Saturday, July 18, 2015

Μόνο ο Σούπερ Κουτσούμπας μπορεί πια να σώσει την πατρίδα...

Τις τελευταίες μέρες περνάω τέλεια με τον πολιτικό λόγο που αρθρώνει το ΚΚΕ, ιδίως δια στόματος του Δημήτρη Κουτσούμπα, Γ.Γ. της Κ.Ε. του Τιμημένου. Φαίνεται ότι μετά την έκθεση που υπέστη μιλώντας κάτω από το πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη στις πρόσφατες εκδηλώσεις κάτι από το πνεύμα του Πρωτοκαπετάνιου τον διαπότισε. Έτσι μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια εντελώς νέα γραμμή που πρέπει όλοι μας να την ακούσουμε προσεκτικά και να της δώσουμε τη σημασία που της αξίζει.

Νομίζω ότι η στιγμή της επιφοίτησης αποδίδεται έξοχα σε αυτήν εδώ τη φωτογραφία...



Αντιγράφω μερικά αποσπάσματα από τις πρόσφατες ομιλίες του Δημήτρη Κουτσούμπα χρησιμοποιώντας μόνο τα επίσημα κομματικά μέσα μαζικής κομματικής επικοινωνίας και κάνοντας έντονα τα ενδιαφέροντα σημεία:

ΒΟΥΛΗ 15/07/2015

Όμως υπάρχει η πραγματική διέξοδος, της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Φτάνει ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Υπάρχει ο δρόμος που καταργεί πραγματικά τις δεσμεύσεις της ΕΕ για την εγχώρια παραγωγή από το κρέας και τη ζάχαρη μέχρι τα ναυπηγεία και άλλους τομείς της οικονομίας. Υπάρχει ο δρόμος που ξεριζώνει το καπιταλιστικό κέρδος ως βασικό κριτήριο της παραγωγής και θέτει ως γνώμονα τις κοινωνικές, τις λαϊκές ανάγκες. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέψει, για παράδειγμα, να βγούμε από την κρίση στον κλάδο των κατασκευών και να καλυφθούν οι ανάγκες σε έργα υποδομής καθώς και οι στεγαστικές ανάγκες χιλιάδων νέων που ζουν σήμερα αναγκαστικά με τους γονείς τους. Υπάρχει ο δρόμος που θα επιτρέψει να συναφθούν αμοιβαία επωφελείς διεθνείς συμφωνίες για την εισαγωγή τροφίμων και φαρμάκων, Ενέργειας, αφού η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας θα έχει σπάσει τα δεσμά και τις αλυσίδες με τις οποίες είναι χειροπόδαρα δεμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Για να ανοίξει αυτός ο δρόμος πρέπει άμεσα, τώρα, να οργανωθεί και ενωθεί ο λαός, να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα αμέσως, να αποκτήσει σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, στη βάση των βασικών αιτημάτων διεκδίκησης, να αναπτυχθεί η κοινωνική λαϊκή συμμαχία του με τα υπόλοιπα λαϊκά κινήματα που έχουν έναν προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια, να δυναμώσει η συμπαράταξη με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις. Είναι η μόνη ελπίδα πλέον για το λαό, τη νεολαία, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος της λαϊκής ευημερίας. Να μην μπει ο λαός κάτω από ξένες σημαίες. Η σημαία της εργατικής τάξης, των αγώνων του λαού μας, η βαμμένη με το κόκκινο αίμα των παιδιών του, η γαλανόλευκη σημαία των ηρώων αυτής της πατρίδας, θα κυματίζουν πραγματικά περήφανα, όταν ο ίδιος ο λαός μας αποφασίσει να τις πάρει στα χέρια του και να τις σηκώσει ακόμα ψηλότερα...»

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 12/07/2015

Δεν επιλέγουμε αν θα χρεοκοπήσουμε με ευρώ ή δραχμή, με εσωτερική ή εξωτερική υποτίμηση. Ακριβώς γιατί υπάρχει εναλλακτική λύση αν κινηθούμε σε κατεύθυνση ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, αν προχωρήσουμε στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των μέσων παραγωγής, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Ο δρόμος της ανάπτυξης με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος οδηγεί σε χρεοκοπία το λαό. Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό, τις λαϊκές οικογένειες, να πουν σήμερα, αφού δεν μπόρεσαν να το πουν ολοκληρωμένα προχτές, το πραγματικό μεγάλο "όχι" στη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και να αντιπαλέψουν στο δρόμο και τους χώρους δουλειάς τα μέτρα-φωτιά που περιέχει. Χωρίς καμιά αναμονή, πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, μέσα από τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοήθειας. Η συμφωνία δεν θα ακυρώσει τις απολύσεις, την επέκταση της απλήρωτης εργασίας, τις αναγκαστικές άδειες και τα άλλα αντεργατικά μέτρα που παίρνει το τελευταίο διάστημα η μεγαλοεργοδοσία, αξιοποιώντας τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, που θα συνεχιστούν. Δεν θα σταματήσει η πληρωμή μισθών και συντάξεων με το σταγονόμετρο. Απαιτείται αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία. Προϋπόθεση για μια πορεία πραγματικής αλλαγής συσχετισμού προς όφελος της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας είναι η συσπείρωση με το ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του παντού και πάνω από όλα στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές. Να συνδυάσουμε την αλληλεγγύη με τη διεκδίκηση για δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα, Υγεία, Πρόνοια, κοινωνικές υπηρεσίες, μέσα μαζικής μεταφοράς. Λαϊκός έλεγχος σε αποθήκες, βιομηχανίες τροφίμων, σούπερ μάρκετ.Καμία υποτίμηση σε μισθούς και συντάξεις, επιδόματα για όλους τους ανέργους, αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού. Καμία διακοπή σε φως, νερό, τηλέφωνο. Πάγωμα πληρωμών. "Κούρεμα" 50% για στεγαστικά δάνεια κύριας κατοικίας και καταναλωτικά δάνεια των λαϊκών οικογενειών, πάγωμα δόσεων, διαγραφή τόκων. Να πληρώσει το κεφάλαιο με έκτακτη φορολογία. Τα εργοστάσια, οι χώροι δουλειάς, οι γειτονιές να γίνουν κέντρα αντίστασης και αλληλεγγύης. Τούτες τις στιγμές δεν χωράει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, δεν πρέπει να περάσει η ολέθρια -για το λαό- λογική "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".Πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη, που μπορεί να νικήσει το φόβο.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αιφνιδιάσει. Θα ζήσουμε στον αιώνα μας, ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές, νέες εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Οι κομμουνιστές θα βρεθούμε μπροστά, παντού. Είτε με νέο βάρβαρο μνημόνιο, είτε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, είτε βάθεμα της κρίσης, είτε εμπλοκή στρατιωτική, ιμπεριαλιστικός πόλεμος, παρατεταμένη πολιτική αστάθεια, οι κομμουνιστές θα είμαστε μπροστά, ηγέτες της τάξης μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε δημόσιο κτίριο, σε κάθε γειτονιά και χωριό. Οργανώνοντας τις λαϊκές επιτροπές αγώνα, τις επιτροπές περιφρούρησης, αλληλεγγύης, επαγρύπνησης, συντονισμού. Για να υπερασπιστούμε το λαό. Για την επιβίωση της εργατικής λαϊκής οικογένειας, για να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στο θηρίο της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Νομίζω ότι αυτά τα δύο αρκούν. Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Σούπερ Κουτσούμπας εγκαταλείπει την πολιτική του "Λίγοι και Καθαροί" που υλοποιούσε τόσα χρόνια το ΚΚΕ και ως άλλος Πρωτοκαπετάνιος σαλπίζει το Κάλεσμα της Επανάστασης βάζοντας το Λαό και τη Νεολαία μπροστάρη στον Αγώνα που έρχεται.

Επαγωγικά συμπεραίνω ότι θα πρέπει να διορθώσει ΑΜΕΣΑ την θέση του Κόμματος για τη ΒΙΟ.ΜΕ. όπως αυτή εκφράστηκε στην ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ το 2013 έστω και "δια της επικαιροποίησης" βρε αδερφέ! Συνυπολογίζοντας δηλαδή το γεγονός ότι οι "μικροϊδιοκτήτες" όχι μόνο εξακολουθούν πεισματικά να λειτουργούν το εργοστάσιο -παράγωντας κάτι που δεν είναι τοξικό ούτε για το περιβάλλον ούτε για την κοινωνία- αλλά και βρίσκονται πλέον "υπό διαρκή απειλή" από το Κράτος και τον Καπιταλισμό μετά τις πρόσφατες Δικαστικές Αποφάσεις που απέδειξαν μια "περίεργη σύμπλευση" όλου του Κεφαλαίου που το ΚΚΕ αντιμάχεται.

Με την ίδια επαγωγή συμπεραίνω ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί στη Λαϊκή Συνείδηση και το "Χωρίς Μεσάζοντες" που υποβαθμίστηκε σε "Κίνημα της Πατάτας" στην ανακοίνωση που καταφέρνει να το δαιμονοποιήσει σχεδόν όσο και τις Πλατείες. Για τις Πλατείες φυσικά και δεν περιμένω τώρα "ίσιωμα της γραμμής" -δεν είμαι πια και εντελώς ανόητος- προηγούνται να ξεκαθαριστούν ακόμα οι "Προβοκάτορες του Ρουφογάλη".

Σημείωση αναγνώρισης: Το τελευταίο λινκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φυσικά από κομματικό έντυπο, όπως όλα τα προηγούμενα αλλά από τον Ιο.

Γιατί σε πρήζω θα μου πεις με το τι κάνει το ΚΚΕ, μέρα που έχουν γίνει "Πουτάνα Όλα" και όλη η χώρα βρωμάει Καμμένο Δάσος στην κυριολεξία.

Λοιπόν, γιατί βαρέθηκα να κάνω το μαλάκα κι εδώ υπάρχει μια τρομερή Σπουδή στην Τραγική Ειρωνεία. Ο Σούπερ Κουτσούμπας έρχεται να σώσει την πατρίδα -ή την παρτίδα για το ΚΚΕ- αναγγέλοντας ότι το Τιμημένο μπαίνει μπροστάρης για να οργανώσει "τις λαϊκές επιτροπές αγώνα, τις επιτροπές περιφρούρησης, αλληλεγγύης, συντονισμού(...)σε κάθε χώρο δουλειάς,(...)σε κάθε γειτονιά και χωριό" για να Υπερασπιστεί το Λαό!

Δηλαδή, όσα δεν έκανε τόσα χρόνια με την επιδεικτική απουσία του από κάθε μορφή αυτοοργάνωσης, κάθε κοινωνικό ιατρείο, κάθε συλλογική κουζίνα, ΚΑΘΕ πρωτοβουλία ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ. Κι ενώ απέλυε κόσμο με Ιησουίτικες Δικαιολογίες και πουλούσε σε πρόσωπα που δεν μάθαμε ποτέ τα Μέσα Επικοινωνίας του σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για τον κοινωνικό αγώνα...

Και φυσικά μακάρι να κάνει τώρα -έστω και στο και δέκα της καταστροφής- αυτά που δεν έκανε. Αλλά με έντιμους, ξεκάθαρους και προς όλη την Κοινωνία που έχει ανάγκη, όρους.

Αλλιώς, δυστυχώς, η ιδιαίτερα κομβική φράση του Γ.Γ. της Κ.Ε. "Να συνδυάσουμε την αλληλεγγύη με τη διεκδίκηση για δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα, Υγεία, Πρόνοια, κοινωνικές υπηρεσίες, μέσα μαζικής μεταφοράς. Λαϊκός έλεγχος σε αποθήκες, βιομηχανίες τροφίμων, σούπερ μάρκετ" σημαίνει μόνο ένα πράγμα.

Μια "Κοινωνική Δράση" με Συσσίτια και Άλλες Υπηρεσίες "Μόνο για Ορθόδοξους Συντρόφους" γύρω από τις οργανώσεις του ΚΚΕ, ευθέως ανάλογη της αντίστοιχης "Μόνο για Έλληνες" των Χρυσαυγιτών.

Μένει στο Σούπερ Δημήτρη Κουτσούμπα να μας ξεκαθαρίσει αν έχει μέσα του το πνεύμα του Άρη ή το πνεύμα του Ζαχαριάδη.

Ουπς, αυτό θα είναι δύσκολο, αφού το Κόμμα τους έχει αποκαταστήσει και τους δύο...

No comments: