Saturday, September 19, 2015

Έκτη Μέρα Απεργίας Πείνας της Εύης Στατήρη



Διεθνής Αλληλεγγύη (πηγή: contra info)

Από τις 12 μέχρι τις 17 Σεπτέμβρη 2015 κάποιες/οι που συμμετέχουμε στο δίκτυο του Contra Info πραγματοποιήσαμε μια σειρά δράσεων αλληλεγγύης στην Εύη Στατήρη, αγωνιζόμενη κρατούμενη στην Ελλάδα, που από τις 14 Σεπτέμβρη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας απαιτώντας την άρση του μέτρου της προφυλάκισης που της επιβλήθηκε προ εξαμήνου.

Η Εύη Στατήρη βρίσκεται στη φυλακή ως απότοκο της εκδικητικής μανίας που εξαπέλυσαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ελληνικής δημοκρατίας, μετά το ματαιωμένο σχέδιο απόδρασης των έγκλειστων συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις αρχές του 2015, βάζοντας στο στόχαστρο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα μελών της οργάνωσης. Όταν η εξουσία δεν καταφέρνει να λυγίσει τους ανατρεπτικούς αιχμαλώτους, τότε στοχοποιεί τον κοντινό και υποστηρικτικό περίγυρό τους, επιδιώκοντας να σπείρει τον φόβο, αλλά και να τιμωρήσει ό,τι δεν χωρά στις χοντρές βίβλους της νομοθεσίας της, ό,τι δρασκελίζει τα τείχη των φυλακών, ό,τι υπερβαίνει το δίπολο μεταξύ αθωότητας και ενοχής: την αλληλεγγύη.

Μετά την απόφαση της Εύης Στατήρη να επιλέξει την απεργία πείνας ως μέσο αγώνα, απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε συντρόφια ανά τον κόσμο να δυναμώσουν αυτή την κραυγή ελευθερίας μέσω της πολύμορφης αναρχικής δράσης. Για ν’ αντηχήσει παντού: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από δράσεις που έγιναν στα εδάφη που ελέγχονται από τα κράτη Βολιβίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας, Χιλής και Ισπανίας. Προσδοκάμε να λάβουμε και δικές σας συνεισφορές στο contrainfo@espiv.net

No comments: