Thursday, November 13, 2014

Τέταρτη Μέρα Απεργίας Πείνας του Νίκου Ρωμανού

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:

Βεβαιώνω ότι στις 13/11/2014 μεταξύ των ωρών 11.00-12.00 εξέτασα , μετά από προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, τον κ.Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου, ετών 21, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, απεργό πείνας από 10 Νοεμβρίου 2014 ως και σήμερα.

Μετά από μελέτη του ατομικού (ιατρικού) φακέλλου των φυλακών , λήψη λεπτομερούς ατομικού και οικογενειακού ιστορικού,κλινικής και παρακλινικής εξέτασης (ΗΚΓ) , γνωματεύω τα παρακάτω:

Ο απεργός πείνας κ.Ρωμανός Νικόλαος αναφέρει: έντονη αδυναμία , καταβολή, εύκολη κόπωση στην ελάχιστη προσπάθεια (βάδιση από το κελι του ως το ιατρείο).Η τελευταία κένωση ήταν προ 2μέρου, ενώ παράλληλα αναφέρει περιορισμένη λήψη υγρών (περίπου 4-5 ποτήρια ημερησίως)

Η απώλεια βάρους καταμετρείται στα 3,2 kg (αντιστοιχία μικρότερη του 10% του Σ.Β.) Αρχικό βάρος Σ.Β. :74 kg-Σημερινό Σ.Β. 70,8 kg.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ διαπιστώνονται τα εξής:

Δέρμα: χροιά ελαφρώς ικτερική, με παράταση >2’’ χρόνου τριχοειδικής επαναπλήρωσης.Ελάτωση πάχους δερματικής πτυχής .Σχετική ανιδρωσία. Ξηρότητα στοματικού βλεννογόνου. Ολα τα ανωτέρω συνιστούν σημεία αφυδάτωσης.Εντονη ωχρότης βλεννογόνων.

Νευρολογικό σύστημα : Αδρός νευρολογικός έλεγχος, δεν ανέδειξε παθολογικά ευρήματα.

Αναπνευστικό σύστημα: Ακρόαση : ελαφρά μείωση αναπνευστικού ψιθυρίσματος στην αριστερή πνευμονική βάση.

Καρδιαγγειακό : Ακρόαση καρδιάς : S1 S2 ευκρινείς .

Αρτηριακή πέση σε ορθία θέση 90/60mmHg. Αρτηριακή πέση σε κατακελιμένη θέση 110/65mmHg.

Σφύξεις : καθιστός (100/1’)ρυθμικές. Ορθιος (115/1’)Διαπιστώνεται δηλ. ελαφρά υπόταση ορθοστατική και ήπια φλεβοκομβική ταχυκαρδία.(ως επί αφυδάτωσης)

Εγινε ΗΚΦικός έλεγχος:ΗΚΓ Ε.Φ.Ο.

Πεπτικό σύστημα : Επισκοπικά διαπιστώνεται ελαφρύς μετεωρισμός κοιλίας και ακροαστικά τυμπανικότητα και μειωμένοι (ελαφρώς) εντερικοί ήχοι αριστερά.

Παρακλινικά :Μέτρηση σακχάρου (stick) 64.

Εγινε αιμοληψία για πλήρη αιματολογικό και βιοχημικό έλεγχο.

Δόθηκαν οδηγίες στον κ.Νικόλαο Ρωμανό , για την ασφαλή διεξαγωγή της απεργίας πείνας.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και με δεδομένο το αιματολογικό ιστορικό του κ.Ρωμανού ,κάποια μορφή κληρονομικού τύπου αναιμίας (μεσογειακής;) και ότι συνεχίζεται η απεργία πείνας από μέρους του, εκτιμώ ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει έκδηλη η απορρύθμιση του οργανισμού του, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαρταρραχών.

Απορρύθμιση που οδηγεί σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική του υγεία, ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Συνιστώ επανεξέταση σε χρονικό διάστημα 4-5 ημερών , εάν δεν προηγηθεί κάτι οξύ.

Η ΙΑΤΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΙΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Αναισθησιολόγος-Γενική Ιατρός
Επιμελήτρια Α’ ΕΚΑΒ Αθηνών»



Από το Indymedia:

75 κρατούμενοι της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινάμε σήμερα διήμερη αποχή συσσιτίου.Με αυτό τον τρόπο στεκόμαστε δίπλα στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό,που διεκδικεί την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται.
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ
Ε΄πτέρυγα
Φυλακές Κορυδαλλού

Μικροφωνική αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη μία και μισή στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μάλλον δεν θα γίνει, λόγω του αποκλεισμού της από τις δυνάμεις καταστολής, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Πανό στο ΠαΠει και το κτήριο της ΑΣΟΕΕ



Χθες παρέμβαση στην Κομοτηνή και για τον Ηρακλή Κωστάρη που βρίσκεται σε απεργία πείνας για την δική του εκπαιδευτική άδεια.



Και στα ΤΕΙ Κοζάνης πανό χθες.



Αν λείπει τίποτα, ρίξτο στα σχόλια...

No comments: