Tuesday, April 10, 2012

Ομόφωνο Ψήφισμα Λ.Σ. Πλατείας Συντάγματος, 8 Απριλίου 2012, για τον Δημήτρη Χριστούλα

Ομόφωνο Ψήφισμα Λ.Σ. Πλατείας Συντάγματος, 8 Απριλίου 2012,
για τον Δημήτρη Χριστούλα

O Δημήτρης Χριστούλας ήταν ένας από εμάς. Ένας από τους χιλιάδες που κατακλύσαμε το Σύνταγμα και τη λαϊκή του Συνέλευση, στο κάλεσμα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, σʼ αυτό το προσκλητήριο ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Δεν διάλεξε το Σύνταγμα τυχαία, για να παίξει την τελευταία και κορυφαία πράξη της ζωής του, με τον πιο τραγικό τρόπο. Ήταν εκεί με σώμα και ψυχή όλο αυτό το διάστημα, και την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, προχώρησε σε μια συνειδητή πολιτική πράξη, μια κραυγή αφύπνισης, που σφράγισε με το σημείωμα που άφησε. Με το γραπτό του κείμενο δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν να ασελγήσει πάνω στο πτώμα του.

Σε όσους επαγγελματίες πολιτικούς και καιροσκόπους χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για αυτήν του την πράξη, ο Δημήτρης Χριστούλας έδωσε την απάντησή του. Δεν περίμενε τις εκλογές τους και τους αυτόκλητους σωτήρες, που θα μας βγάλουν από την εξαθλίωση. Αλλά με τα τελευταία του λόγια κάλεσε σε εξέγερση όλους εμάς τους νέους-και μεγαλύτερους- χωρίς μέλλον.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί που γνωριστήκαμε με τον Δημήτρη Χριστούλα, στις πλατείες, στις συνελεύσεις και στους δρόμους, εκεί που μοιραστήκαμε μερικές από τις πιο όμορφες και δυνατές στιγμές της ζωής μας. Και δίνουμε την υπόσχεση σε αυτόν και πάνω από όλα σε εμάς, ότι δεν θα ξεχάσουμε. Θα συνεχίσουμε, για να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε.

No comments: