Friday, May 15, 2009

"Ο Καρλομάγνος και η Κάμερα με τα Μυστικά" στις 21 Μαϊου στον Ελευθερουδάκη

Αναδημοσιεύω το Δελτίο Τύπου που έλαβα μόλις από το Μαγικό Κουτί:


Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΥ

Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά είναι ένα εικονογραφημένο ταξιδιωτικό και λογοτεχνικό δοκίμιο με θέμα την ευρωπαϊκή ταυτότητα, από τον πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα και φωτογράφο Σπύρο Παλούκη. Βγήκε από το Μαγικό Κουτί τον Ιούνιο του 2008, και έκτοτε έχει εισπράξει θετικές κριτικές από σημαντικούς κριτικούς για τη λογοτεχνική του ποιότητα (β. π.χ. Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ελευθεροτυπία 28/9/08, ενώ ο συγγραφέας εμφανίστηκε στην εκπομπή του Β. Βασιλικού «Άξιον Εστί» στις 21 Νοέμβρη). Ως επιστέγασμα της θετικής του υποδοχής, το βιβλίο επιλέχθηκε ως ένα από τα εννέα υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού Διαβάζω του 2009. Το ίδιο θετικά κρίθηκε και το ταλέντο του Παλούκη στη φωτογραφία, καθώς, μετά από πρόταση της Μαρίας Βλαντή, ο Σπύρος Παλούκης συμμετείχε με τις φωτογραφίες του βιβλίου του στην έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» (που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και διήρκησε από τις 7 ώς τις 29 Νοέμβρη) στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα (Ηρακλειδών 66).

Παράλληλα με όλα αυτά, ο Καρλομάγνος ταξίδεψε κατά τη διάρκεια της χρονιάς για να κατακτήσει την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Παλούκης και ο Νίκος Βλαντής επισκέφτηκαν την Κομοτηνή στις 23 Σεπτέμβρη του 2008, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεολαίας του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, όπου παρουσίασαν το βιβλίο παράλληλα με έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου. Στη συνέχεια, στις 20 Οκτωβρίου 2008 στην Έδεσσα παρουσίασαν το βιβλίο προσκεκλημένοι του συλλόγου βιβλιόφιλων της πόλης. Επίσης, στις 27 Νοέμβρη 2008 βρέθηκαν στη Λάρισα, προσκεκλημένοι του βιβλιοπωλείου «9 Ρίχτερ», όπου παρουσίασαν το βιβλίο στο χώρο του βιβλιοπωλείου, παράλληλα με έκθεση των φωτογραφιών του βιβλίου. Στις 19 Γενάρη του 2009, προσκεκλημένοι από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου της Πάτρας, ο Νίκος Βλαντής και ο Σπύρος Παλούκης παρουσίασαν το βιβλίο, μαζί με τον Σπύρο Μωρεσόπουλο και τον Νίκο Καββαδία. Στις 3 Απριλίου του 2009 στο βιβλιοπωλείο Σαιξπηρικόν στη Θεσσαλονίκη, το βιβλίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ενός street party, με νεανικό κόσμο, προβολή φωτογραφιών του Παλούκη και πολύ κέφι.
Το τέλος αυτής της πορείας είναι η Αθήνα: την Πέμπτη 21 Μαΐου στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στις 7:00 (Πανεπιστημίου 17), είστε καλεσμένοι μας σε μια συζήτηση στρογγυλής (μεσαιωνικής) τραπέζης με έναυσμα το βιβλίο, στην οποία θα συμμετάσχουν ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, οι συγγραφείς Νίκος Βλαντής, Γιώργος Γλυκοφρύδης και Δημήτρης Καρύδας, και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας.

2 comments:

Stefanos Max said...

ΜΠΛΟΓΚΟΚΟΥΙΖ

Ποιος γνωστος ηθοποιος απο τη δημοφιλη σειρα του mega "Πολυκατοικια" εχει δικο του προσωπικο blog;

http://blogo-sphera.blogspot.com/2009/05/blog-post_16.html

PiKei said...

Όπως σου έγραψα και στον δικό σου χώρο, ούτε ξέρω, ούτε με αφορά.