Monday, September 28, 2015

Δέκατη Πέμπτη Μέρα Απεργίας Πείνας της Εύης Στατήρη



Απο χθες η Εύη Στατήρη νοσηλεύεται στη Β' Παθολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας. Γράφει στο f/b η Ολγα Κοσμοπούλου:

Η Ευαγγελία Στατήρη, 26 χρονών, 26 χρονών μόνο, ολομόναχη στον θάλαμο κρατουμένων του Κρατικού Νικαίας, αντιμέτωπη με το παράλογο, μόνο και μόνο επειδή ερωτεύτηκε έναν σχεδόν συνομήλικό της "τρομοκράτη". Κουράγιο και δύναμη!



Επίσης χθες έγινε πορεία αλληλεγγύης. Γράφει στο f/b η Μυρτώ ΝέαΣμύρνη:

Πορεια με παλμο,συνεχη συνθηματα περασε μεσα απο γειτονια και στενα ξεκινωντας απο Τει και κατεληξε στο σταθμο Αγια Μαρινα.Χρειαζεται κλιμακωση,πιεση και δρασεις.



Από το Indymedia:

ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.
Η συγκρατούμενή μας Εύη Στατήρη έχει αρχίσει απεργία πείνας από τις 14/9/2015 βάζοντας ενέχυρο το σώμα της. Παλεύει 14 μέρες τώρα για την ελευθερία της.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε τον αγώνα της, στεκόμαστε δίπλα της γιατί είναι ένας αγώνας ενάντια στο άδικο, ενάντια στη δικαστική αυθαιρεσία, ενάντια στις εκδικητικές μεθόδους του κράτους, ενάντια στο φόβο.
Χωρίς κανέναν ενοχοποιητικό στοιχείο παραμένει στη φυλακή εδώ και 6 μήνες παρά την τροπολογία Παρσκευόπουλου η οποία θα έβαζε φρένο στις προφυλακίσεις συγγενικών προσώπων κρατουμένων.
Όμως όπως απεδείχθη ούτε οι νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν είναι ικανές να σταματήσουν ανακριτές και συμβούλια από το να αποφασίζουν καθισμένοι στις καρέκλες της αλαζονείας τους και ψυχρής υπεροψίας τους, για την ελευθερία ενός ανθρώπου.
Σήμερα 27/9/2015 η Εύη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας ύστερα από την επιδείνωση της υγείας της.
Για ό,τι της συμβεί θεωρούμε υπεύθυνο τον υπουργό Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλο.
Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας εμείς θα παραμείνουμε έξω από τα κελιά μας για μία ώρα μετά από το βραδινό κλείσιμο συνεισφέροντας έτσι στις κινητοποιήσεις που γίνονται τόσο μέσα στις φυλακές όσο και έξω στους δρόμους.
Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.



Για σήμερα από το "Λευτερία στην Εύη Στατήρη":

Tη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη καλούμε ανοιχτή συνέλευση στο ΕΜΠ κτήριο Γκίνη στις 7 μ.μ. για την υπόθεση της Εύης Στατήρη.
Η Εύη εκείνη την ημέρα θα συμπληρώνει 15 ημέρες απεργία πείνας. Μία απεργία που ενώ θέτει το ζήτημα της απελευθέρωσης της ίδιας, συγχρόνως ξεπερνάει κατά πολύ αυτό το «ατομικό αίτημα» αφού θέτει επί τάπητος την κατασταλτική επίθεση του κράτους, μια επίθεση που στόχο έχει οι πολιτικοί κρατούμενοι να σκύψουν το κεφάλι, να μην επιχειρήσουν να βαδίσουν στους δρόμους της ελευθερίας, να συμβιβαστούν στον εγκλεισμό, να γίνουν «πειθαρχημένοι» κρατούμενοι, παράδειγμα τι μπορεί να συμβεί σε όποιον εκουσίως υπερβεί τα όρια της αστικής νομιμότητας, σε όποιον παραμείνει ασυμβίβαστος. Συγχρόνως, είναι σαφές μήνυμα στους αλληλέγγυους, ειδικά σε όσους επιλέγουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους αγωνιστές, ότι η πόρτα της φυλακής εύκολα μπορεί να ανοίξει και για αυτούς. Στο πρόσωπο της Εύης το κράτος επιδιώκει να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Την Δευτέρα θα συζητηθούν προτάσεις για δράσεις αλληλεγγύης στην Εύη Στατήρη.
Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Εύη Στατήρη

No comments: