Friday, June 28, 2013

Κέιμενο - κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης


Η ΕΡΤ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ


Στις 14 Ιουνίου η επιθυμία μας να αυτό-οργανώσουμε τον αγώνα αλληλεγγύης μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μας οδήγησε στη συγκρότηση μιας ανοιχτής συνέλευσης που λειτουργεί με οριζόντιες διαδικασίες. Είμαστε άνεργοι, φοιτητές, επισφαλώς εργαζόμενοι, χαμηλόμισθοι, μετανάστες, συνταξιούχοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών. Είμαστε όλοι ονειροπόλοι και εξεγερμένοι.

Επιδιώξαμε τη σύνδεση του αγώνα στην ΕΡΤ με άλλους τοπικούς και διεθνείς κινηματικούς αγώνες, δίκτυα αλληλεγγύης, συλλογικότητες, σωματεία βάσης εργαζομένων/ανέργων, λαϊκές συνελεύσεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Καταφέραμε (μαζί με άλλες κινηματικές πρωτοβουλίες) να σπάσουμε τη λογοκρισία της απεργίας πείνας του αναρχικού Κώστα Σακκά που εξακολουθεί να κρατείται παράνομα για σχεδόν διπλάσιο χρόνο από το 18μηνο που προβλέπει ο νόμος για την προφυλάκιση.

Επιδιώκουμε την αμοιβαία αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τη συνδιαμόρφωση μιας αυτοδιαχειριζόμενης ροής προγράμματος, που να αναδεικνύει τα κοινωνικά προβλήματα και να προάγει τον πολιτισμό.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, διοργανώσαμε ομιλίες που είχαν χαρακτηριστικά δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών από κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες, και στηρίξαμε την αντιφασιστική μοτοπορεία της 20ης Ιουνίου.

Τώρα διαβουλευόμαστε και προωθούμε για κοινή επεξεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, θέσεις που αφορούν την αυτοδιαχείριση της με το μέγιστο δυνατό κοινωνικό έλεγχο.

Θέλουμε την έμπρακτη συμμετοχή και αλληλεγγύη σου, θέλουμε την εμπειρία σου (ατομική ή συλλογική) ώστε να συνδιαμορφώσουμε όχι μόνο τον αγώνα στην ΕΡΤ, αλλά και τις προϋποθέσεις για κοινωνική ισότητα και ελευθερία.

Βήμα με βήμα διαλύουμε το φασισμό, δημιουργούμε το αύριο.


Είμαστε οι καταπιεσμένοι του χθες
οι εξεγερμένοι του σήμερα
και οι νικητές του αύριο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην ΕΡΤ
openassemblyert.wordpress.com

No comments: