Wednesday, September 3, 2008

Ο Τυμπανιστής και οι Φίλοι του (Θανάσης Πέτρου)



"Μικρές ιστορίες που φαινομενικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά" λέει ένας κατσαρομάλλης τύπος που πατάει πάνω σε μια θάλασσα στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ.

"Ο Τυμπανιστής και οι Φίλοι του" είναι το πρώτο κόμικς άλμπουμ του Θανάση Πέτρου και αποτελεί μια επιλογή από τις μέχρι σήμερα δημιουργίες του. 56 σελίδες, 4ος πλους για την σειρά ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ των εκδόσεων Βιβλιοπέλαγος.Την τιμή του δεν την γνωρίζω, ομολογώ πως δεν αγόρασα το άλμπουμ (αλλά θα καταλάβεις παρακάτω πως υπάρχει επαρκής λόγος γι' αυτό).

Δεκατρείς δουλειές του Θανάση Πέτρου συγκεντρώθηκαν λοιπόν εδώ. Η πλειοψηφία τους έχει δημοσιευθεί στο "9" και την "ΓΑΛΕΡΑ". Οι αδημοσίευτες έχουν εκτεθεί σε τρία Φεστιβάλ της Βαβελ και την έκθεση "Το Υπερπέραν Σήμερα - Ιστορίες που δεν Ξαναδιαβάζονται". Τα σχέδια είναι φυσικά όλα του Θ.Π. και το αυτό ισχύει για το ένα από τα σενάρια. Ο ίδιος είναι επίσης υπεύθυνος για την προσαρμογή σε κόμικς τριών διηγημάτων του Σλαβομίρ Μρόζεκ και ενός διηγήματος του Αουγκούστο Μοντερόσο. Τα υπόλοιπα σενάρια ανήκουν στους Δημήτρη Βανέλλη, Πέτρο Ζερβό, Παναγιώτη Κούστα και Αλέκο Παπαδόπουλο.

Αν δεν διάβασες στα πεταχτά την αποπάνω παράγραφο, θα πρέπει να σου λύθηκε και η απορία γιατί δεν χρειάστηκε να αγοράσω το άλμπουμ.

Μόλις ανακάλυψα πως αν κάνεις κλικ στην εικόνα, ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ! Θαύμα φίλε μου, Θαύμα! Μήπως να ενημερώσω την Διαρκή Ιερά Σύνοδο;

3 comments:

0comments said...

Πήρα αυτούσιο το κείμενο και το έβγαλα στο μπλογκ μου. Φενξ!

PiKei said...

Τώρα που θα ανεβάσω ολόκληρο το ΒΡΡΟΥΜ 41 στο δικό μου μπλογκ να δούμε τι θα πεις, αλήτη λογοκλόπε!
Το έλαβα σήμερα όπως καταλαβαίνεις...

PiKei said...

... και φυσικά ευχαριστώ πολύ!