Friday, December 28, 2012

Ανακοινώσεις του 98 FM

ΑΛΛΟ ΕΝΑ "ΑΝΤΡΟ ΑΝΟΜΙΑΣ" ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...

ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ...

και συγκεκριμένα το στούντιο του σταθμού που στεγαζόταν στην ΑΣΟΕΕ και εξέπεμπε από την ταράτσα στους 98.0FM.

Όλο το σκηνικό αποτελεί ένα remake -για να μιλάμε και με τους σωστούς όρους, γιατί περί φτηνού σήριαλ πρόκειται- της εισβολής στην Βίλλα Αμαλίας. Όπως και εκεί προηγήθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα, αυτή τη φορά για -άκουσον, άκουσον- παραεμπόριο... Το -ειδικού βάρους- ανώνυμο τηλεφώνημα, διοχετεύτηκε άμεσα στον εισαγγελέα. Δεν ήταν δυνατόν μια τόσο προκλητική και πρωτοφανής ενέργεια να λαμβάνει χώρα στο κέντρο της πόλης. Έτσι, με εισαγγελική εντολή ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και λοιπά καλόπαιδα στάλθηκαν να κυνηγήσουν αυτούς που χρόνια τώρα καταδικάζουν την χώρα στον οικονομικό μαρασμό: τους πλανόδιους μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική που πουλάν αντιγραμμένα CD και ξύλινα ομοιώματα ζώων. Η εικόνα χιλιοπαιγμένη: οι πωρωμένοι κανίβαλοι της ΕΛ.ΑΣ. κυνηγάν με γκλομπ και μηχανές τους μικροπωλητές, οι οποίοι μπαίνουν στον προαύλιο της ΑΣΟΕΕ για να σωθούν.

Αυτή τη φορά όμως υπάρχει ο εισαγγελέας. Αμέσως διατάσσετε η εισβολή στο άσυλο και προσάγονται 16 άτομα. Αλλά η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος. Έτσι οι πύλες της σχολής ανοίγουν και από τους 5 ορόφους, ο εισαγγελέας επιλέγει στην... τύχη το υπόγειο. Εκεί όπου βρίσκονται τα στέκια φοιτητικών παρατάξεων και ομάδων. Εκεί επιλεγμένες αντιεξουσιαστικές πόρτες σπάζονται, και ανάμεσα στα 5-10 μπουκάλια μπύρας, σημαίες και 2-3 μάσκες για πορείες, από μεγάλη σύμπτωση αποκαλύπτεται ένα επτασφράγιστο μυστικό: στην ΑΣΟΕΕ λειτουργεί ραδιοφωνικό στούντιο. Τα μηχανήματα κατάσχονται. Μάλλον προϊόν παραεμπορίου ιδεών. Η κεραία, μαζί με το πομπό και τα υπόλοιπα μηχανήματα, ξηλώνεται και κατάσχεται και αυτή . Εκπέμπει άνομα τα ραδιοκύματα. Τα ΜΜΕ απορούν: μα ολόκληρο ραδιοφωνικό σταθμό; Αλλά...

Αλλά τώρα τί ακούγεται στους 98FM; Τώρα που ο Δένδιας ξήλωσε το στούντιο στην ΑΣΟΕΕ και την κεραία, ακούγονται παράσιτα; Όχι. Μήπως κάποιος «νόμιμος» σταθμός; Μα όχι. Ακούγεται πεντακάθαρα, χωρίς άδεια και από το άβατο κρατικό πάρκο κεραιών του Υμηττού ο Free FM! Ο σταθμός που πριν 7 χρόνια στήθηκε με τις ευλογίες κάποιων πολιτικών, ιδεολόγων του ολοκληρωτισμού, για να «πατήσει» την συχνότητα στην οποία εκπέμπαμε από το 2002.

Αυτά για την υποκρισία. Και τώρα στην ουσία: Δεν διαπλεκόμαστε με οικονομικές και πολιτικές εξουσίες. Δεν έχουμε οικονομικό όφελος από την λειτουργία του σταθμού. Δεν εκφράζουμε την τάση κανενός φορέα και καμιάς ομάδας, αλλά όσων δέχονται το πολιτικό minimum του σταθμού. Καθένας, σε αυτά τα πλαίσια, μπορεί να συνδιαχειριστεί τον σταθμό, μπορεί και να μιλήσει στο μικρόφωνο. Δεν έχουμε ΕΣΡ, ούτε τυπικό, ούτε άτυπο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θέλουν να μας βουλώσουν το στόμα. Δεν θα το καταφέρουν όμως: όπως σε κάθε εποχή έτσι και σήμερα, οι ιδέες, ο ελεύθερος λόγος και οι μειοψηφικές απόψεις βρίσκουν τον λόγο τους προς την επιφάνεια και το ανάστημα του κ. Δένδια και κάθε Δένδια είναι πολύ μικρό για να σκιάσει τέτοιες λέξεις.

Εμείς συνεχίζουμε να εκπέμπουμε στους 93.8FM και στο διαδίκτυο. Έχουμε στούντιο και στο πολυτεχνείο. Για να μην υπάρχουν εκπλήξεις..

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης
93.8FM|98.0FM(?)|radio98fm.org


.::ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ::.


Το να μιλήσουμε για την Βίλλα Αμαλίας σε δύο γραμμές είναι κάτι πραγματικά δύσκολο. Αλήθεια, πώς να αποτυπωθεί στο χαρτί όλος εκείνος ο χείμαρρος συναισθημάτων που νιώθουμε, όταν φέρνουμε στο νου μας τις εμπειρίες που έχει ο καθένας/μία μας από εκείνη την γωνιά στην Αχαρνών & Χέυδεν.

Ωστόσο, όταν 8 σύντροφοι/ισσες σέρνονται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με την κατηγορία ότι...βρίσκονταν εκεί, ότι εγκλημάτησαν επειδή είχαν λίγο πετρέλαιο για τη σόμπα τους, επειδή δεν μάζεψαν τα 1500 μπουκάλια μπύρας από τις τελευταίες συναυλίες, επειδή υπήρχε στούντιο, τυπογραφείο, βιβλιοθήκη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γυμναστήριο…τότε το πράγμα “αλλάζει”. Κατηγορούνται επειδή εκεί δρούσαν θεατρικές ομάδες, ομάδες αυτομόρφωσης, χορού, συναυλιών, κινηματογράφου, επειδή ήταν παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες, συμμετείχαν και οργάνωναν πορείες, έκαναν μικροφωνικές παρεμβάσεις, έστηναν συλλογικές κουζίνες και χαριστικά παζάρια στην γειτονιά τους, στην πλατεία Βικτωρίας, επειδή συγκρούστηκαν επανειλημμένα με τους φασίστες που σκορπούν το μίσος και την ανθρωποφαγία στον διπλανό Άγιο Παντελεήμονα, επειδή τα τελευταία 20 χρόνια κατέλαβαν και μεταμόρφωσαν ένα χώρο από ερείπιο, σε σημείο αναφοράς, μιας “άλλης” νεολαίας. Και όλα αυτά, πράττοντας τα με τρόπο κατά άλλους «ουτοπικό»: αυτοοργανωμένα, αλληλέγγυα, αντιιεραρχικά, αντιεξουσιαστικά, αντιεμπορευματικά, ελεύθερα. Για κάποιους είναι ήδη ένοχοι, διότι οι γκεμπελίσκοι των ΜΜΕ έβγαλαν κιόλας την ετυμηγορία τους μιλώντας για «άντρο των μολότωφ» και για «κέντρο διακίνησης ναρκωτικών» ενώ το κράτος διαμέσου των αχυρανθρώπων του μιλάει για «εστίες ανομίας»!

Η επέμβαση των μπάτσων έγινε διότι, τέτοια παραδείγματα αυτοοργανωμένων δράσεων ενσαρκώνουν μια πραγματική απειλή στην επίθεση που το κεφάλαιο πραγματοποιεί στις ζωές μας. Όταν οι απατηλές υποσχέσεις του καθεστώτος καταρρίπτονται μία προς μία, όταν η αντίσταση παίρνει την θέση της απάθειας, εκεί που αρχίζει να αχνοφαίνεται μια άλλη κοινωνία, τότε έρχεται η καταστολή για να δώσει τέλος στα οράματα. Ο χρόνος και ο τόπος του χτυπήματος αποκαλύπτουν την πρόθεση του καθεστώτος να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα σε αυτούς που αντιστέκονται στην κυριαρχία του. Οι αφελείς, ακόμη δεν έμαθαν, ότι εκεί που ισχύει η οριζοντιότητα δεν υπάρχουν «κεφάλια», ότι εκεί που κυριαρχεί η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια κανείς δεν μένει μόνος του.

Εάν όλα τα παραπάνω θεωρούνται εστίες ανομίας, τότε -μιας και τοποθετούμε τους εαυτούς μας μέσα εκεί, στη γωνιά Αχαρνών και Χέυδεν, όπως και σε εκατοντάδες άλλα εγχειρήματα σε όλη τη χώρα- μία τέτοια εστία είμαστε και εμείς. Εστία ανομίας απέναντι στο νόμο των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των καναλαρχών και λοιπών αποβρασμάτων του κράτους και του κεφαλαίου. Δυναμώνουμε όλοι μαζί τις φωνές που σπάνε την σιωπή της κανονικότητας, το κενό του mainstream, την ραστώνη της κατανάλωσης. Για εμάς οι συλληφθέντες της Βίλλα Αμαλίας δεν είναι απλώς σύντροφοι, είναι κομμάτια ενός αγώνα που έχει γίνει συλλογική συνείδηση.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

ΥΓ: Σε αυτό το πλαίσιο να στείλουμε την αλληλεγγύη μας και στο στέκι Xanadu στην Ξάνθη που δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από Χρυσαυγίτες και λοιπούς παρακρατικούς.

No comments: