Wednesday, December 14, 2011

Από την κατάληψη "Επιβίωση"

Σήμερα 13 Δεκέμβρη, οι υπηρέτες του κράτους εξουσίας, κατ' εντολή του τάγματος των αδελφών του ελέους με πλήρη επίγνωση του τι κάνανε και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς μας διώξανε από το σπίτι που εδώ και δυο μήνες παλεύαμε να φτιάξουμε. Διώξανε ανθρώπους σε οικονομική ανέχεια, φοιτητές, οικογένειες, αστέγους, μετανάστες και ξεριζώσανε ένα κομμάτι από την καρδιά μας, προκειμένου να διασφαλίσουν την περιουσία τους, ακόμη και αν η περιουσία αυτή είναι ένα ερειπωμένο κτήριο-φάντασμα.

Μας κάνανε να αντιληφθούμε, όμως, πως αυτούς τους μήνες αναπτύξαμε μια οικογενειακή σχέση που είναι πολύ δυνατότερη από αυτούς. Σήμερα στη συνέλευση που έγινε στο χώρο της “Βιοτεχνίας”, συνειδητοποιήσαμε πως η «Επιβίωση» δεν είναι το κτήριο αλλά οι άνθρωποι και η δυναμική τους. Απόφαση μας είναι η «Επιβίωση» να συνεχιστεί και έξω από τη Φράγκων 17. Αναγνωρίζοντας τα λάθη που έγιναν ως τώρα, στη διαχείριση και στον τρόπο λήψης αποφάσεων και με την απόφαση να μην επαναληφθούν, συνεχίζουμε δυναμικά.

Αντιμετωπίζουμε τα εξής θέματα και καλούμε όλο τον κόσμο της Θεσσαλονίκης αλλά και από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας να μας βοηθήσει:

α. Τα προσωπικά μας είδη και άλλα αντικείμενα αξίας (δομικό, ηλεκτρολογικό και υδραυλικό υλικό, έπιπλα, σκεπάσματα, προσφορές δικές σας) βρίσκονται μέσα και απαιτούμε να μας δοθούν πίσω. Λίγες ώρες (8:00-15:00) και δυο-τρία φορτηγά δεν είναι αρκετά για να μεταφερθούν όσα τόσο καιρό καταφέραμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε.

β. Η δωρεάν σίτιση για όλους όσους το χρειάζονται που παρείχε ο χώρος διακόπηκε βιαίως. Υπάρχει άμεση ανάγκη κάλυψης των αναγκών σίτισης όσων διαβιούσαν στην κατάληψη αλλά και όσων άλλων στερούνται ένα πιάτο φαί.

γ. Μας παρέχεται στέγαση μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Ξέρουμε πολύ καλά πως αυτή η “φιλανθρωπική” κίνηση στόχο έχει να καλύψει το απάνθρωπο και βίαιο πρόσωπο της καταστολής της Επιβίωσης. Για μας η επιλογή ενός συλλογικού χώρου στέγασης και σίτισης δεν είναι μία λύση στο προσωπικό μας πρόβλημα, αλλά μία ευρύτερη απάντηση στα προβλήματα που προκαλεί η παγκόσμια κρίση.

Αυτά είναι θέματα στα οποία καλούμαστε να τοποθετηθούμε στις επόμενες συνελεύσεις και να βρούμε λύσεις. Πήραμε λοιπόν την απόφαση να διατηρήσουμε την συνέλευση της Επιβίωσης.

Αύριο Τετάρτη 14/12/2011 στις 16:30 στο αίθριο του πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της κατάληψης επιβίωση.

Την Πέμπτη 15/12/2011 στις 18:00 αποφασίσαμε όλοι μαζί καταληψίες και αλληλέγγυοι να καλέσουμε όλες τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους, συλλογικότητες της πόλης και μεμονωμένα άτομα στο Στέκι Μεταναστών*

Δεν μας αρκούν οι φιλανθρωπίες, δεν επαιτούμε, απαιτούμε.
Θέλουμε να αυτοδιαχειριστούμε τη ζωή μας και διεκδικούμε το δικαίωμα.
Τίποτα για μας, όλα για όλους!

*(μέχρι να στεγαστεί και πάλι η Επιβίωση, οι συνελεύσεις θα φιλοξενούνται σε αλληλέγγυους χώρους διαδοχικά)

No comments: