Thursday, March 13, 2008

ΠΑΣΟΚ Media Shop, ΠΑΣΟΚ Franchise ή Προγονολατρικό ΠΑΣΟΚ;

Παρακολούθησα μόλις την απευθείας μετάδοση της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στο Συνέδριο και εν θερμώ έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Όπως πιστεύω - αλλά και έχει δείξει η ζωή - όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είναι η ώρα του να δείξει χαρακτήρα. Κι απ' αυτή την άποψη η "μανατζερίστικη" ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ απόψε, δυστυχώς αποδεικνύει έλλειψη χαρακτήρα.

Τα τρία κυριότερα σημεία της ομιλίας του αφορούσαν:

Α) Τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τον αισθητικό - και οργανωτικό μάλλον - εκσυγχρονισμό των τοπικών οργανώσεων. Μέγιστο πολιτικό ζήτημα, κι ανησυχούσα μήπως δεν έχουν τα παιδιά καλά γραφεία. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ franchise...

Β) Την ανάγκη να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ το δικό του "φίλα προσκείμενο" Media Shop. Που θα δημιουργηθεί για να καλύψει το κενό της επαφής μεταξύ Κόμματος και Στελεχών, αλλά και θα μεταφέρει τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο. Ποιές απόψεις; Όχι πάντως αυτές του "Κυβερνητισμού", για τον οποίο επιτέλους απόψε αποκτήσαμε ορισμό.

Γ) Την "λιβανωτή" αναφορά στο παρελθόν. Πέραν του ιστορικού λάθους (ο Μανώλης Γλέζος δεν σήκωσε την Ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, κατέβασε ο άνθρωπος την Γερμανική) η αναφορά στην Γενιά του Πολυτεχνείου σήμερα δυστυχώς μόνο ειρωνικά γέλια ή σύγκρυο για το πόσο χαμηλά έπεσαν άνθρωποι που ξεκίνησαν με υψηλή ιδεολογία μπορεί να προκαλέσει.

Όταν μιλάς σε ένα συνέδριο, σε μια τόσο κρίσιμη - και για το κόμμα σου και για την χώρα - στιγμή, και επιλέγεις να κρατήσεις ισορροπίες και να απευθυνθείς στον κόσμο σαν να βρίσκεσαι σε γενική συνέλευση μετόχων, δυστυχώς δεν δικαιούσαι να επιδιώκεις "αντιστροφή του κλίματος".

Και η "Πράσινη Ανάπτυξη" δεν αρκεί για να τσιμπήσεις τους οικολόγους.

Κρίμα είναι, Γιώργο μου.

3 comments:

Emmanuel Manolas said...

"...πόσο χαμηλά έπεσαν άνθρωποι που ξεκίνησαν με υψηλή...". Φίλε Πικέι γενικεύεις τόσο που θίγεις αυτούς που σε εκτιμούν. Το να πέσουν κάποιοι χαμηλά έχει συμβεί και στην χώρα μας και εις το εξωτερικόν. Δυστυχώς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν όλοι την παρουσία τους σε κάποιες αγωνιστικές στιγμές για να κάνουν καριέρα στην πολιτική ή όπου αλλού υπάρχει 'κονόμα'. Συμφωνείς;
Το ΠΑΣΟΚ έπαθε μεγάλο στραπάτσο όταν βγήκε στην τηλεόραση ο δύο φορές υφυπουργός παιδείας (=άτομο εμπιστοσύνης) κύριος Α. και δήλωσε ξεδιάντροπα στον λαό "...μπορεί να πλαστογράφησα την υπογραφή του συναδέλφου τάδε στην τροπολογία, αλλά ρώτησα τον διευθύνοντα σύμβουλο του Πόρτο Καρράς και μου είπε ότι ο τάδε δεν θα είχε αντίρρηση...", σαν να λέμε "Ψάχνετε για διαπλοκή και παρανομίες; Εδώ είμαστε!".
Τι να συμμαζέψει ο καλός φίλος Γιώργος;
Αυτά φίλε Πικέι. Καλό το σχόλιό σου, αλλά υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα, όχι μια ξεφτισμένη από τις εκλογικές αποτυχίες πρόσοψη.

The Motorcycle boy said...

Ξέρω 'γω μωρέ ... Από την άλλη, πότε είχαν σημασία αυτά που έλεγαν οι πολιτικοί αρχηγοί; Αγγαρεία κάνει ο άνθρωπος (ποινή εκτείει που έλεγε κι ο Βύρωνας) -λέει τα τυπικά και περιμένει τις εκλογές να τάξει σε στυλ "βάλτε τώρα που γυρίζει". Κόμμα εξουσίας είναι -άλλωστε!

Πάντως, ένα πράγμα δεν του συγχωρώ. Που μας έχει φορτώσει τους κρετίνους της Ν.Δ. στον σβέρκο. Έλεος πια! Ας τους διώξει κάποιος!

PiKei said...

θα ήμουν ηθικά κατάπτυστος, πολιτικά ανόητος, κοινωνικά επιζήμιος και ιστορικά παραπλανητικός αν ισχυριζόμουν πως ολόκληρη η γενιά του Πολυτεχνείου "εξαργύρωσε" την συμμετοχή της στην αντίσταση. Δυστυχώς όμως δεν είναι αυτοί που κράτησαν χαμηλά το προφίλ τους και ψηλά το κεφάλι τους που δίνουν σήμερα τον τόνο. Και τα πρόσωπα-σύμβολα που τον δίνουν εμπίπτουν, συντριπτικά, στην κατηγορία που αναφέρω.
Για τα υπόλοιπα (και ιδίως για το βαθύ πρόβλημα) φυσικά συμφωνώ μαζί σου. Κι αυτό δεν λύνεται με υπολογιστές στις τοπικές οργανώσεις και SATO stock έπιπλα. Ούτε με πράσινα media shop...

@ μοτοσακό:
Όποιος κάνει ποινή, να την εκτίσει με κατ' οίκον περιορισμό ή αυτοεξορία.
Να σου το θέσω αλλιώς, με ένα υποθετικό παράδειγμα: Πάει ο Αντρέας στο Συνέδριο και τα μηχανάκια δείχνουν πως είναι έξι μονάδες πίσω. Τι ομιλία το κόβεις πως θα έκανε; Θα έλεγε ποτέ αυτές τις μαλακίες;
Για τον σβέρκο είμαι 100% μαζί σου...