Thursday, January 18, 2007

Ο Πλανήτης Της Ελάχιστης Προσπάθειας

Ο Πλανήτης Μ5D9A γαιοποιήθηκε από έξυπνα αυτόνομα νανοσυστήματα μέσα σε ένα διάστημα 2000 περίπου πρότυπων ετών. Οι πρώτες προσπάθειες αποικισμού απέτυχαν κυρίως λόγω της υψηλής βαρύτητας του (2,3 G) και της συνακόλουθης δυσκολίας που απαιτούσε η παραγωγή του οποιουδήποτε έργου από τους ανθρώπους. Η χρήση εξωσκελετού από τους πρώτους αποίκους ήταν απόλυτα επιβεβλημένη, ακόμα και για βασικές κινήσεις και οι γενετικές τροποποιήσεις που δοκιμάστηκαν με στόχο την μείωση του βάρους των αποίκων δεν κατάφεραν να αποδώσουν τις απαιτούμενες λύσεις, αφού συνάντησαν ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα φυσιολογίας.
Ο πλανήτης κατάφερε τελικά να συντηρήσει και να δημιουργήσει μια κοινωνία στηριγμένη στην αρχή της Ελάχιστης Προσπάθειας. Μάλιστα μελέτησε και δημιούργησε μια ολόκληρη νέα Τεχνογνωσία που επιτυχημένα διέδωσε επ΄ αμοιβή προς το υπόλοιπο Σύμπαν, κι έγινε μ΄ αυτόν τον τρόπο μια από τις πιο σημαντικές οικονομικά - αλλά και πολιτικά - αποικίες.
Το δόγμα της Ελάχιστης Προσπάθειας συνίσταται στην αφαίρεση από οποιαδήποτε διαδικασία όλων των μη απολύτως απαραίτητων κινήσεων για την επίτευξη του στόχου. Μέχρι να τελειοποιηθεί, οδήγησε φυσικά σε τραγικά λάθη των πειραμάτων, που όμως με την σειρά τους έδωσαν νέα πνοή στην κωμωδιογραφία και το λαϊκό χιούμορ της διαπλανητικής ανθρωπότητας.
Ο πλανήτης Μ5D9A είναι σήμερα επιτυχημένος. Οι τεχνικοί του ανήκουν στην ελίτ του γαλαξία και το εμπορικό του ισοζύγιο είναι πλεονασματικό. Το μόνο που είναι υποχρεωμένος να εισάγει σε αρκετά σημαντικές ποσότητες, γιατί δεν έχει κανέναν τρόπο παραγωγής του, είναι το αγαθό της φιλοσοφικής σκέψης.

No comments: