Friday, January 14, 2011

Αν έκοβε τα υπνοστεντόν ο Συνασπισμός...

...μπορεί και να μην είχε φάει το ξύλο της αρκούδας ο συμπαθέστατος Δημοσθένης Παπαδάτος. Και γράφω συμπαθέστατος -χωρίς να τον γνωρίζω- γιατί στην συνέντευξή του τρεις φορές αναφέρθηκε σε άλλους που δεν έχουν την κάλυψη της κομματικής ταυτότητας και της θέσης του στελέχους.

Αντιγράφω με κλόπυ-paste από εδώ όλη την συνέντευξη γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι θα τσακιστείς να ακολουθήσεις το λινκ και θέλω να ξέρεις γιατί μιλάμε πριν εξηγήσω γιατί κατά την γνώμη μου ο Συνασπισμός πρέπει να κόψει τα ηρεμιστικά και να αποφασίσει τι θα κάνει.


Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την αυθαιρεσία που υπέστη το στέλεχος του ΣΥΝ Δημοσθένης Παπαδάτος από τις δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έδωσαν σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Δρίτσας, ο Δημ. Παπαδημούλης και το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημοσθένης Παπαδάτος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Σχινάς.

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Κάνουμε αυτή την έκτακτη συνέντευξη Τύπου γιατί αξιολογούμε ως αρκετά σοβαρό το χθεσινό συμβάν της αυθαίρετης βίαιης και προσβλητικής θα μπορούσε κανείς να πει με όλη τη σημασία της λέξης προσαγωγής του στελέχους και μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημοσθένη Παπαδάτου κατά τη χθεσινή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Θα σας το εξιστορήσει και ο ίδιος πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα. Θέλω να πω ότι το γεγονός της ιδιότητάς του, το οποίο έγινε άμεσα γνωστό σ΄ αυτούς που τον συνέλαβαν, δεν στάθηκε ικανό για πολλές ώρες να σταματήσει μία αυθαίρετη συμπεριφορά η οποία δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία. Και θα έλεγε κανείς ότι ευτυχώς που ήταν και μέλος πολιτικού κόμματος στη Βουλή γιατί φανταστείτε να ήταν ένας ανύποπτος πολίτης ο οποίος, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν, έτυχε να έχει μια καταπληκτική ομοιότητα μ΄ αυτόν που καταζητούσαν. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα στα κρατητήρια.

Θέλω να πω ότι ευχόμαστε πραγματικά το χθεσινό γεγονός να είναι τυχαίο και να μην συνδέεται με διάφορα άλλα γνωστά γεγονότα στο πρόσφατο παρελθόν, που έχουν να κάνουν με τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών σε σχέση με τον χώρο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρομαι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Πάγκαλου, ο οποίος είχε πει ότι ο ΣΥΝ είναι μια παρέα του Τσίπρα που έχει σχέση με τρομοκρατικές ομάδες. Αναφέρομαι στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή που, σε πρόσφατη ερώτηση της βουλευτού μας Ηρώ Διώτη, είχε πει, γιατί τέλος πάντων να συμβαίνουν όλα αυτά γύρω από το χώρο σας; Αναφέρομαι στην άνευ προηγουμένου βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον γραμματέα της Νεολαίας μας, που πριν από λίγες μέρες είχε τραυματιστεί στο χώρο των δικαστηρίων και στις αναίτιες επιθέσεις που δέχτηκε το μπλοκ της Νεολαίας του ΣΥΝ μετά την τελευταία κινητοποίηση στις 15 του Δεκέμβρη, μετά το πέρας της διαδήλωσης.

Έχουμε το χθεσινό γεγονός. Μακάρι να μην συνδέεται. Γιατί αν συνδέεται, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη και αρνητική εξέλιξη. Αλλά για να μην το θεωρήσουμε ότι υπάρχει τελικά ένας συνολικότερος σχεδιασμός, πρέπει η ίδια η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, να δώσει πρώτα απ΄ όλα ένα συγνώμη στον ίδιον τον Δημοσθένη για την συμπεριφορά την χθεσινή και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Θα ήθελα να σταματήσω εδώ. Αμέσως μετά τον Δημοσθένη θα πάρουν το λόγο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και το Θοδ. Δρίτσας και βεβαίως έχουμε και τη νομική παρουσία.

Να ξεκινήσουμε με τον Δημοσθένη.

ΔΗΜΟΣΘ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και θέλω να πω κατ΄ αρχήν, πριν αναφερθώ στα χθεσινά γεγονότα, ότι είμαι σοκαρισμένος και εξοργισμένος. Δεν ξέρω τι από τα δύο περισσότερο. Για όσα έγιναν χθες θέλω να πω ότι δεν ήταν προσαγωγή. Ήταν απαγωγή. Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ και γιατί το λέω. Και θέλω να πω επίσης ότι θα καταθέσουμε μήνυση σε βάρος αυτών που με υπέβαλαν αυτή την ανείπωτη και τρομοκρατικού τύπου ταλαιπωρία.

Γύρω στις 4 χθες το μεσημέρι κατευθύνομαι πεζός προς το σπίτι, εφ΄ όσον δεν υπάρχουν μέσα μεταφοράς. Λίγο πριν το ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ και καθώς κατευθύνομαι προς τον Βύρωνα όπου μένω βρίσκω στο δρόμο μια ταυτότητα, σταματάω, κοιτάζω, βλέπω την εκδούσα Αρχή -είναι το Α.Τ. Κυψέλης- σκέφτομαι λοιπόν ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να την πάω. Δεν μπορώ να την πάω στην Κυψέλη, αφού δεν υπήρχαν μέσα μεταφοράς, κατευθύνομαι προς τον Βύρωνα να την παραδώσω και να γυρίσω σπίτι μου. Πράγματι λοιπόν κατευθύνομαι προς το σπίτι και σε απόσταση περίπου 10 λεπτά από το σπίτι μου βγαίνει ένας άνδρας με πολιτικά, μου λέει ασφάλεια και μου προτάσσει το περίστροφο. Σε έναν πρώτο χρόνο θεωρώ ότι είτε δεν συμβαίνει αυτό που λέει, είτε, αν συμβαίνει, αν όντως δηλαδή ήταν άντρας της ασφάλειας, θα μου δοθεί ευκαιρία να δώσω την ταυτότητά μου, να εξηγήσω ποιος είμαι και αφού δουν τα στοιχεία μου να με αφήσουν να πάω στο σπίτι μου. Τα πράγματα όμως πολύ γρήγορα καταλαβαίνω ότι δεν είναι έτσι. Βγαίνουν από το στενό από το οποίο βγήκε ο άνδρας αυτός περίπου τους 10-15 με πολιτικά, πολλοί εκ των οποίων είναι κουκουλοφόροι, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι με χτυπούν βίαια. Φωνάζω βοήθεια γιατί νιώθω ότι απειλούμαι και έχω την αίσθηση ότι είμαι θύμα παρακρατικής επίθεσης. Καταλαβαίνετε ότι στο αίτημά μου και με φωνές, δείξτε μου έστω τα στοιχεία σας, να ξέρω ότι είμαι με την αστυνομία, όχι μόνο δεν έχουν ανταποκριθεί, αλλά με έχουν βρίσει και με έχουν χτυπήσει απίστευτα. Φωνάζω λοιπόν βοήθεια και λέω ότι έχω την ταυτότητά μου μαζί μου ώστε στο μεν βοήθεια να με βοηθήσουν οι διερχόμενοι -Με σταμάτησαν στη Φορμίωνος που είναι μια κεντρική λεωφόρος για τον Βύρωνα- Λέω βοήθεια για να με βοηθήσουν οι διερχόμενοι και λέω ότι έχω τα χαρτιά μου στην περίπτωση που όντως είναι αστυνομικοί να τους δείξω τα χαρτιά μου για να με αφήσουν, να εξηγήσω τουλάχιστον τι συμβαίνει.

Τρώω απίστευτο ξύλο. Με ακινητοποιούν, με ρίχνουν κάτω, με έχουν ρίξει κάτω δέκα και με χτυπάνε. Μου περνάνε τις χειροπέδες. Με χτυπάνε, ενώ μου έχουν περάσει τις χειροπέδες. Με βρίζουν απίστευτα και άνδρες και γυναίκες με καλυμμένα πρόσωπα με βάζουν σ΄’ ένα συμβατικό αμάξι, εξ όσων μπόρεσα να δω, και με οδηγούν χτυπώντας με και σιδηροδέσμιο σ΄ ένα μέρος που εγώ δεν ξέρω.

Στη διαδρομή, η οποία κράτησε περί τα 20 λεπτά, αν μπορώ να υπολογίσω, με απειλούν και με βρίζουν βάναυσα. Ένας απ΄ αυτούς μου λέει, παρακάλα μόνο να καθαρίσεις κι εγώ θα σε περιμένω έξω. Ένας άλλος μου είχε πει, ήθελες και σουβλάκι κάθαρμα. Το κάθαρμα είναι η πιο ανακοινώσιμη από τις βρισιές που μου είπαν. Αυτό σημαίνει ότι με παρακολουθούσαν, γιατί όντως μεταξύ ΚΑΡΑΒΕΛ και του σημείου που με έπιασαν είχα σταματήσει να πάρω κάτι να φάω. Ένας άλλος μου είπε ότι ήθελες να κάνεις ξαφνικό πλησίασμα καθίκι και ότι η 13η -γιατί ήταν 13 χθες- ήταν γρουσούζικη για σένα και γιατί κι εγώ για σένα έχασα την παραμονή Πρωτοχρονιάς μου. Ένας από αυτούς μου είπε ότι είμαι περιβαλλοντολόγος, κάτι πράγματα ακατάληπτα, δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Το μόνο που μπόρεσα να ρωτήσω σε μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη είναι αν με κατηγορούν ή αν μου κάνουν ό,τι μου κάνουν θεωρώντας ότι έχω κάποια σχέση με βίαιες ενέργειες ή με τρομοκρατικές οργανώσεις. Φυσικά δεν μου απάντησαν και συνέχισαν μια άθλια συμπεριφορά, μια τρομοκρατική συμπεριφορά ενώ ήξεραν ότι και τα στοιχεία μου και την ταυτότητά μου έχω μαζί μου αλλά και ότι είμαι μέλος και στέλεχος του ΣΥΝ. Τους είπα μάλιστα ότι συνεργάζομαι με το Ινστιτούτο «Ν. Πουλαντζάς». Τους εξήγησα ότι πρόκειται για το θεωρητικό ίδρυμα του ΣΥΝ. Τους λέω ότι είμαι υποψήφιος διδάκτορας. Λίγο πριν ή λίγο μετά ένας απ΄ αυτούς πετάει ότι πήγε να δει τον δάσκαλο το καθίκι, αλλά δεν πρόλαβε. Πράγματι πριν με συλλάβουν, πριν με απαγάγουν είχα συνάντηση με τον καθηγητή μου στο διδακτορικό. Ένας απ΄ αυτούς κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μου στη ΓΑΔΑ -όπως έμαθα αργότερα, δεν ήξερα πού με πάνε- είπε, φοβάται την ακροδεξιά το καθίκι, κάτι τέτοιο και με χειρότερες βρισιές. Θα πω μετά ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να εξηγήσουν πώς και τι, πώς με συνδέουν με πράγματα και αν με παρακολουθούσαν για ένα διάστημα πριν. Δεν μπορώ να το ξέρω , αλλά έλεγαν πράγματα το οποίο έδειχναν αυτό.

Εν πάση περιπτώσει, με οδηγούν, χωρίς να βλέπω και χτυπώντας με και όντας πολύ δύσκολο να σταθώ στα πόδια μου γιατί έχω μουδιάσει και έχω χτυπηθεί και πράγματι μέχρι και σήμερα με δυσκολία κάθομαι και σηκώνομαι, μέχρι χθες με υποβάσταζαν, εκτός από τα σημάδια που έχω στο πρόσωπό μου, με οδηγούν λοιπόν σ΄ ένα κτίριο κουκουλοφόροι. Δεν βλέπω πού είμαι, δεν μου λέει κανείς τι έχει συμβεί. Με ανεβάζουν στο ασανσέρ και με οδηγούν σε ένα δωμάτιο το οποίο είναι σκοτεινό, στο οποίο με την άκρη του ματιού μου, γιατί δεν μου επιτρέπουν να δω, βλέπω ότι περιστοιχίζομαι από κουκουλοφόρους. Με έχουν να κοιτάζω στον τοίχο, αφού με έχουν χτυπήσει. Με απειλούν και με βρίζουν με απίστευτο τρόπο. Και κάποια στιγμή μου ζητάνε να βγάλω τα ρούχα μου. Δεν έχω φυσικά περιθώρια να αρνηθώ. Βγάζω τα ρούχα μου, τα εσώρουχά μου, είμαι γυμνός μπροστά σε 7-8 άτομα -αν μπορώ να υπολογίσω καλά. Κάποιοι με πλησιάζουν, δεν με αγγίζουν. Μένω έτσι περί τα 20 λεπτά. Και λίγο αργότερα μου δίνουν τα ρούχα μου ένα προς ένα, αφού έχουν ψάξει τα πράγματά μου και τα έχουν καταγράψει, με απίστευτα σχολαστική ακρίβεια, μέχρι δηλαδή και τις ημερομηνίες στα φύλλα των εφημερίδων που βρέθηκαν στο σακίδιο μου. Μου δίνουν λοιπόν τα ρούχα μου, εξηγώντας μου ένας απ΄ αυτούς, ο μόνος που έχει αφήσει το πρόσωπό του ακάλυπτο και ο μόνος που μου μίλησε σε στοιχειωδώς ανθρώπινο τόνο, μου εξηγεί λοιπόν ότι έχει γίνει ένα απίστευτο λάθος, ότι μοιάζω πάρα πολύ με κάποιον απ΄ αυτούς που ψάχνουν κι ότι εν πάση περιπτώσει σε λίγο θα φύγω. Μου παίρνουν αποτυπώματα και με οδηγούν στην υπηρεσία προστασίας του πολιτεύματος. Είναι μια υπηρεσία που λέγεται ΔΑΕΕΒ. Δεν γνωρίζω τι σημαίνουν τα αρχικά. Είπαν όμως ότι είναι ο δωδέκατος της αντιτρομοκρατικής. Όπου, αντί να μου απολογηθούν για την απίστευτη ταλαιπωρία -και είμαι επιεικής- στην οποία με έχουν υποβάλει, βρίσκομαι να απολογούμαι για την ταυτότητα η οποία βρέθηκε επάνω μου -σας είπα πώς βρέθηκε. Εξηγώ , σοκαρισμένος και εξοργισμένος μαζί, όπως είμαι και τώρα, ότι δεν είναι ακριβώς λογικό να απολογηθώ εγώ γι αυτή την ταυτότητα, εφ΄ όσον μπορώ να εξηγήσω αμέσως τι έχει συμβεί και το ζήτημα είναι η ταλαιπωρία την οποία έχω υποστεί και η βία την οποία έχω υποστεί. Ρωτάω, γιατί τόση βία. Βλέπω λοιπόν ότι το πράγμα από τη σύλληψη-απαγωγή μου έχει πάει στην ταυτότητα και πράγματι λίγο μετά με κατεβάζουν στην κρατική ασφάλεια,, στον έκτο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπου μου ζητάνε κατάθεση γι αυτή την ταυτότητα. Ζητάω να δω δικηγόρο ή έστω να μιλήσω με τους δικούς μου και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό μου. Όταν τους λέω τι έχει συμβεί μ΄ αυτή την ταυτότητα, πού την βρήκα, τι έκανα όταν τη βρήκα, τι σκόπευα να κάνω κ.ο.κ. -σημειωτέον όλα αυτά χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο και σ΄ ένα κτίριο στο οποίο λίγο πριν έχω ακούσει ουρλιαχτά ανθρώπων οι οποίοι μάλλον είχαν λίγο χειρότερη τύχη από τη δική μου. Ένας από τους άντρες της ασφάλειας, αξιωματικός απ ότι μπόρεσα να καταλάβω, αστυνόμος, όπως είδα στη σφραγίδα του στο έγγραφο που υπέγραψα, στην κατάθεσή μου δηλαδή, με πλησιάζει και μου λέει ότι, φιλολογικά μιλώντας, τι θα πίστευα για κάποιον ο οποίος συλλαμβάνεται επ΄ αυτοφώρω να κλέβει ένα σπίτι, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τον σπάει στο ξύλο γιατί τον κλέβει και ο κλέφτης παραπονιέται γιατί τον χτυπούν.

Ρωτάω τι σχέση έχει αυτό με τη δική μου την περίπτωση κι αν είμαι κάποιου είδους κλέφτης εν πάση [περιπτώσει και μου εξηγεί με δεύτερη ερώτηση, τι θα είχαμε να πούμε για κάποιον ο οποίος είναι ενάντια στο σύστημα και χτυπάει το σύστημα και θέλει να ρίξει το σύστημα και το σύστημα που θέλει αυτός να ρίξει κάποια στιγμή τον αρπάζει, τον χτυπάει, νιώθει πάνω του το σύστημα που θέλει να ρίξει. Τι θα λέγαμε γι αυτόν, όταν αυτός ζητάει τα δικαιώματά του και παραπονιέται ότι τον χτυπάει το σύστημα αυτό που αυτός χτυπάει.

Στο σημείο αυτό καταλαβαίνω ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Δεν μπορώ να δώσω συνέχεια γιατί είμαι εξαντλημένος, είμαι χτυπημένος, δεν έχω απολύτως καμία βοήθεια και δεν καταλαβαίνω, προφανώς μάλλον Καταλαβαίνω ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια τύπου συζήτηση. Ζητάω λοιπόν να φύγω μια ώρα αρχύτερα. Το μόνο που έχω πει και θέλω να το πω και σε εσάς είναι ότι ούτε νιώθω κάποιου είδους κλέφτης και πολύ περισσότερο ότι πρέπει να απολογηθώ για την κατάσταση η οποία ήταν τουλάχιστον τρομοκρατική, όταν έχω δηλώσει τα στοιχεία μου, την πολιτική μου ιδιότητα, ότι έχω ταυτότητα, όταν θέλω να το λύσω τέλος πάντων με τον τρόπο που λύνονται αυτά τα πράγματα όταν ισχύει η έννομη τάξη. Το δεύτερο που είπα ότι, ακόμη και στην περίπτωση ενός ανθρώπου που έχει πρόβλημα με το σύστημα -και δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό στα μυαλά τους- η δημοκρατία την οποία υποτίθεται ότι αυτοί φρουρούν και την οποία αυτοί εγγυώνται θα έπρεπε να δείξει σ΄ αυτόν που έχει πρόβλημα με το σύστημα ότι είναι ανώτερη και άρα να του παρέχεις τα δικαιώματα. Ξαναλέω ότι δεν ξέρω με ποιον τρόπο σχετίζομαι με το σενάριο που έχουν στο μυαλό τους.

Μου είπαν πράγματα που έδειχναν ότι έχουν παρακολουθήσει τη διαδρομή μου αρκετή ώρα πριν με απαγάγουν. Είδα δε σε ένα ιντερνετικό πόρταλ ότι υπάρχει κάποια υπόνοια.. «δημιουργεί ερωτήματα», μάλλον, αυτή ήταν η διατύπωση, δημιουργεί ερωτήματα πώς ένα στέλεχος του ΣΥΝ βρέθηκε πάνω από μια ταυτότητα. Θεωρώ αυτές τις διατυπώσεις και αυτούς τους υπαινιγμούς τουλάχιστον άθλιους. Έχω υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία. Και δεν ξέρω τι θα συνέβαινε στην περίπτωση ενός ανθρώπου ο οποίος θα ήταν πιο αδύναμος από εμένα, δεν θα είχε δηλαδή ούτε την ταυτότητά του, δεν θα ήταν μέλος και στέλεχος κοινοβουλευτικού κόμματος, θα ήταν ενδεχομένως μετανάστης, ενδεχομένως μετανάστης χωρίς χαρτιά, θα ήταν κάποιος ο οποίος δεν θα είχε τη στοιχειώδη εγγύηση και την στοιχειώδη στήριξη, όπως είχα εγώ από τους δικούς μου ανθρώπους, από τους φίλους και τους συντρόφους μου, στήριξη για την οποία τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Δεν θέλω να πω άλλα πράγματα. Θα ήθελα αυτό το πράγμα να μην ξανασυμβεί. Δεν είναι ούτε λάθος να δέρνουν ένα σιδηροδέσμιο, ούτε να τον βρίζουν και να τον απειλούν, ούτε τα βασανιστήρια, γιατί το να σε κρατήσουν γυμνό δημόσια μπροστά σε ανθρώπους και να μην ξέρεις ποιοι σε κρατάνε είναι βασανιστήριο. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το βασανιστήριο είναι λάθος. Δεν θεωρώ ότι δικαιολογείται ακόμα κι αν είχα κάνει αυτά τα οποί θεωρούσαν ότι μπορεί να είχα κάνει. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν είναι το αστυνομικό τμήμα της Άνω Κάτω Περαχώρας για να κάνει λάθη. Δεν μπορεί να επικαλείται την ομοιότητα με τον ύποπτο που ψάχνουν. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο και εξοργιστικό το να μου λένε ότι μοιάζεις με ύποπτο και άρα γι αυτό σε μαζέψαμε. Έχω χτυπηθεί σιδηροδέσμιος κι αυτό δεν είναι λάθος. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Στην περιοχή μου, στον Βύρωνα, έχει χάσει τη ζωή του Αλβανός από καταδίωξη κατά λάθος. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό η βίαιη σωματική επίθεση σε μέλος του ΣΥΝ ή της Νεολαίας του -την πιο πρόσφατη την είπε ο Π. Σκουρλέτης , αφορά στον σύντροφο τον Ν. Ηλιόπουλο. Πρέπει μ΄ έναν τρόπο αυτό το πράγμα να σταματήσει. Πρέπει να σταματήσει δηλαδή μια λειτουργία της αστυνομίας η οποία στο όνομα της αποτελεσματικότητας και επικαλούμενη λάθη και μεμονωμένα περιστατικά μπορεί να κάνει αθλιότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Βύρωνα υπήρξαν κάτοικοι, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, γνωρίζω κάποιους απ΄ αυτούς, που μίλησαν για βιαιότατη σύλληψη ενός ανθρώπου που φώναζε βοήθεια, είμαι αθώος, έχω την ταυτότητά μου. Κάποιοι απ΄αυτούς μάλιστα, δεδομένου ότι οι επιτιθέμενοι ήταν κουκουλοφόροι -σκεφτείτε το λίγο αυτό- πήραν τηλέφωνο την αστυνομία, την αστυνομία να μαζέψει την αστυνομία, γιατί συμπεριφέρεται, στο όνομα της αντιτρομοκρατίας, με τρομοκρατικό τρόπο.

Δεν έχω να πω άλλα. Σας ευχαριστώ.

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Ο Συνασπισμός, το κόμμα μας, το κόμμα και το δικό μου και του Δημοσθένη είναι ακόμα της σύγχρονης δημοκρατικής αριστεράς, που είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία. Ο Δημοσθένης Παπαδάτος Αναγνωστόπουλος έχει τόση σχέση με την τρομοκρατία όση έχει ο Μπομπ Σφουγγαράκης με την μοριακή βιολογία. Κι όμως υπέστη αυτά που σας εξιστόρησε. Κραυγαλέα ανικανότητα και αμόκ αυταρχισμού, στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου; Ή και τα δύο; Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και ο κ.Παπουτσής οφείλουν αμέσως εξηγήσεις και μέτρα για την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων. Έκανα ήδη εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφωνικό διάβημα και ζήτησα άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως λέγεται. Το βέβαιο είναι ότι εμείς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ, και όλες οι δυνάμεις που ευαισθητοποιούνται απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, όπως είμαστε απέναντι στην τρομοκρατία θα είμαστε και απέναντι και στο αμόκ κρατικού αυταρχισμού και συκοφάντησης. Η κυβέρνηση οφείλει, δια του αρμοδίου υπουργού, να πάρει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων και να δώσει εξηγήσεις. Εμείς και σε πολικό και σε νομικό επίπεδο θα δώσουμε συνέχεια στην υπόθεση, γιατί το «μας συγχωρείτε λάθος» είναι φανερό ότι δεν αρκεί.

Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ

Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θέλω κι εγώ να μεταφέρω την αμέριστη συμπαράσταση και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον Δ.Παπαδάτο και να ενώσω κι εγώ τη φωνή μου με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τις δυνάμεις για αυτή τη νέα αντιδημοκρατική εκτροπή. Και μιλώ για νέα αντιδημοκρατική εκτροπή και το εννοώ. Έχουμε σειρά περιστατικών που, εμένα τουλάχιστον, επειδή ήμουν άμεσα συμμετέχων στην επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά με τον Υπουργό τον κ.Παπουτσή για σειρά από αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας από την πλευρά των αστυνομικών οργάνων το τελευταίο διάστημα, μπορώ να μεταφέρω ότι έχω θιγεί και προσωπικά ακόμα και θεωρώ αναξιοπρεπές σήμερα, εγώ προσωπικά, να πάρω τηλέφωνο τον κ.Παπουτσή. Και γι’ αυτό πήρε την ευθύνη και την πρωτοβουλία ο Δ.Παπαδημούλης, εκ μέρους όλων μας. Οι περίεργες δηλώσεις του Πάγκαλου και του κ.Παπουτσή, η ανοχή στην βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον Ν.Ηλιόπουλο και στα άλλα μέλη της νεολαίας του ΣΥΝ στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων και εν συνεχεία το κουκούλωμα της υπόθεσης – γιατί μέχρι στιγμής έχουν περάσει πολλές μέρες και παρά το γεγονός ότι με τον ποιο αξιόπιστο τρόπο, με τον πιο θεσμικό τρόπο, αν θέλετε, κι εγώ εκ μέρους της Κ.Ο. και εκ μέρους της Π.Γ του ΣΥΝ ο Τ.Κορονάκης και εκ μέρους της νεολαίας του ΣΥΝ, μέλη της νεολαίας, στελέχη, επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και δώσαμε όλα τα στοιχεία και όλα τα δεδομένα. Αντί γι’ αυτό τα υπονοούμενα, ότι για άλλο λόγο βρίσκεται η νεολαία του ΣΥΝ στο χώρο των δικαστηρίων, συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες δια στόματος του κ.Υπουργού σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα το διερευνήσει μέχρι τέλους. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Ζητώ από τους δημοσιογράφους να το αντιμετωπίσουν με την σοβαρότητα που το συμβάν αυτό έχει όπως συνέβη χθες. Δεν είναι το λάθος της σύλληψης, είναι η συνολική συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο, οποιονδήποτε που δηλώνει τα στοιχεία του και δεν έχει την έννομη προστασία όπως προβλέπεται κατά το νόμο και κατά το Σύνταγμα από τους εγγυητές της νομιμότητας.

Τ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δυο λόγια. Ο Δημοσθένης, οι σύντροφοί του και το κόμμα του, επιθυμούν να ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για να τιμωρηθούν οι αυτουργοί, οι φυσικοί και οι ηθικοί, αυτής της βάρβαρης ιστορίας που έγινε χθες. Ξέρετε όλοι και από την περιγραφή - δεν τα ήξερα και τόσο λεπτομερώς αυτά τα γεγονότα, τα άκουσα κι εγώ με φοβερή έκπληξη - συνιστούν νομίζω συμπεριφορές μαφίας. Δε νομίζω ότι περιγράφουν πράξεις οργάνων του κράτους, που πρέπει να διακρίνονται από νομιμότητα και που καμία σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί τέτοιες εκτροπές όπως αυτές που συνέβησαν χθες. Όπως έχουμε ακούσει από το δελτίο ειδήσεων υπήρχαν εντάλματα σύλληψης για τέσσερις ανθρώπους. Τα εντάλματα σύλληψης έχουν ονόματα και εκτελούνται από τους αρμόδιους εισαγγελείς και αστυνομικά όργανα. Κατά συνέπεια, όταν πλησιάζουν κάποιον, που μοιάζει ή δεν μοιάζει, τον ρωτάνε το όνομά του για να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης. Άρα, οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί ομοιότητας, νομίζω ότι κινείται εκτός της σφαίρας της λογικής νομιμότητας και πάει στον απόλυτο παραλογισμό και στην σκοπιμότητα που έγινε όλη αυτή η επιχείρηση. Αν δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια κατασκευάστηκαν για τους τέσσερις, δεν ξέρω με ποια στοιχεία, πρόκειται για προσαγωγή. Η απλή προσαγωγή είναι το ηπιότερο μέσο περιορισμού της ελευθερίας γιατί συνοδεύεται από απλή αστυνομική παρουσία. Δεν είναι καν η βίαιη προσαγωγή που διατάσσεται από το δικαστήριο π.χ. στους δικομάρτυρες. Είναι ένα απλό μέσο όπου αστυνομικός, συνήθως ένας ή δύο, συνοδεύουν κάποιον στην Αρχή που τον ζητάν. Εδώ, όταν μιλάμε για δώδεκα με κουκούλες, με όπλο προτεταμένο και με σωματική βία που ασκείται για να μπουζουριαστεί σε ένα αυτοκίνητο με συμβατικούς αριθμούς, δεν μιλάμε για απλή προσαγωγή. Πρόκειται, λοιπόν, για πρωτοφανείς πράξεις που ad hoc, κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο παραβίασαν τις δικομματικές εγγυήσεις όλες όσες υπάρχουν στην ποινική μας δικονομία, όχι μόνο παραβίασαν το Σύνταγμα και τους όρους συνταγματικής προστασίας των πολιτών, όχι μόνο παραβίασαν τις διεθνείς συμβάσεις, τα πάντα. Ακόμα και αν ήταν τρομοκράτης ο Δημοσθένης - γιατί οι νόμοι ισχύουν για όλους - και αυτό που θέλουν να εθίσουν την κοινωνία είναι ότι δεν ισχύει τίποτα όταν πρόκειται για τρομοκράτη και σιγά – σιγά δεν ισχύει τίποτα όταν πρόκειται να ψάχνουμε για τρομοκράτη. Δηλαδή, βρισκόμαστε μπροστά σε μία επιχείρηση εθισμού της κοινωνίας στο κατασταλτικό μοντέλο. Το ίδιο δεν είναι και το τείχος που ο κ.Παπουτσής, επίσης, φτιάχνει στον Έβρο; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Βρισκόμαστε, λοιπόν, πραγματικά σε μια εκπόνηση ενός κατασταλτικού μοντέλου που η σκοπιμότητα με τον πιο αδιάντροπο τρόπο αντικαθιστά τη νομιμότητα. Σε αυτή όλη την ιστορία, για να κλείσω, θεωρώ ότι έχουν παραβιαστεί το άρθρο 134α για τα βασανιστήρια και τις προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τι λέει αυτό το άρθρο: ότι κάθε παράνομη προσβολή που συντελείται από αστυνομικό όργανο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και προσβάλει σωματικά ή ψυχολογικά με βία έναν πολίτη, συνιστά βασανιστήριο. Δε νομίζω ότι ο Δημοσθένης γυμνός από δικαιώματα και στη συνέχεια γυμνός στην κυριολεξία από αξιοπρέπεια, να μην υπάγεται στο άρθρο 137α , το οποίο έχει θεσπιστεί και σπανίως, βεβαίως, έχει εφαρμοστεί, γιατί ξέρουμε ότι η δικαιοσύνη όσο σέβεται τα όργανα της τάξης και όσο πραγματικά σέβεται και την σκοπιμότητά τους, δεν υπάγεται σε αυτή την διάταξη αυτή η πρωτοφανής επιχείρηση που πρέπει να στηλιτευτεί, όχι μόνο από τον Τύπο απ’ όλα τα κόμματα, προκειμένου να σταματήσουμε αυτό τον αυταρχικό κατήφορο. Περεταίρω, κατάχρηση εξουσίας. Είναι ad hoc κατάχρηση εξουσίας διότι με τα όπλα, με τα πολιτικά, με όλο τον τσαμπουκά της εξουσίας, έναν απροστάτευτο πολίτη, έκαναν ότι έκαναν και ούτε συγνώμη δεν του ζήτησαν, απλώς διαπίστωσαν την ομοιότητα και προσπάθησαν να τον συμψηφίσουν με μια ταυτότητα την οποία βρήκε τυχαία και ήταν στην τσέπη του. Τέλος, εξύβριση και σωματικές βλάβες. Εμείς θα ζητήσουμε αρμοδίως όλα τα ονόματα αυτών που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση, από την αντιτρομοκρατική, από τον κ.Παπουτσή. Διαφορετικά, θα κάνουμε μήνυση κατά αγνώστου και θα το αναζητήσει η δικαιοσύνη ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν στο εδώλιο και να αποκαλύψουν ποιος τους έστειλε, ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός και με ποιους όρους έδρασαν όπως έδρασαν. Σας επαναλαμβάνω, αν ήταν απλή προσαγωγή, έχουν κάνει τέρατα. Αν ήταν ένταλμα σύλληψης, έπρεπε να έχουν το όνομα, να πουν «συγνώμη, μάλιστα, λέγεστε Δημοσθένης Παπαδάτος, χαίρεται» και να φύγουν. Τι από τα δύο; Και στις δυο περιπτώσεις παρανόμησαν βάρβαρα. Πρέπει, λοιπόν, να λογοδοτήσουν γιατί δεν μπορεί η κοινωνία, δεν αντέχει να μην αντιδρά και να εθίζεται συνεχώς στην «παρανομία των οργάνων της νομιμότητας». Σας ευχαριστώ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
- Κ.ΑΤΙΑΣ (ALTER): το τελευταίο διάστημα, τέτοιου είδους περιστατικά έχουν ξαναεμφανιστεί, όχι τόσο σημαντικά. Ζητάτε την παραίτηση ή την βοήθεια του κ.Παπουτσή για την αντιμετώπισή τους;

Δ.Παπαδημούλης: όσα καταγγείλαμε δεν είναι θέμα Παπουτσή. Είναι ευθύνη συνολική της κυβέρνησης. Επομένως, εμείς ζητάμε εξηγήσεις, ανάληψη ευθυνών, τιμωρία των υπευθύνων και τερματισμό αυτής της στοχοποιημένης συκοφάντησης ενός πολιτικού χώρου, που αγωνίζεται με δημοκρατία για τη δημοκρατία με μαζικούς ειρηνικούς αγώνες και έχει αποδείξει έμπρακτα το καθημερινό και απόλυτο μέτωπό της με την τρομοκρατία.

- Δ.ΖΩΝΙΟΣ (9.84): Αν κατάλαβα καλά, μιλάτε για πολιτική σκοπιμότητα στοχοποίησης του χώρου;

Δ.Παπαδημούλης: είναι ολοφάνερο κ.Ζώνιο. έχουμε επανειλημμένες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών οι οποίοι συνεχίζοντας την σχολή Πολύδωρα και τη σχολή Καρατζαφέρη, προσπαθούν ένα δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα, που έχει απόλυτη ιδεολογική αξιακή αντίθεση με όσους θεωρούν τους εαυτούς τους αυτόκλητους τιμωρούς στο όνομα της κοινωνίας, προσπαθούν να συνδέσουν τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, όταν ξέρουν ότι εμείς είμαστε απολύτως απέναντι σε όσους θεωρούν, ότι στο όνομα κάποιου σκοπού, κάποιας ιδεολογίας, να δικάζουν, να καταδικάζουν και να απειλούν ή να αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. Αυτό το γαϊτανάκι πρέπει να σταματήσει. Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Δεν βλάπτει τον Συνασπισμό, βλάπτει τη δημοκρατία.

- Β.ΓΕΤΟΣ (Κόκκινο): Μια λεπτομέρεια όσον αφορά τα ονόματα και τα στοιχεία των αστυνομικών…….και ένα ακόμα, έχουμε σπάνια την πολυτέλεια να έχουμε μάρτυρες, είπατε κάτι για ουρλιαχτά…θα ήθελα μια εικόνα και γι’ αυτό.

Δ.Παπαδάτος: Γνωρίζω το όνομα του αστυνομικού, στον οποίο έδωσα την κατάθεση. Δεν είναι προσωπική η διαφορά μου με την Αστυνομία, μολονότι υπέστην προσωπικά και όχι αφαιρετικά μια βάρβαρη επίθεση. Θα πράξουμε τα νόμιμα, αυτοί που είναι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, προφανώς οι κατηγορίες είναι εξατομικευμένες, θα είναι εξατομικευμένες. Ξαναλέω, όμως, ότι δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο, ναι πράγματι στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης υπήρχαν άνθρωποι που ούρλιαζαν χθες. Και αν κρίνω και από την φιλολογική ερώτηση, κατά τη δήλωσή του φιλολογική ερώτηση, του αξιωματικού της Ασφάλειας που μου πήρε την κατάθεση χθες, η άποψή τους είναι αυτή: ότι το Σύνταγμα μπορεί άραγε να ισχύει στην περίπτωση ανθρώπων που δεν δέχονται το Σύνταγμα; Όπως σας είπα μου είπε ότι το Σύνταγμα υπάρχει, είτε το δέχεται κανείς είτε δεν το δέχεται. Για όλους δηλαδή. Δεν είμαι σίγουρος ότι τον έπεισα. Μου είπε μάλιστα ότι η απάντησή μου δεν τον ικανοποιεί.

- Κ.ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΚΑΪ): Η δεύτερη ταυτότητα έχει ήδη αρχίσει και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τη συμπεριφορά τους σε τέτοιες ιστορίες. Σε ποιο ακριβώς σημείο της ιστορίας που μας περιέγραψες εμφανίζεται …

Δ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ: Κοιτάξτε έχω βρει τη δεύτερη ταυτότητα 20 λεπτά περίπου πριν μου επιτεθούν οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί. Όταν στην αντιτρομοκρατική άρχισαν να μου μιλάνε, μετά το χτύπημα, μετά τη βία, το ξεγύμνωμα και όλο αυτό το πράγμα. Όταν άρχισαν να μου μιλάνε, μου είπαν ότι με είχαν εκεί γιατί μοιάζω με κάποιον. Δεν μου είπαν για την ταυτότητα. Μου έκαναν ερωτήσεις και ύστερα η αντιτρομοκρατική για την ταυτότητα και στην Κρατική Ασφάλεια. Εξήγησα και στους δύο, σε όλους με ρώτησαν και από την αντιτρομοκρατική και στην Ασφάλεια, τι ακριβώς είχε συμβεί. Όπως σας είπα και πριν, αυτό το οποίο είδα αντί να μου απολογηθούν γι’ αυτό το οποίο υπέστην, βρέθηκα να απολογούμαι για μια ταυτότητα την οποία βρήκα και την πήρα να τη δώσε στον ξένο που την έχασε. Στο εξής, δηλαδή, αν βρίσκω μια ταυτότητα κάτω δεν θα πρέπει να την παίρνω και να την πηγαίνω στο Αστυνομικό Τμήμα κι εκείνο να την μεταβιβάσει όπως πρέπει να κάνει στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, γιατί ενδεχομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος μου ή ενδεχομένως μπορεί να μου την έχουν στήσει γιατί….δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Μου είπαν πολλά πράγματα που έκανα πριν με πιάσουν. Δικαιούμαι να αναρωτιέμαι μήπως όλο αυτό το πράγμα είχε ένα χαρακτήρα στημένο. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, δεν είναι αυτή η δουλειά μου.

Δεν μου έδωσαν αντίγραφο της κατάθεσης που έκανα. Στην κατάθεση που έχω υπογράψει πάντως τα στοιχεία αυτά υπάρχουν. Δεν είχα την πολυτέλεια εκείνη τη στιγμή να απομνημονεύσω τα στοιχεία της ταυτότητας αυτής. Αλλά για να μην τρελαθούμε κι επειδή σας λέω είδα δημοσίευμα σήμερα στο internet και καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια ιστορία, ή υπήρξε έστω και στιγμιαία προσπάθεια, δεν ξέρω, επικοινωνιακού αντιπερισπασμού; Να αλλάξουμε το ενδιαφέρον για να πάρουμε τα φώτα από το ξύλο που έφαγα, την ταπείνωση και τα βασανιστήρια, στην ταυτότητα και τι μπορεί να σημαίνει για ένα στέλεχος του ΣΥΝ; Αυτό γίνεται; Αν γίνεται αυτό είμαι ακόμα πιο έξαλλος.

- Κ.ΑΤΙΑΣ (ALTER): Είχατε ζητήσει, νομίζω επί Ν.Δ., Διακομματική Επιτροπή στη Βουλή για τον έλεγχο της αστυνομίας. Το ξαναζητάτε;

Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: Η ΠΟΑΣΥ και όχι με απλές ανακοινώσεις αλλά και με αποφάσεις συνεδρίων της έχει ζητήσει την αναδιοργάνωση της αστυνομίας από μηδενική βάση. Το πρόβλημα της δομής της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των σχέσεων που αναπτύσσουν πολιτικά υπεύθυνοι κάθε φορά με το ιεραρχημένο σώμα της αστυνομίας είναι πάντα ανοιχτό και αυτό που λέμε δημοκρατικός έλεγχος αυτής της πολιτικής σχέσης των κυβερνήσεων με το ιεραρχημένο σώμα της αστυνομίας πράγματι είναι κάθε φορά επίκαιρο και γίνεται επίκαιρο και μετά από το βάρβαρο συμβάν. Απαιτείται πλήρης δημοκρατικός έλεγχος και των δομών με τους οποίους λειτουργεί η αστυνομία αλλά κυρίως των πολιτικών σκοπιμοτήτων που διαβιβάζονται προς το ιεραρχημένο σώμα.

Το Γραφείο Τύπου

Το διάβασες; Πάμε τώρα, γιατί εμένα μου έχει μείνει μόνο μία απορία:

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Κατά την δική μου γνώμη μόνο τα υπνοστεντόν που παίρνει, γιατί ούτε ιδεολογικό πρόβλημα βρίσκω, ούτε "υπερβατικό" ζήτημα... Και τα υπνοστεντόν του είναι πως γουστάρει να παίζει μηντιακά στη δήθεν Πρώτη Κατηγορία των Καναλιών (ενώ τον έχουνε συνεχώς στα τσικό και με το χρονόμετρο στο χέρι) και να μην την πολυχώνεται όταν γαμιέται το Σύμπαν γιατί είναι καραφοβικός "μη του την πούνε" ότι καλύπτει τρομοκράτες και εχθρούς της δημοκρατίας.

Αν όμως ξύπναγε ένα πρωί από την αυτοκαταστολή του και έλεγε:
"Από σήμερα δεν εξετάζω ούτε την ηλικία, ούτε το φύλο, ούτε την εθνικότητα, ούτε (κυρίως) την Πολιτική Τοποθέτηση του πρόσωπου. Όταν παραβιάζονται δικαιώματα της-του Χ το ίδιο θα ουρλιάζω σαν να μου πάτησαν τον κάλο".
Αν το έκανε αυτό, ΚΑΙ ξεκάθαρο αντιπολιτευτικό ρόλο θα είχε μέσα σε ένα σάπιο σύστημα ΚΑΙ (ακόμα περισσότερο) λόγο ύπαρξης, γαμώτο...

Γιατί έτσι που είναι μόνιμα χαπακωμένος και ξυπνάει μια στις τόσες, ούτε ρόλο έχει, ούτε λόγο ύπαρξης. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, ακόμα και τα στελέχη του, μόνο ΜΕΤΑ τα βασανιστήρια μπορεί να τα βοηθήσει...

Και για να ελαφρύνω το κλίμα, ας τελειώσω με ένα ανέκδοτο:

Το ίδιο άνετα, θα μπορούσε να κόψει τα υπνοστεντόν το ΚΚΕ...

No comments: