Wednesday, December 17, 2008

Μικρά περιστατικά με κάθε επιφύλαξη

Αν και τα πρόσωπα που μου διηγήθηκαν τα δύο μικρά περιστατικά που ακολουθούν είναι της απολύτου εμπιστοσύνης μου τα δημοσιοποιώ με κάθε επιφύλαξη:

ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΥΝΟ:
Πριν από μερικές μέρες και μεσούσης της οργής σε γνωστή αλυσίδα μπαίνουν τρεις κουκουλοφόροι. Μπαίνουν απλώς, δεν εισβάλλουν, ούτε επιτίθενται. Στην θέα τους όμως πελάτες και προσωπικό αντιδρούν περισσότερο ή λιγότερο ψύχραιμα. Κάποιοι κρύβονται πίσω από τα ράφια, κάποιοι τους κοιτάνε περίεργα, κανείς δεν τολμά όμως να τους μιλήσει ή να τους προκαλέσει.
Οι κουκουλοφόροι βάζουν διάφορα συνηθισμένα ψώνια σε ένα καλαθάκι, πηγαίνουν στο ταμείο, πληρώνουν κανονικότατα και φεύγουν χωρίς να βγάλουν τις κουκούλες τους. Το σούπερ μάρκετ επιστρέφει αμέσως στην ομαλότητα.

ΝΟΥΜΕΡΟ ΝΤΟΥΟ:
Σήμερα το πρωί σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας τα αγοράκια της Τετάρτης Δημοτικού έπαιζαν στα διαλείμματα μια επίκαιρη παραλλαγή του Κλέφτες και Αστυνόμοι. Είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, η μία ήταν τα ΜΑΤ και η άλλη οι Διαδηλωτές. Δεν έμαθα σε ποια ήθελαν να πάνε οι περισσότεροι, αλλά έμαθα ότι χρησιμοποιούσαν όλα τα συνθήματα των ημερών και τα "Έλα και θα σου δείξω εγώ" με τις απαραίτητες χειρονομίες.

Η αλήθεια έχει την τάση να κρύβεται μέσα στα περιστατικά. Προσωπικά μπορώ μόνο να τα μεταφέρω, ας τα αξιολογήσεις όπως νομίζεις...

1 comment:

Anonymous said...

Eye witness: Κατά τη διάρκεια των ταραχών και σε ώρα απογευματινή, στο κέντρο-απόκεντρο που είναι η οδός Αριστοτέλους, δύο μικρά κοριτσάκια με κόκκινες κάπες ψωνίζουν από το περίπτερο της γωνίας Αριστοτελους & Ηπείρου με την καθωσπρέπει μαμά τους. Kοντινός καταστηματάρχης που γνωρίζει το τρίο-θήλυ φωνάζει ευδιάθετα από κάποια απόσταση στις μικρές: "Tι κάνετε; Πού πάτε;" Οι μικρές αρχίζουν ένα ξέφρενο χοροπηδητό φωνάζωντας χαρωπά "Να ρίξουμε μολότωφ! Να ρίξουμε μολότωφ!" Η μαμά, ο περιπτεράς, ο καταστηματάρχης, γελούν διασκεδάζοντας. Ο αυτόπτης και αυτίκοος μάρτυς χαμογελά με μάτια-σχισμές καθώς προσπερνά τις Kοκκινοσκουφίτσες (και οικτίρει τους Λύκους) του Αύριο. Ξέρει ότι αυτός, θα είναι η Γιαγιά.