Wednesday, February 2, 2011

Έπεσε το http://hungerstrike300.espivblogs.net ή κάποιος το "εξαέρωσε";

Από την αρχή της Απεργίας Πείνας των 300 μεταναστών έχω βάλει αρκετά λινκς στο διαδικτυακό τους χώρο. Σήμερα δεν λειτουργεί κανένα από αυτά τα λινκς και η διεύθυνση http://hungerstrike300.espivblogs.net οδηγεί σε αυτό το κείμενο:

fsdl.teicrete.gr

Η ομάδα Linux (lug.teicrete.gr) ΤΕΙ Ηρακλείου ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 2008 με στόχο την ενημέρωση και την δράση σχετικά με ζητήματα όπως το ελεύθερο λογισμικό και οι νέες τεχνολογίες, οι εφαρμογές τους με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, η πνευματική ιδιοκτησία και οι πατέντες, καθώς και τα νέα μοντέλα ανάπτυξης λογισμικού.

Αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από σπουδαστές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν, είτε δίνοντας διαλέξεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα, είτε με παρακολούθηση σειράς μαθημάτων που δόθηκαν κατά την διάρκεια εργαστηρίων και workshops της ομάδας. Στην διάρκεια της λειτουργίας της, με μηδενική χρηματοδότηση (πέρα από την παραχώρηση του εργαστηριού 3ΠΚ κάποιες ώρες τις εβδομάδας), καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ενεργή κοινότητα σχετικά με τα κοινά μας ενδιαφέροντα.

Η ομάδα αυτή, δυστυχώς, το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος σταμάτησε να λειτουργεί. Παρόλα αυτά, κάποια άτομα από αυτή συνεχίσαμε να είμαστε ενεργοί και να έχουμε την ανάγκη για πρακτική, μελέτη και έρευνα, επιδιώκοντας και τους νέους στόχους που θέσαμε στην τελευταία μας συνέλευση, παρουσία αρκετών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης.

Σκοποί της νέας ομάδας


Τι έγινε λοιπόν; Έπεσε το http://hungerstrike300.espivblogs.net ή κάποιος το "εξαέρωσε"; Και αν συμβαίνει το δεύτερο ποιος το "αποδικτυοποίησε" και γιατί ακριβώς;

No comments: