Tuesday, June 18, 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Μόλις το έλαβα και το αναμεταδίδω για κάθε χρήση:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ
ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Το ερώτημα έχει μία μόνο απάντηση, αν έχεις έστω και στοιχειώδη λογική. Εσύ κι εγώ. Όλες και όλοι εμείς που πληρώνουμε ρεύμα. Έλληνες και μετανάστες κάτοικοι της χώρας (ακόμα και οι τουρίστες που πληρώνουν για την διαμονή τους) συμμετέχουν στην οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Για να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά, οποιαδήποτε και οποιοσδήποτε βρίσκεται μέσα στην επικράτεια είναι ο μόνος φυσικός, πραγματικός και αναμφισβήτητος ιδιοκτήτης της ΕΡΤ.

Αν και έχουμε σαφή άποψη για το θέμα, δεν θα ασχοληθούμε καθόλου σε αυτό το κείμενο με το πώς, ποιοι, και γιατί κατάφεραν να κάνουν μια ραδιοτηλεόραση που ήταν από την γέννηση της οικονομικά ανεξάρτητη και κατά συνέπεια εξ ορισμού ελεύθερη, τσουλάκι και πρεζόνι στα χέρια της κάθε πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Σας έχουμε όμως νέα:

ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ
ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ!

Κι όταν λέμε πρέζα εννοούμε την κομματική εξάρτηση, τις δοτές διοικήσεις, την λογοκρισία, τον τσιμενταρισμένο ‘αέρα’, τις στημένες ακροαματικότητες και θεαματικότητες, τα ‘παιδιά με τα Αρμάνι’, την λαμογιά, ακόμα και την λάσπη που της ρίχνουν τόσες μέρες που τελεί υπό κατάληψη. Η ΕΤ 3 τον άνοιξε τον δρόμο!

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Πολύ απλά, πληρώνοντας στην ΕΡΤ το ανταποδοτικό της τέλος αντί για την ΔΕΗ και απαιτώντας με την επίδειξη της απόδειξης, της τραπεζικής κατάθεσης ή της ηλεκτρονικής πληρωμής (paypal κλπ), η ΔΕΗ να αφαιρέσει το ποσό από τον λογαριασμό μας. Επίσης ζητώντας ελεύθερες συνεισφορές από τους θεατές της ΕΡΤ σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Να προτείνουν άμεσα με καθολικές, διαφανείς και, φυσικά, δημόσιες διαδικασίες συνελεύσεων νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, να το ανακηρύξουν μαζί με όλες και όλους τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες, να το νομιμοποιήσουν μαζί με όλο τον λαό που υπερασπίζεται τα κτήρια της ΕΡΤ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Να μην μασήσουν τα ‘καρότα’ και να μην ξαναγυρίσουν στην ‘παλιά, κακή ΕΡΤ’. Να βοηθήσουν την ΕΡΤ να απεξαρτηθεί, να σταματήσει να είναι το τσουλάκι και πρεζόνι που είναι σήμερα για να μπορέσει να στηριχτεί στα πόδια της και να γίνει πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη. Ούτε κρατική, ούτε δημόσια, αλλά κοινό κτήμα όλων.

Όλες και όλοι γνωρίζουμε τα ‘ζόρια’ που θα έχει μια τέτοια απεξάρτηση. Αλλά θα είμαστε δίπλα της έμπρακτα και δυναμικά, όπως είμαστε τόσες μέρες. Κι όποτε πέφτει το σήμα της ή ξεπέφτει η ίδια, θα την βοηθάμε να ξανασηκωθεί…

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

No comments: