Saturday, September 26, 2015

Δέκατη Τρίτη Μέρα Απεργίας Πείνας της Εύης Στατήρη



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Α ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου μετράμε ήδη 12 μέρες από τότε που η συγκρατούμενη μας Εύη Στατήρη ξεκίνησε ένα δύσκολο αγώνα διεκδικώντας την ελευθερία της. Την ελευθερία που της στέρησαν αιχμαλωτίζοντας την εκδικητικά επειδή επέλεξε να είναι σύντροφος ζωής του συγκρατούμενου μας και μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμου Τσάκαλου.
Tην ελευθερία που συνεχίζουν να της στερούν τα δικαστικά συμβούλια κρατώντας την ουσιαστικά όμηρο εκβιάζοντας ψυχολογικά τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να αποδεχτούν την συνθήκη της αιχμαλωσίας τους και να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στην εξουσία της δικαιοσύνης.
Αυτή όμως είναι η δικαιοσύνη τους. Ένας ξεκάθαρα φασιστικός και εκδικητικός μηχανισμός της εξουσίας.
Οι ίδιοι οι ανακριτές που αναλαμβάνουν να αποφασίσουν για την αποφυλάκιση ή μη της Εύης είναι η ζωντανή απόδειξη για το πόση βρωμιά κρύβεται μέσα στα δικαστικά μέγαρα όπου κρίνονται οι τύχες χιλιάδων βασανισμένων ανθρώπων από δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές σαν τον Ευτύχη Νικόπουλο γνωστό για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις (και πρακτικές όσον αφορά την εκδικητικότητα του απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους).
Ο ίδιος όντας πνευματικό παιδί του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου βρέθηκε στη θέση του ειδικού εφέτη ανακριτή κατόπιν πολιτικής παραγγελίας των ακροδεξιών κύκλων της Ν.Δ (κύκλοι Μπαλτάκου) και από ρουσφέτι του θείου του Β. Νικόπουλου που ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Δεν είναι λιγότερο βρώμικος ο ρόλος της ανακρίτριας Εριέττας Χαλεβίδου η οποία πρόσφατα αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισης της Εύης (μετά κιόλας από θετική πρόταση του εισαγγελέα της υπόθεσης) και η οποία αποφυλάκισε τα νεοναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής Λαγό και Κασιδιάρη (ο οποίος είχε αποφυλακιστεί νωρίτερα στο 12μηνο) μόλις λίγο καιρό πριν ενώ στον τελευταίο έκανε δεκτή και την αίτηση του για άρση των περιοριστικών όρων.
Είναι η ίδια που είναι βαθιά μέσα στη λάσπη των παραδικαστικών κυκλωμάτων και που σε διατεταγμένη υπηρεσία των ανωτέρων της απέκλεισε τον βασικό μάρτυρα κατηγόριας στο παραδικαστικό (ο οποίος συνέβαλε κιόλας στην αποκάλυψη του σκανδάλου) με το να τον καταστήσει κατηγορούμενο με δικό τους βούλευμα αγνοώντας ακόμα και τον συνάδελφο της Ισίδωρο Ντογιάκο.
Είναι η ίδια που έχει θάψει πάλι με δικό της βούλευμα υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος απαλλάσσοντας βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση με το επιχείρημα ότι όταν τελούσαν τα αδικήματα δεν γνώριζαν το περιεχόμενου του νόμου.
Αυτή λοιπόν είναι η δικαιοσύνη του συστήματος και αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της.
Εκπρόσωποι που δεν κρύβουν τις εκλεκτικές τους συγγένειες με κάθε είδους ακροδεξιά, συντηρητικά και διεφθαρμένα κυκλώματα στους κόλπους της εξουσίας.
Μια δικαιοσύνη που επιλέγει να βασανίζει συγγενείς κρατουμένων με πολιτικές εξόντωσης κρατώντας τους αιχμάλωτους στη φυλακή ή εξορίζοντας τους (περίπτωση Αθηνάς Τσακάλου μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου η οποία προφυλακίστηκε μαζί με την Εύη στις 2 Μαρτίου αποφυλακίστηκε μετά τη σκληρή απεργία πείνας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με εγγύηση 10.000 ευρώ και παραμένει εξόριστη στη Σαλαμίνα υπομένοντας το βασανιστήριο να μη μπορεί να επισκεφτεί τα παιδιά της στη φυλακή και χωρίς ούτε καν να μπορεί να επισκεφτεί κάποιο νοσοκομείο εκτός του νησιού για να κάνει απαραίτητες για την υγεία της εξετάσεις.)
Μια δικαιοσύνη που βασανίζει ψυχολογικά κρατούμενους βάζοντας στη φυλακή αγαπημένα τους πρόσωπα μόνο και μόνο για να τους λυγίσει παραβιάζοντας στην ουσία τους ίδιους της τους νόμους (ρύθμιση Παρασκευόπουλου που αφορά τις περιπτώσεις συγγενών κρατουμένων).
ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ.
Απέναντι στη δική σας δικαιοσύνη υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα υποκύπτουν και θα αγωνίζονται με αξιοπρέπεια.
Άνθρωποι όπως η Εύη Στατήρη που ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 14/9 διεκδικώντας την ελευθερία της διακινδυνεύοντας την ίδια της τη ζωή.
Εμείς ως κρατούμενοι δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο το δίκαιο αίτημα της.
Σήμερα λοιπόν προχωρήσαμε σε στάση παραμένοντας στον προαύλιο χώρο της Α πτέρυγας για μια επιπλέον ώρα μετά το προβλεπόμενο κλείσιμο του (11:00-12:00 π.μ) φωνάζοντας και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους του προαυλίου.
Είχαμε πει πως η αλληλεγγύη μεταξύ κρατουμένων που αγωνίζονται απέναντι στην αυθαιρεσία και τη βαρβαρότητα της δικαιοσύνης δεν μπορεί να βρει εμπόδια στην έκφραση της ούτε να εκφοβιστεί από εισαγγελείς όπως η Βικτώρια Μαρσιώνη η οποία είχε εκτοξεύσει απειλές πριν από περίπου μια εβδομάδα για την ανάρτηση πανό εντός της πτέρυγας σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Εύη Στατήρη.
Είχαμε πει ότι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας όσο βλέπουμε το Φόβο και το Άδικο να επιβάλλονται πάνω στα αγαπημένα πρόσωπα συγκρατούμενων μας.
Δεν θα σταματήσουμε εδώ.
θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Εύη με όποιον τρόπο μπορούμε ως κρατούμενοι.
Οι μέρες περνάνε και η υπομονή μας εξαντλείται όσο βλέπουμε το σύστημα να παίζει με τη ζωή της συγκρατούμενης μας Εύης Στατήρη.
Το υπουργείο Βασανιστηρίων και Βαρβαρότητας πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και να αφήσει πρώτον την Εύη ελεύθερη και δεύτερον να άρει το καθεστώς εξορίας της Αθηνάς Τσάκαλου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ
ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ Α ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Πηγές: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ, Indymedia

No comments: