Wednesday, December 18, 2013

38η μέρα απεργίας πείνας του Σπύρου Στρατούλη

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη πηγή ο Σπύρος Στρατούλης έχει μεταφερθεί και πάλι στις Φυλακές Λάρισας όπου και συνεχίζει την απεργία πείνας του. Είναι ερωτηματικό -τουλάχιστον για μένα- τι είδους ιατρική ασκείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και με ποια οπτική -γιατρών ή μπάτσων- αντιμετωπίζεται η περίπτωσή του.

Αν καταφέρω να επιβεβαιώσω αυτά που ψάχνω, θα επανέλθω.




Στο μεταξύ εδώ μπορείς να ακούσεις τον ίδιο τον Σπύρο Στρατούλη σε μια παλιότερη τηλεφωνική του επικοινωνία με την Filistina.

UPDATE: Στο Indymedia ανέβηκε αυτό.

Σήμερα Τρίτη 17/12, ο φυλακισμένος αγωνιστής Σπύρος Στρατούλης που διανύει την 36η ήμερα απεργίας πείνας, μεταφέρθηκε εκ νέου στις φυλακές , μετά την χθεσινή του εισαγωγή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας!

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Χθες Δευτέρα 16/12 μετά από εντολή του γιατρού των φυλακών Λάρισας, ο Σπύρος πρέπει εσπευσμένα να μεταφερθεί και να εισαχθεί σε νοσοκομείο, καθώς διαγνώστηκε μεταξύ άλλων συμπτωμάτων οξεία αφυδάτωση. Την ίδια μέρα γίνεται εισαγωγή του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί γίνεται απόπειρα χορήγησης ορών τους οποίους ο σύντροφος δεν δέχεται. Μετά από αυτή του την άρνηση, οι γιατροί σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους, επικαλούνται σχετική εισαγγελική εντολή με την οποία διατάσεται η αναγκαστική νοσηλεία-θεραπεία του.

Στη συνέχεια ο Σπύρος λαμβάνει τους ορούς που του επιβάλλονται διά μέσου απειλών (συγκεκριμένα τον απείλησαν πως θα του βάλουν χειροπέδες και πως θα του κάνουν αναισθησία) και σήμερα μετά τις αιματολογικές εξετάσεις που του κάνουν, αποφασίζεται το εξιτήριο του από το νοσοκομείο και η μεταφορά του πίσω στη φυλακή, καθώς τα αποτελέσματα κρίνονται πλέον "μη ανησυχητικά". Προφανώς και το εξιτήριο βασίστηκε στη βελτίωση των εργαστηριακών του εξετάσεων αμέσως μετά την χορήγηση των ορών, χωρίς να ληφθεί υπόψην η περαιτέρω κλινική εικόνα του απεργού (έντονη καταβολή, αίσθημα ζάλης, παροδική απώλεια όρασης, πτώση επιπέδου συνείδησης).'Ετσι σήμερα ο Σπύρος ξαναμεταφέρεται στις φυλακές Λάρισας.

'Οπως και στην περίπτωση της εισαγωγής του στο ίδιο πάλι νοσοκομείο στις 2/12, όπου αντιμετωπίστηκε, εκτός των άλλων, ως ένα ακόμη περιστατικό και όχι ως απεργός πείνας, έτσι και χθές η αντιμετώπιση του από τους γιατρούς ήταν αντίστοιχη. Με λίγα λόγια η νοσηλεία που του παρήχθη αλλά και το εξιτήριο από το νοσοκομείο καθορίστηκε απλά όπως σε ένα οποιοδήποτε περιστατικό απλής αφυδάτωσης ενός κρατουμένου, με τη μόνη διαφορά την υπερβολική παρουσία κάθε λογής μπάτσων... Το γεγονός ότι σήμερα διανύει την 36η ημέρα απεργίας πείνας είναι κάτι στο οποίο όχι απλά δεν δόθηκε η πρέπουσα σημάσια αλλά παραβλέφθηκε τελείως.

Σ'αυτό το σημείο δεν μπορούμε παρά να μιλήσουμε για μια ξεκάθαρη πλέον συνεργασία εισαγγελικών-δικαστικών-αστυνομικών αρχών με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, σε σχέση με την αντιμετώπιση του απεργού πείνας Σπύρου Στρατούλη, που αποσκοπεί τόσο στην υπονόμευση του αγώνα που ο ίδιος δίνει αλλά και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εξέλιξη της υγείας του.

Από την πλευρά μας δεν θα ανεχτούμε κανένα να παίζει μπάλα με την υγεία του συντρόφου μας και καθιστούμε υπεύθυνους μαζί με την εισαγγελική-δικαστική-σωφρονιστική-αστυνομική εξουσία και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

No comments: