Sunday, November 1, 2009

Κοντέινερ αύριο μαζί με την Ελευθεροτυπία

Πήρα αυτό το Δελτίο Τύπου και το αναδημοσιεύω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το πρώτο τεύχος του κοντέινερ κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου μαζί με την Ελευθεροτυπία.

Η έκδοση ανήκει στην Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία Διάδραση και είναι μια προσφορά της Ελευθεροτυπίας.
Το κοντέινερ είναι μία νέα μηνιαία περιοδική έκδοση για την πολιτική, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Κυκλοφορεί την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα μαζί με την Ελευθεροτυπία.


Φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μια αφορμή προβληματισμού και να μιλήσει με μια άλλη λογική για όσα είναι ή πιστεύουμε πως θα έπρεπε να είναι, επικαιρότητα.
Είναι ένα έντυπο διαλόγου: συγκεντρώνει φωνές και κείμενα από διαφορετικούς χώρους, διαφορετικής έντασης και κλίμακας, που εστιάζουν σε ζητήματα πολιτικής, πολιτισμού και τεχνών ή εμπνέονται από αυτά.

Από την αρχή, καθώς σχηματιζόταν η ιδέα για αυτή την έκδοση θέλαμε να πετύχει μια λεπτή ισορροπία, μεταξύ γραπτού λόγου, εικόνας, σχεδιασμού, εικαστικής έκφρασης, φωτογραφίας. Θελήσαμε ένα έντυπο που ακόμα και τα κενά του, οι “σιωπές” του, τα λευκά του περιθώρια θα μιλάνε, συμπληρώνοντας τα γραπτά.

Με τις μόνιμες στήλες που φιλοξενεί και υπογράφουν οι Δημήτρης Νόλλας, Γιάννης Υφαντής, Γιώργος Κοκκινάκος, Λένα Κιτσοπούλου και Γιάννης Μακριδάκης, δίνει ένα βήμα σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές που ζουν και δημιουργούν στην Ελλάδα του σήμερα.

Με ένα κεντρικό, μονοθεματικό αλλά όσο το δυνατόν περισσότερο πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα σε κάθε τεύχος, μακριά από συλλογικές βεβαιότητες, το κοντέινερ έρχεται να σχολιάσει, να φωτίσει, να περιγράψει, να ψηλαφίσει, να καταγγείλει ή να εκθειάσει όπου είναι απαραίτητο, πολλά από όσα θα μπορούσαν να απασχολούν οποιονδήποτε από εμάς.

Το αφιέρωμα το πρώτου τεύχους το κρατάμε ως έκπληξη. Οι συνεργάτες που το έκαναν πραγματικότητα, με τα κείμενα, τις φωτογραφίες τους και καταθέτοντας τις ιδέες τους, είναι οι: Λευτέρης Βασιλόπουλος, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Χαράλαμπος Γωγιός, Γιώργος Διβάνης, Γεράσιμος Δομένικος, Μαργαρίτα Κιάου, Βασιλική Λάµδα, Αλέκος Λούτζης, Μαρία Μανδαλά, Αντώνης Μανιτάκης, Ηλίας Μαρμαράς, Ματθαίος Τσιμιτάκης, Ζάφος Ξαγοράρης, Λίνα Πανταλέων, Πάνος Παπαδημητρόπουλος, Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου, Κλειώ Παπαπαντολέων, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Μάνος Σιφονιός, Δέσποινα Σπύρου, Κώστας Τσιρώνης, Άννα Μαρία Φίλιππα, Errands, Mr Comfort, Maurizio De Rosa, The Εrasers.

Τους ευχαριστούμε θερμά.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Διάδραση Α.Μ.Κ.Ε.
ΕΚΔΟΤΗΣ: Στέφανος Νόλλας
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Γιώργος Διβάνης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ: Ευγενία Μπόζου
CREATIVE DIRECTION: NoLogo
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - ΠΙΛΟΤΙΚΟ LAYOUT: Βαγγέλης Παπάζογλου
ΑΤΕΛΙΕ: Ελένη Σγόντζου
ΓΡΑΜMΑΤΕΙΑ: Juliette Van Dorst
T: 2114005745

E: info@konteiner.gr

No comments: