Saturday, March 31, 2007

Το Γοητευτικό Κωλόπαιδο Κι Αυτοί Που Φρόντισε Να Τον Περιμένουν Στην Γωνία



Το Γοητευτικό Κωλόπαιδο είναι ένας τύπος άντρα, συνήθως αθλητή ή επαγγελματία που οι κανόνες "λυγίζουν" στο πέρασμα του. Όχι άδικα, ποτέ μου δεν υπερασπίστηκα τον Προκρούστειο Μέσο Όρο. Μια τέτοια περίπτωση στο παγκόσμιο Snooker είναι αναμφισβήτητα ο Ρόνι.

Μην παρεξηγηθώ, πιστεύω ειλικρινά πως πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο παίκτη που ανέδειξε το άθλημα. Όμως δεν διασκεδάζω μαζί του πια. Κάποτε μπορούσε να αποχωρεί από παιχνίδια πριν την λήξη τους, να δηλώνει "δεν πάω στην Μάλτα γιατί βαριέμαι" ή στην Κίνα "γιατί είναι μακριά και λίγα τα λεφτά". Και κυρίως να τονίζει πως όλοι οι άλλοι παίκτες είναι μια κλάση πιο κάτω από αυτόν, λέγοντας "εγώ δεν έπαιξα καλά".

Όλα αυτά συνέθεσαν την εικόνα του. Αναλύθηκαν, συζητήθηκαν, ήταν κομμάτι της καριέρας του. Σήμερα, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είναι πια έτσι. Δεν είναι πια το Γοητευτικό Κωλόπαιδο, έχει αρχίσει να υφίσταται την φυσιολογική φθορά. Και όπως φαίνεται δεν το βλέπει. Γιατί το να επιμένει να δηλώνει τα ίδια, έχει καταντήσει γραφικό.

Είναι καλό να ξέρεις πάντα που πατάς... και κυρίως να υπολογίζεις πόσοι σε περιμένουν στην επόμενη γωνία. Τα Γοητευτικά Κωλόπαιδα δημιουργούν εχθρούς, κι όταν σταματήσουν πια να είναι Γοητευτικά, αν θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι, πρέπει επίσης να σταματήσουν να είναι Κωλόπαιδα.

Έστω και δια της υποκρισίας...

No comments: