Thursday, January 25, 2007

Η Ομφαλοσκόπηση Μητέρα Πάσης Μαλακίας

Σ' αυτήν την τριτοκλασσάτη χώρα κοιτάμε νυχθημερόν τον αφαλό μας. Κι ευτυχώς κάθε τόσο ο κόσμος έρχεται και μας θυμίζει με χαστούκια ποια είναι πραγματικά η θέση μας.

Έχουμε καταφέρει να "σκιαμαχούμε" με τον οίκο Κρίστις, να ουρλιάζουμε "τέρμα η πλάκα με την Ελλάδα", να ασχολούμαστε με το πότε έπρεπε να κάνει το εξώδικο ο Βουλγαράκης κι αν "πούσαρε" τις τιμές στην δημοπρασία του Τέως...

Έλεος πια! Αδιαφορούμε παντελώς για το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν επηρεάζει αλλά ούτε καν απασχολεί το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ακόμα κι όταν έχει την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι Δελφοί παραμένουν Ομφαλός του Κόσμου κι ο Σταυρός της Αγίας Παρασκευής το απώτατο σύνορο του Πολιτισμού. Γι αυτό στεγάσαμε εκεί την Ραδιοτηλεόραση, να μας φυλάει απ' τους βαρβάρους.

Κλείσαμε όλα τα σύνορα, αφού πρώτα καταντήσαμε ξενοφοβικοί, και αναπτύξαμε μια κοινωνία επαρχίας με τηλεοπτικές κουτσομπόλες, τηλεοπτικούς τιμητές των πάντων και τηλεοπτικά ζαρζαβατικά.

Δικαιώσαμε τα απωθημένα μας με την "Επιστροφή της Γαλανόλευκης" (που την κρεμάμε όλο και πιο ψηλά στις Εθνικές Εορτές) τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ζαγοράκειο Γιούρο...

Και περιμένουμε με αγωνία να μας ξελασπώσουν φέτος οι "περισσότεροι τουρίστες". Ετοιμαζόμαστε... Ετοιμαζόμαστε να τους "πουλήσουμε μούρη" με τσιτάτα από βιβλία εκλαϊκευμένης Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας αγορασμένα σε "πακέτο". Και ενδόμυχα επιθυμούμε διακαώς να τους κλέψουμε στο ζύγι, να τους γδύσουμε στα ταξί, να τους πηδήξουμε τις γκόμενες, προς χάριν και δικαίωσιν του κόμπλεξ ανωτερότητας της Ελληνικής Φυλής.

Σπάμε κοντέρ κοιτάζοντας τον αφαλό μας. Ενίοτε ψαρεύουμε και κάνα μαύρο κάκαδο από μέσα και φιλοσοφούμε για την ορθότητα ή μη του καθημερινού μπάνιου.

Και εν τω μεταξύ, στον Κόσμο που υπάρχει εκεί έξω όλα αυτά δεν περνάνε.

No comments: