Monday, April 30, 2007

3ο Φεστιβάλ ΕΦ Ερμούπολης (ξανά-μανά)


Ξανά-Μανά, τουμ τουμ τούρουμ!

Το 3ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης (18-20 Μαϊου 2007) έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

1. Έκθεση εξωφύλλων κλασσικών pulp περιοδικών εφ. Που όμως δεν είναι τα πρωτότυπα αλλά ελεύθερη "αναζωγραφική" από μαθητές σχολείων της Σύρου.

2. Έκθεση κόμικς και εικονογράφησης με θέμα "Κυκλάδες 2107". Οι συμμετοχές κλείνουν στις 10 Μαϊου και μέχρι στιγμής πάνε καλά.

3. Ανάγνωση πολύ μικρών διηγημάτων ΕΦ (όριο οι 500 λέξεις). Διαβάζουν οι συγγραφείς τους ή μέλη της Θεατρικής ομάδας "Μίμου Άπτου". Κι εδώ οι συμμετοχές κλείνουν στις 10 Μαϊου και ήδη συγκεντρώνονται. Η παρουσία των συγγραφέων είναι απαραίτητη στην ανάγνωση.

4. Ανάγνωση του διηγήματος του Μιχάλη Μανωλιού "Περίπατος στον Άρη". Θα το ερμηνεύσουν οι Μίμου Άπτου.

5. "Ζωντανή" συγγραφή με περιορισμένο χρονικό όριο και θέμα που δίνεται τελευταία στιγμή στους συμμετέχοντες.Η συμμετοχή κλείνει λίγο πριν να ανακοινωθεί το θέμα, μετά την εκφώνηση μόνο όποιος έχει δηλώσει γράφει. Και στο τέλος μαζεύουνε τις κόλλες.

6. Πρεμιέρα του επίσημου παγωτού του Φεστιβάλ με άμεση κατανάλωσή του. Ονομάζεται Honeymoon και στα συστατικά του περιλαμβάνονται ντόπιο γάλα, μέλι και τυρί μασκαρπόνε. Ο Πάολο κρύβει τα υπόλοιπα συστατικά για να μην του "αρπάξουν" την συνταγή οι μεγάλες παγωτοβιομηχανίες.

7. Χοροθεατρική Παράσταση με τίτλο Έρωτος Λήθη από την Ομάδα Ακροποδητί. Χορεύουν Γιώργος Τερζής, Αγγελική Σιγούρου.

8. Συζήτηση για την Πολιτική στην Επιστημονική Φαντασία. Τίτλος A Short Short Story.

9. Συζήτηση για την δημιουργία Μουσείου ΕΦ, Ομοσπονδίας Φανταστικού και γενικότερα συντονισμού ομάδων και ατόμων που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

10. Προβολή 10 βραβευμένων ταινιών Μικρού Μήκους ΕΦ από αρκετές χώρες, σε συνεργασία με την ΑΛΕΦ και τους Φίλους Του Σινεμά.

Και φυσικά θα ανακοινωθούν και άλλες. Όπως επίσης γνωρίζω πως προετοιμάζονται και κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις, άγνωστες ακόμα και στους διοργανωτές...

Νταξ, προλαβαίνουμε!

No comments: