Wednesday, April 22, 2009

J.G.Ballard (1930-2009)


Περισσότερα εδώ

4 comments:

The Motorcycle boy said...

Ουου, η φίλη μου η Ραζ θα φορέσει πλερέζες, ήταν η αδυναμία της νομίζω.

Υ.Γ.1: Τι κρίμα που δεν αξιώθηκε να γράψει αξιοσέβαστη λογοτεχνία, ε; Και δεν θα τον κάνουν λήμμα σε εγκυκλοπαίδειες, εκεί που βάζουν τους στυλοβάτες της διανόησης. Υ.Γ.2: Μακάρι να υπάρχει κάτι εκεί που πήγε, γιατί, νομίζω οτι εδώ κάτω πέρασε μαύρη ζωή. Άκουσα χτες μια ρήση του Μαρκ Τουέιν, "στον παράδεισο θα πήγαινα για το κλίμα και στην κόλαση για την παρέα", οπότε -όλα εντάξει.

PiKei said...

Μπα, μην νομίζεις, δεν έλαβε και άσχημο respect από αυτούς που τον ενδιέφεραν (βλέπε Joy Division και σύσσωμο το Cyberpunk). Μην κοιτάς που εδώ μερικά έντυπα γράφουνε κάτι μαλακίες για "τον συγγραφέα των κινηματογραφικών επιτυχιών", υπάρχει κόσμος που ούτε το Ίντερνετ δεν ξέρει να αντιγράψει.
Πάντως, για να μην λέμε μόνο τα στραβά, ακόμα και η σημαντική βιβλιοκριτικός Λώρη Κέζα αν ψάξεις το σάιτ της τον εκτιμούσε τον μακαρίτη (και φυσικά ισχυρίζεται πως δεν ήταν επιστημονική φαντασία). Δώσε φιλιά στην Ραζ και πες της να προετοιμάζεται. Θα δούμε κι άλλα θανατικά, το Νέο Ρεύμα έχει φτάσει στο κρίσιμο όριο ηλικίας.

The Motorcycle boy said...

Τον εκτιμούσε η Λώρη Κέζα! Αν δεν ήμουν σίγουρος οτι το έκανε καθαρά λόγω μιμητισμού (όλοι λένε πως είναι καλός, άρα καλός είναι) θα ξαναδιάβαζα Μπάλαρντ, για να δω τι πήγαινε σταβά με τα βιβλία του.

PiKei said...

"Μην μου γράφετε φτηνά" που έλεγε και ο Πανούσης σε κείνο το σώου με την συκωταριά αφού τα είχε χώσει στην Λιάνη.