά την βάζεις μέσα κι αυτήν την παράμετρο. Όταν είσαι τόσο μακριά όσο εμείς, μπορεί και να εξιδανικεύεις. Προσωπικά ποτέ δεν θα ψήφιζα κάποιον για "ισόβιο" πρόεδρο, ακόμα κι αν υποψήφιος ήταν ο Νόρμαν Σπίνραντ ή ο Τέρι Πράτσετ. Αλλά κάτι γίνεται εκεί κάτω ρε γαμώτο κι εδώ φτάνουνε μόνο τα "γραφικά". Και μου την σπάει να ισοπεδώνονται οι διαφορές.