Saturday, July 27, 2013

Ψήφισμα της "ΕΡΤ Ανοιχτή στην Κοινωνία" 25-7-13

Ψήφισμα της ανοιχτής συνέλευσης ‘’ΕΡΤ ανοιχτή στη κοινωνία’’, εργαζόμενων στην ΕΡΤ και αλληλέγγυων, που έγινε στις 25/7/2013 στο προαύλιο της ΕΡΤ
Προς: ΠΟΣΠΕΡΤ, Σωματεία ΕΡΤ


Η ΕΡΤ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120

Το κυβερνητικό πραξικόπημα με το μαύρο στην ΕΡΤ, και η εν συνεχεία μη συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την άμεση επαναλειτουργία της, καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση πλέον δεν σέβεται καμία νομιμότητα.
Με τα μέτρα που εφαρμόζει σε συνεργασία με τους ξένους εντολείς και τους ντόπιους υποστηρικτές της (ΜΜΕ, ΣΕΒ κ.λ.π. ), έχει καταστεί επικίνδυνη γιά την κοινωνία και τη χώρα μας. Η περίπτωση ΕΡΤ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την παραβίαση και αυτού ακόμα του Συντάγματος.
Όπως αυτό επιτάσσει στο τελευταίο του άρθρο 120, έχουμε υποχρέωση να το υπερασπιστούμε, γιατί έτσι υπερασπίζουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
Κηρύσσουμε την ΕΡΤ κέντρο αγώνα για αποκατάσταση της Δημοκρατίας μέσα από ένα πλατύ και βαθύ κίνημα πράξης και διαλόγου. Η ΕΡΤ και οι περιφερειακοί σταθμοί της θα γίνουν κέντρα συσπείρωσης.
Η εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια άλλη πορεία της κοινωνίας και της χώρας.
Για το λόγο αυτό κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα κοινωνικά αξιόπιστα, έντιμα και σχετικά με τον ραδιοτηλεοπτικό πολιτισμό. Τα άτομα αυτά να αποτελέσουν την Προσωρινή Διοίκηση της ΕΡΤ που θα φροντίσει :
Α) Να διαμορφώσει το νέο λειτουργικό σχήμα της ΕΡΤ.
Β) Με βάση το προηγούμενο σχήμα να κάνει την πραγματική εξυγίανση της ΕΡΤ.
Γ) Να οργανώσει τον κοινωνικό διάλογο με τη βοήθεια ανοιχτών επιτροπών και ανοιχτών συνελεύσεων, ξαναπιάνοντας το νήμα της πρώτης στον κόσμο αυτοθεσμισμένης Δημοκρατίας , της Αθηναϊκής.
Η θητεία της Προσωρινής Διοίκησης θα λήξει μετά τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ. Η προσφορά των μελών της θα γίνει δωρεάν. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα, όπου θα κατατίθενται οι συνδρομές των πολιτών, για μισθούς και λειτουργικά έξοδα της ΕΡΤ.

Ενδεικτικά προτεινόμενα μέλη, για την Προσωρινή Διοίκηση :
1. Κούνδουρος Νίκος ( Σκηνοθέτης)
2. Κοντογιώργης Γιώργος (Πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, πανεπιστημιακός)
3. Ξαρχάκος Σταύρος ( Μουσικοσυνθέτης )
4. Νικολακοπούλου Λίνα ( Στιχουργός )
5. Ξυδάκης Νίκος ( Δημοσιογράφος )
6. Μιχαλίτσης Νίκος ( Δ/ντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ )
7. Νικολάρα Μάχη (Δημοσιογράφος ΕΡΤ )
8. Μητρόπουλος Γιώργος ( Ραδιοφωνικός παραγωγός ΕΡΑ)
9. Αυγερόπουλος Γιώργος ( Κινηματογραφιστής ).
Τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης που εργάζονται στην ΕΡΤ, θα αναλάβουν την συνεννόηση και το συντονισμό με τα εκτός ΕΡΤ μέλη.
Επείγουσες αλλαγές που προτείνουμε είναι :
α) Να αλλάξει ο τρόπος και η δομή του δελτίου ειδήσεων.
β) Να καθιερωθεί μία (1) ώρα την ημέρα για τις συλλογικότητες.
γ) Να συμμετέχουν οι Δήμοι με δημότες καλλιτέχνες και συλλογικότητες στο καθημερινό απογευματινό πρόγραμμα του κήπου του ραδιομεγάρου μετά από τηλεοπτική πρόσκληση.

Παρακαλούμε να τεθεί το ψήφισμα στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων.

No comments: