Thursday, December 15, 2011

Αναπαραγωγή κειμένου για την επιβίωση

Πέρα από το ότι συμφωνώ αναπαράγω το κείμενο που έγραψαν αλληλέγγυοι με την κατάληψη Επιβίωση γιατί το θεωρώ ηθική μου υποχρέωσή...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ-ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ-ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Όλοι αυτοί επιστρατεύτηκαν για να κλείσει και να σφραγιστεί η κατάληψη «επιβίωση». Οι αστυνομικές δυνάμεις που κύκλωσαν από τις 7.00 το πρωί το τετράγωνο με κορδέλες και που είχαν διασκορπιστεί στα γύρω στενά ήταν πρωτοφανείς. Πράσινοι, μπλε, μαύροι και κάτι απίθανοι τύποι που ως ερπετοειδή με πολιτικά δουλεύουν στην μυστική αστυνομία του κράτους, ήταν παντού!

Τόσο πολύ φοβήθηκαν 30 άτομα; Μετανάστες και άστεγους, ανθρώπους που ήταν αποκλεισμένοι από το σύστημα για χρόνια με όλους τους τρόπους, και μετά από τόσα που τράβηξαν ήταν ευτυχισμένοι τις τελευταίες 60 μέρες που είχαν όχι στέγη αλλά στρώμα. Ήταν χαρούμενοι που ένιωσαν επιτέλους ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι έχουν και παίρνουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι γύρω τους που χωρίς κανένα πολιτικό όφελος ή σκοπιμότητα τους συμπαραστέκονται και τους δείχνουν έμπρακτη αλληλεγγύη.

Τα συσσίτια είχαν δρομολογηθεί, με την περίσσεια φαγητών που άρχισε να συσσωρεύεται από την υπέρμετρη προσφορά του κόσμου, να τους γεμίζει ελπίδα ότι δεν θα ξαναπεινάσουν αφενός οι ίδιοι, αλλά και ότι θα μπορέσουν να δώσουν τροφή και σε άλλους άστεγους, που μόνο οι ίδιοι που έχουν βιώσει αυτήν την κατάσταση γνωρίζουν την αγριότητά της. Το σκεπτικό από την αρχή δεν ήταν «ας καβατζωθούμε εμείς κάπου και ό,τι θέλει ας γίνει» αλλά αντίθετα, χωρίς καμία προηγούμενη πολιτική εμπειρία, ονειρεύονταν να δημιουργήσουν μία σταθερή δομή τροφοδοσίας μέσα στην πόλη, φτιάχνοντας παράλληλα διαρκώς νέα δωμάτια για να μπορέσουν να στεγαστούν και άλλα άτομα.

Η αστυνομία και το κράτος μπορούν να κομπάζουν λοιπόν ότι εξουδετέρωσαν ένα ακόμα εσωτερικό εχθρό; Ότι καθάρισαν το μέρος και την πόλη τους από μία εστία μόλυνσης από τους «βρωμερούς άστεγους και μετανάστες»; [Λες και έτσι δεν πρόκειται να περιφέρονται όλο και περισσότεροι ρακένδυτοι, άστεγοι άνθρωποι στους δρόμους που ψάχνουν στα σκουπίδια δημιουργώντας την πιο ζοφερή απόδειξη ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που ευνοεί ελάχιστους, ενώ πετάει στα σκουπίδια τους περισσότερους]; Ότι μία ακόμη φορά υπηρέτησαν πειθήνια και εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των μεγαλοαφεντικών τους, στην προκειμένη τον μεγαλοεπιχειρηματία, καθολική εκκλησία. Αν συνηθίζουμε να στηλιτεύουμε την απληστία της ορθόδοξης εκκλησίας α.ε τί πρέπει να πούμε για την καθολική οπού ήρθε η ίδια η γαλλίδα ηγουμένη να επιβλέψει την επιχείρηση της εκκένωσης, μη και πάει κάτι στραβά και αποτραπεί (!)

Μερικοί μπάτσοι ήταν αρκετά αστείοι καθώς ήθέλαν να μας πείσουν ότι στεναχωριούνται για την εκκένωση, δείχνοντας γλιτσερή ψευτοευαισθησία και για το οχτάχρονο κοριτσάκι της κατάληψης το οποίο φυσικά ήταν τρομοκρατημένο. Τα κροκοδείλια δάκρυα του οποιουδήποτε κρατικού φορέα δεν αντιστρέφουν την στυγνή πραγματικότητα ότι αυτοί οι άνθρωποι πετάχτηκαν στον δρόμο και ότι η όποια πρόσκαιρη φιλανθρωπία δεν λύνει το πραγματικό τους πρόβλημα, το πρόβλημα της φτώχιας που ανάλγητα αναπαράγει το σύστημα.

Πρόκειται για μια κατάφορη σκληρότητα και απογύμνωση του υποκριτικού ρόλου της εκκλησίας που λυμαίνεται την πίστη των ανθρώπων για να εδραιώνει την αυτοκρατορία της. Έχοντας μυριάδες ακίνητα και εκτάσεις σε όλο τον κόσμο, όντας κράτος εν κράτει σε ελλάδα, ιταλία, έχοντας κυριεύσει-υποδουλώσει πνευματικά σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, με αλαζονική εξουσία και επιδεικτικότητα δεν μπορεί να παραχωρήσει ένα κτήριο στους φτωχούς για τους οποίους οι σαπιοκοιλιάδες υποτίθεται ότι διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους;;!

Δεν είναι τόσο απλό όμως. Εάν αυτοί υπηρετούν τον Μαμωνά, εμείς όχι! Μια κατάληψη δεν είναι τόσο τα ντουβάρια της όσο οι άνθρωποι που συναποτελούν το έμψυχο δυναμικό της. Άνθρωποι που βλέπουν, κρίνουν, χειραφετούνται μέσα από τα συλλογικά βιώματα και που αποκτούν όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση για να πάρουν την ζωή στα χέρια τους. Και σίγουρα αυτό που έζησαν στις 13/12 δεν πρόκειται να το ξεχάσουν, πολύ απλά γιατί η αδικία δεν ξεγράφει από την συνείδηση.

Όλοι εμείς που είμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη «επιβίωση» είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύσή, μια μόνιμη στέγη και μόνιμη εστία τροφοδοσίας μέσα στην πόλη για αυτούς τους ανθρώπους, για όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Θα κάνουμε εμείς πάνω στη βάση της αλληλεγγύης, της ειρηνικής συνύπαρξης ντόπιων και μεταναστών αυτό που αυτοί υποκριτικά διακηρύττουν αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστα από αυτά που μπορούν κάνουν αυτοί οι υπηρέτες του χρήματος.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους με ευαισθησία στην πόλη να αγκαλιάσουν αυτούς τους 30 ανθρώπους και μαζί να ξαναφιάξουμε ένα χώρο που αυτή τη φορά η Αλληλεγγύη θα τον κάνει απόρθητο.

Θέλουμε να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας και η Αυτοργάνωση να γίνει πράξη μέσα από αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις και την δημιουργία επαγγελματικών κολλεκτίβων όπου ο καθένας θα εργάζεται για να δημιουργήσει και να προσφέρει στους γύρω του αφιλοκερδώς. Να φιάξουμε μια κοινότητα όπου όλοι θα ευημερούν και όπου θα εξαλειφθούν οι ανταγωνισμοί, η δυστυχία και η εξαθλίωση που προωθεί το υπάρχον, ξεκάθαρα εχθρικό προς τον άνθρωπο σύστημα.

Όλα αυτά «κατοικούν» μες το κεφάλι μας και από εκεί δεν τα κάνει έξωση κανείς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

No comments: