Wednesday, March 10, 2010

SFF-Rated: Ημέρα 6η (Τρίτη) Απολογισμός και Ημέρα 7η Προϋπολογισμός

Στα είπα και χτες, η μέρα ήταν της ησυχίας και της επαναπροβολής. Άνετη, ήπιαμε ποτά, μοιράσαμε και μαζέψαμε τα τελευταία ψηφοδέλτια, κουβεντιάσαμε επιτέλους, ήρθε και ο Σοφολογιώτατος από τα Γιάννενα (έκπληξη της ημέρας). Παίχτηκαν οι ταινίες ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ , ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΙΝΙΓΜΑ , ΣΤΡΙΓΚΟΪ και ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Το "παπαγαλάκι" δεν μου σφυρίζει τίποτα το αλητήριο, για το ποιές ταινίες θα σηκώσουν την κούπα, κάνει την πάπια σήμερα...

Σήμερα, ανοίγουμε με την ενότητα ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, δηλαδή τα: FERRYMAN (Δημήτρης Κοτσέλης), ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΓΓΕΛΩΝ (Χρήστος Ζαχαράκης), ΟΣΙΚΙ (Γιάννης Βεσλεμές), MILK (Αλέξανδρος Σιπσίδης & Κώστας Φραγκούλης) ΑΓΑΠΗ ΤΡΥΦΕΡΗ (Γιώργος Σιούγας), ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ (Δημήτρης Χελιώτης & Θόδωρος Βενέρης).

Στην συνέχεια, και σε avant-premiere, προβάλλεται η μεγάλου μήκους ΞΕΝΕΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ: 50 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ & ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ του Δημήτρη Παναγιωτάτου, μια ταινία που καταγράφει την "μοίρα" του Ελληνικού Φανταστικού Κινηματογράφου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στις εννιά το βράδυ θα ανακοινωθούν τα Βραβεία.

Τις προβολές του Φεστιβάλ θα κλείσει η ενότητα Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΉΧΟΥ, με τα "μουσικά" μικρού μήκους: ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑ (JOYSTICK, Kevin Richards, Βρετανία), ΠΑΡΤΥ ΤΕΡΑΤΩΝ (MONSTER, Kai Loewenhaupt, Γερμανία), ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΩ ΒΗΧΑΣ (LET THERE BE SOUND, Christian Lachenschmidt, Γερμανία), CAPENAPE & THE FOUNDATION "COUNTLESS WAYS" (Zero Tuonela, Φινλανδία), HEY ANIMATION MUSIC VIDEO (Guy Ben Shetrit, Ισραήλ) και ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ 4 (UNBELIEVABLE4, Sukwon Shin, ΗΠΑ).

Μόλις τελειώσει κι αυτό θα αρχίσουμε τα ποτά και τις μάσες, δηλαδή το πάρτυ αποχαιρετισμού. Κατά την διάρκεια του πάρτυ θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη "λεηλασία" των αφισών των ταινιών που διαγωνίστηκαν, από όποιον ή όποια θέλει να πάρει κάποια σπίτι. Αρκεί να προλάβει όταν δοθεί το σύνθημα...

No comments: