Monday, February 14, 2011

Κάθε μέρα κάτι καινούριο στην Υπατία!

Από τον φυσικό του χώρο αναδημοσιεύω:

Σήμερα, Κυριακή 13/02, στις 9.00 π.μ, κλιμάκιο του «Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» του Υπουργείου Υγείας (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) παρουσιάστηκε στην είσοδο του κτιρίου Υπατία (Πατησίων και Ηπείρου) και δήλωσε στους απεργούς πείνας και σε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης πως διατίθεται να παράσχει «υπηρεσίες» ιατρικής υποστήριξης και περίθαλψης καθώς και ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης στους μετανάστες που το επιθυμούν.

Οι απεργοί πείνας καθώς και μέλη της ομάδας ιατρών που έχει συσταθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα ενημέρωσαν το κλιμάκιο πως οι απεργοί βρίσκονται σε καθημερινή παρακολούθηση, πως το ηθικό τους είναι εξαιρετικά υψηλό και πως δεν χρήζουν καμιάς «ψυχολογικής υποστήριξης». Το συνεργείο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έφυγε, αλλά επέστρεψε στις 12 το μεσημέρι (προφανώς κατόπιν επιμονής των προϊσταμένων του) και αξίωσε να εισέλθει με το ζόρι στο κτίριο επικαλούμενο -μεταξύ άλλων- λόγους «δημόσιας υγείας», όπως άλλωστε αναγράφονταν και στο σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο που επέδειξαν. Έφυγαν και πάλι άπρακτοι μετά από την δεύτερη κατηγορηματική άρνηση των απεργών πείνας.

Ενημερώνουμε τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο ότι αν θέλει να παράσχει την οποιαδήποτε βοήθεια στους απεργούς πείνας ο καταλληλότερος τρόπος δεν είναι να κατασκευάζει σενάρια τρόμου, παρουσιάζοντας τους απεργούς και τον αγώνα τους ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», αλλά να ακούσει τα δίκαια αιτήματα τους. Αν ο κ. Λοβέρδος που μέχρι προσφάτως κατηγορούσε τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά» ως τους κύριους υπεύθυνους για τα ελλείμματα των Δημοσίων Ταμείων – άραγε υπάρχει μισός άνθρωπος που να πιστεύει κάτι τέτοιο; – άλλαξε γνώμη με την απεργία πείνας 300 μεταναστών ας το αποδείξει με άλλους τρόπους. Σίγουρα, όχι πάντως με τις επισκέψεις του ΚΕΛΠΝΟ και με επιχειρήσεις ψυχιατρικοποίησης του δίκαιου αγώνα τους. Ενός αγώνα που βρίσκεται στην 20η μέρα απεργίας πείνας.

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

No comments:

Post a Comment