Saturday, February 5, 2011

Μα γιατί το κτήριο της ΕΣΗΕΑ;


Από τον φυσικό του χώρο σε αναδημοσίευση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 4 Φλεβάρη καταλάβαμε το κτίριο που στεγάζει την ΕΣΗΕΑ.

Ίσως και εσύ που διαβάζεις τώρα αυτή την προκήρυξη έχεις υπάρξει θύμα της μηντιακής επίθεσης του δελτίου των 8, ίσως και τον δικό σου αγώνα σε κάποια απεργία ή σε κάποια γειτονιά ή σε πορεία προσπάθησαν να τον απομονώσουν από άλλους αγώνες, να σε φοβίσουν και να σε κατασυκοφαντήσουν, για να πάψεις να αγωνίζεσαι.

Με την σημερινή μας δράση συνεχίζουμε… τον αγώνα που ξεκινήσαμε από κοινού με τους απεργούς πείνας και καλούμε τον κόσμο της δημοσιογραφίας να αναλάβει τις ευθύνες του για τον οργανωμένο πόλεμο που δέχτηκε ο δικός μας αγώνας, η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η απεργία πείνας σύσσωμα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ξεκίνησαν τις γνωστές ενορχηστρωμένες επιθέσεις τους και συνέθεσαν την «αντικειμενική ενημέρωση» των πρώτων ημερών. Ένας ρατσιστικός οχετός ψεμάτων ήταν η αρχή : «γυαλιά καρφιά η Νομική», «υγειονομικός κίνδυνος», «παρακώλυση μαθημάτων» , «έμποροι πόνου εκμεταλλεύονται τους καημένους μετανάστες» και άλλες τέτοιες χυδαιότητες. Λυσσαλέα στήριξη της κυβέρνησης στο πολεμικό σχέδιο εκκένωσης της Νομικής και ευχές για «ομαλή κατάληξη» των διαπραγματεύσεων ήταν η συνέχεια . Και αφού το σχέδιο ολοκληρώθηκε , «η ομαλότητα αποκαταστάθηκε» με τους μισούς απεργούς πείνας να είναι εκτεθειμένοι στο δρόμο , αφού το νέο κτίριο των οδών Πατησίων και Ηπείρου είναι εντελώς ακατάλληλο να στεγάσει με αξιοπρέπεια αυτούς τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα,άρχισε η αναζήτηση για το «ποιοι τέλος πάντων ήταν αυτοί που τους κουβάλησαν?» : Δελτία δικαστήρια, δημοσιογράφοι-ανακριτές, ρεπορτάζ κατηγορητήρια στήριξαν τη γελοία προκαταρτική εξέταση των συντρόφων μας από τον εισαγγελέα για «παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών», «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Η προσπάθεια κατασκευής της συναίνεσης μέσω του φόβου και της λάσπης επαναλήφθηκε, σαν φάρσα βέβαια, και ολίγον τραγωδία.

Όποιος προσπαθεί να νομιμοποιήσει μια κυβέρνηση που λειτουργεί με όρους της νύχτας έχει διαλέξει πλευρά: αλλά θα πρέπει να είναι σίγουρος πως και εμείς, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, διαλέξαμε την πλευρά του υπέροχου αυτού αγώνα και δε θα μας σταματήσει κανένας πόλεμος λάσπης, όσο οργανωμένος και λυσσαλέος γίνει.

Γιατί ο αγώνας μας κρίνεται από τον κάθε συμπολίτη- συμπολίτισσά μας και όχι από τους καναλάρχες. Θα πετύχουμε όταν σύσσωμη η κοινωνία δει το μετανάστη απεργό πείνας ως ισότιμο πολίτη που αυτοοργανώθηκε για να διεκδικήσει τα νόμιμα.Όταν αντιληφθεί πως το ελληνικό κράτος, εμπροσθοφυλακή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της Ευρώπης Φρούριο, είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της αστυνομικής, ρατσιστικής και φασιστικής βαρβαρότητας κατά των μεταναστών και προσφύγων. Όταν υψώσει τη φωνή της ενάντια στο τείχος της ντροπής που σχεδιάζεται για τον Έβρο, να πει «ως εδώ»στις επιχειρήσεις «σκούπα»και τις μαζικές απελάσεις της αστυνομίας. Όταν αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση αυτή συνάπτει συμμαχία με το Ισραήλ και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εισβολές σε Ιράκ και Αφγανιστάν, , καταστρέφοντας ολόκληρες κοινωνίες, αλλά αρνείται να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο σε αυτούς που ανάγκασε σε φυγή. Όταν κατανοήσει τέλος πως η κατάργηση του πολιτικού ασύλου και η νομική ανυπαρξία του μετανάστη στην πράξη, είναι η άλλη όψη της κατάργησης των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων μας στην πράξη , πολλές φορές και προεόρτιο της. Το καθεστώς εξαίρεσης τίθεται τμηματικά ,αλλά δε γνωρίζει χρώμα δέρματος και εθνικότητα στο σύνολό του, και σπάει μόνο όταν και η αντίσταση στον κυρίαρχο δε γνωρίζει καμία διαίρεση.

Από την πλευρά μας όλα συνεχίζονται, και η κατάληψη αυτή είναι άλλο ένα βήμα του αγώνα αλληλεγγύης με τους μετανάστες προς την τελική δικαίωση.

«Εμείς οι 300 πήραμε την πρωτοβουλία γι’ αυτή τη μορφή αγώνα, χωρίς τη μεσολάβηση κομμάτων, οργανώσεων και προσώπων.

– Θεωρούμε ότι η χώρα που ζούμε έχει δημοκρατία και πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμφωνίες.

– Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε την απεργία πείνας, παρά τις πιέσεις και τις κακές συνθήκες του χώρου που αναγκαστήκαμε να δεχτούμε.

– Καλούμε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.»

Συνέλευση απεργών πείνας

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

No comments: