Friday, March 21, 2008

Στο Κανάλι της Βουλής

Από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και τώρα, έχω αφήσει την τηλεόρασή μου ανοιχτή στο Κανάλι της Βουλής. Είναι πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή η ζωντανή μετάδοση. Διδακτική... σχεδόν όσο και ένα ρεάλιτυ σώου.
Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες και στην παραγωγή (συγκεκριμένες γωνίες λήψης, κάμερες παντού, ήχος που χάνεται μερικές φορές) και στην συμπεριφορά των "παικτών" του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τα βλέπεις όλα.
Τον υφέρποντα ναρκισσισμό, την αγωνία μήπως τρίζει η θέση που βρίσκονται, ακόμα και την στάση "δεν γουστάρω να είμαι εδώ, αλλά πρέπει ρε πούστη μου" είτε για προσωπικούς είτε για άλλους λόγους.
Συνιστώ την επόμενη φορά που θα ανοίξει κάτι τόσο μεγάλο, όσο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, να παρακολούθησεις την ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης. Χαλαρά, δεν λέω να στηθείς κι όλας τέσσερις μέρες. Άσε απλώς την τηλεόρασή σου ανοιχτή και συνέχισε την δουλειά σου. Κυρίως γιατί όταν μοντάρονται τα στιγμιότυπα στα δελτία ειδήσεων μετά, μπορεί να μην χάνεις τις καλύτερες "ατάκες", χάνεις όμως τις αποστάσεις μεταξύ τους.
Είναι σαν τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ. Ποτέ δεν σου δίνουν την εικόνα αν ήταν δυνατό ή "σούπα" το ματς που δεν παρακολούθησες.

3 comments:

Anonymous said...

Μιας κ το αναφέρεις, να υπενθυμίσω τα χρόνια εργασίας των βουλευτλών
Με 7!!!!!!!!! χρόνια παίρνουν σύνταξη. Δυστηχώς δε θυμάμαι το ακριβές ποσό (προφανώς επείδη μου φάνηκε τρελό όταν το άκουσα κ η γαμημένη η μνήμη μου λειτουργεί όπως τησ αρέσει)

Αλλά αυτόι οι πολίτες δικαιολογείται να παίρνουν τέτοια σύνταξη με 7!!!!!! χρόνια εργασίας γιατί ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!!!!

Anonymous said...

Όμως τους χρειαζόμαστε! Δε μπορούμε να είμαστε ισοπεδωτικοί....

Τους χρειαζόμαστε για να ψηφίζουν τέτοια νομοσχέδια σαν το σημερινό.
μη γίνουμε και μπάχαλο...
Αν είναι να γινουμε μπαχαλό να γίνει με τάξη αυτό...

The Motorcycle boy said...

Εντάξει, δίκιο έχεις. Έτυχε να παρακολουθήσω μια συζήτηση για άλλο νομοσχέδιο. Θα έπρεπε να βάζουν τους ψηφοφόρους να τα βλέπουν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ αυτά στο κανάλι της Βουλής. Για να ξέρουν τι ψηφίζουν.