Tuesday, April 30, 2013

Συνέλευση του Ανταλλακτικού Παζαριού αύριο στις 6 μ.μ στο ΕΜΠΡΟΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αύριο, Τετάρτη, 6.00μμ, θα γίνει η ανοιχτή συνέλευση του Ανταλλακτικού Παζαριού Βιβλίων κ.ά. Αγαθών Λ.Σ. Πλ. Συντάγματος, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδου, 2, Ψυρρή.

Η παρουσία όλων είναι σημαντική πάντα και στην τωρινή συγκυρία, μετά την αποπομπή του Ανταλλακτικού Παζαριού και της Παιδικής του Γωνιάς από την Πλατεία Συντάγματος, στις 27-4-2013, ως παράνομης κατάληψης του δημόσιου χώρου, κατά τον Δ ή μ α ρ χ ο και την Αστυνομία του. Ο ίδιος, επιδίδεται, επί ώρες, μέσω twitter να νουθετήσει και να πείσει τους Αθηναίους πολίτες για το ορθόν της πράξης αυτής, καθώς και όσων άλλων πράξεων καταστολής και εκδίωξης ακολουθήσουν, για το καθάρισμα των δημόσιων χώρων, από τα "σκουπίδια", που επιμένουν να λέγονται άνθρωποι και θέλουν να αυτοοργανώνονται και να αυτοδιαχειρίζονται τη ζωή τους, την επιβίωσή και τη χειραφέτησή τους από τον τρόμο που συνεχώς εντείνουν και παράγουν τα γνωστά μονοπώλια εκπομπής του, με οριζόντιες δομές μιας ανταλλακτικής, αχρήματης κουλτούρας, στην οποία η λέξη Άνθρωπος, Αλληλεγγύη και Αυτοοργάνωση παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Ο Παναγιώτης, είχε το κουράγιο να αντιπαρατεθεί εμπεριστατωμένα και καίρια, για τη συλλογικότητά μας, σε κάθε σκοτεινό σημείο της επιστολής του Δημάρχου, που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο διαδίκτυο, μιας επιστολής νουθέτησης των κάθε λογής επίδοξων "παράνομων πολιτών", που δεν ζητούν την άδεια από τον Δήμο, παρότι ο νόμος τους το επιτρέπει, για να αναπνεύσουν μαζί με άλλους και κυρίως, μαζί με τα παιδιά, πιο ελεύθερα, στην Πλατεία Συντάγματος και στην κάθε Πλατεία... Μιας επιστολής που βάζει το Ανταλλακτικό Παζάρι Λ.Σ. Πλατείας Συντάγματος στο ίδιο τσουβάλι με ΜΚΟ, με επιχειρήσεις και εγχρήματες συναλλαγές, αλλοιώνοντας πλήρως την ιστορία του Ανταλλακτικού Παζαριού...

Το θέμα των νέων μορφών καταστολής, όπως, π.χ. με την προσαγωγή άστεγων, τοξικοεξαρτημένων κλπ, στις ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ, μιας καταστολής, που εξαπλώνεται μέρα τη μέρα, απέναντι σε κάθε διαφορετικό ον, είτε πολιτικοποιημένο είτε ελεύθερο πολιορκημένο, που δεν εντάσσεται στη λογική του μάρκετινγκ των κομματικών ψήφων, μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει συνολικά.

Ελάτε να στηρίξουμε μαζί το αυτονόητο και μέρες που είναι να ευχηθούμε και Καλό Πάσχα! Φέρτε τα κεράσματα σας, θα έχουμε κάτι κι εμείς... Σας περιμένουμε.


UPDATE: Σχόλιο, ίσως αυθαίρετο

No comments: