Thursday, April 17, 2008

Κανονικές Συνθήκες : Ορισμός + Συνθήκες Περιβάλλοντος : Ορισμός

Τέλειωσε. Από σήμερα όταν ψάχνω κάτι που χρειάζομαι και το βρίσκω κάπου θα το κολλάω εδώ γιατί μετά δεν θυμάμαι που το έχω βάλει

Κανονικές Συνθήκες Πίεσης και Θερμοκρασίας
(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

Η Θερμοκρασία και η ατμοσφαιρική πίεση έχουν ισχυρή χωρική αλλά και χρονική διακύμανση. Οι τιμές τους ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντικές στις χημικές και φυσικές διαδικασίες, ειδικά στο θέμα των μετρήσεων. Έτσι, είναι αναγκαία η αποδοχή από όλους κάποιων «Κανονικών Συνθηκών Πίεσης και Θερμοκρασίας» ώστε να μπορούν να αναπαράγονται σωστά τα πειράματα και οι μετρήσεις.

Στην χημεία, ο όρος Κανονικές Συνθήκες Θερμοκρασίας και Πίεσης (ή Κανονικές Συνθήκες - ΚΣ) αναφέρεται σε θερμοκρασία 0°C (273.15 K) και πίεση 1 atm (ωρισμένη ως 101.325 kPa). Περίπου δηλαδή η θερμοκρασία πήξεως του νερού και η ατμοσφαιρική πίεση στην Μέση Στάθμη της Θάλασσας.

Στην χημεία επίσης, ο όρος Συνθήκες περιβάλλοντος αναφέρεται σε θερμοκρασία 25°C (298.15 K) και πίεση στα 100 kPa. Αν και υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του ορισμού, η πλέον αποδεκτή είναι : ΚΣ είναι εκείνη η πίεση και εκείνη η θερμοκρασία, ώστε η σταθερά ισορροπίας για τον αυτοϊοντισμό του νερού να είναι 1.0x10-14.

Κατηγορία: Χημεία

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
PiKei said...

Γαμήσου σιχαμένε σπάμερ!!!