Saturday, January 20, 2007

Ο Τέλειος Πλανήτης

Στον πλανήτη 5D5N τα προγράμματα γαιοποίησης χρειάστηκαν ελάχιστο πραγματικό χρόνο, λιγότερο από 100 πρότυπα έτη. Οι συνθήκες ήταν σχεδόν ιδανικές - βαρύτητα 0.9G, αναπνεύσιμη ατμόσφαιρα, σταθερή τροχιά περιστροφής γύρω από ένα μεσαίου μεγέθους άστρο, ωκεανός, πλήρης απουσία οποιασδήποτε μορφής ζωής - ο 5D5N έμοιαζε να έχει εξελιχθεί με τρόπο που να πληρεί όλες τις προδιαγραφές της Ηθικής, Πολιτικής και Οικονομικής Συμφωνίας Για Τον Αποικισμό, που είχε συνυπογράψει ολόκληρη η Ανθρωπότητα, ήταν στην ουσία ένας εν δυνάμει παράδεισος που περίμενε απλώς την Ζωή για να ολοκληρωθεί. Οι αυτόνομες νανομηχανές πολύ γρήγορα δημιούργησαν ένα σταθερό οικοσύστημα από ειδικά γενετικά τροποποιημένα φυτικά και ζωικά είδη που θα εξασφάλιζαν στους αποίκους από την μιά την μέγιστη αειφόρο ανάπτυξη κι από την άλλη μια εύκολη ικανοποίηση των αναγκών τους.

Όταν τέλειωσαν το έργο τους, οι νανομηχανές επέστρεψαν στον τροχιακό σταθμό, έστειλαν το απαραίτητο σήμα ολοκλήρωσης εργασιών και απενεργοποιήθηκαν αναμένοντας την μεταφορά τους σε άλλο πεδίο γαιοποίησης.

Αμέσως έγινε κατανοητό πως όλες οι πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις,όπως και οι θρησκείες, επιθυμούσαν να αποικίσουν αποκλειστικά τον 5D5N. Επίσης η δυναμική ενός τέτοιου πλανήτη ήταν τόσο μεγάλη που κανένας δεν θα μπορούσε ούτε καν να σκεφτεί να την παραχωρήσει σε κάποιον άλλο. Επακολούθησαν σοβαρές διπλωματικές συγκρούσεις, που έφτασαν ακόμα και μέχρι την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από κάποιες ομάδες. Και τελικά όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιδώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου προπαγανδιστική εκστρατεία με στόχο να αποδείξουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα πάνω στον 5D5N, προβάλλοντας σαν επιχειρήματα την εγγύτητα, την ορθή διαχείριση, ακόμα και την θεϊκή εντολή. Οι ετερόκλητοι συνασπισμοί που διαμορφώθηκαν με βάση αυτά τα αρχικά επιχειρήματα μετά από αλλεπάλληλες σύρραξεις και αποροφήσεις, εξελίχθηκαν στα 4000 χρόνια που ακολούθησαν στις Τρεις Μεγάλες Δυνάμεις της Ανθρωπότητας. Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε από την μακρά μας Ιστορία μια τριάδα ισχυρών Δυνάμεων καταλήγει σχεδόν πάντοτε να αλληλεξουδετερώνεται.

Ακόμα και σήμερα, τέσσερις χιλιάδες και εκατό χρόνια μετά την ανακάλυψη του, ο 5D5N εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από το μεσαίου μεγέθους άστρο του, σφύζοντας πια από ζωή, ένας ολοκληρωμένος Παράδεισος που δεν γνώρισε ποτέ τον Άνθρωπο.

No comments: