Tuesday, September 29, 2015

Δέκατη Έκτη Μέρα Απεργίας Πείνας της Εύης Στατήρη



ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ ΑΠΟ TO ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ξημερώματα Κυριακής στις 2 π.μ. μεταφέρθηκα από την εξωτερική φρουρά της φυλακής στο νοσοκομείο Άγ. Παύλος λόγω υπογλυκαιμικού σοκ. Οι γιατροί εκεί διέγνωσαν την αναγκαιότητα της μεταφοράς μου σε εξωτερικό νοσοκομείο.

Επέστρεψα στη φυλακή και το πρωί της Κυριακής μετά την επίσκεψη των γιατρών Σ. Σακκά και Ο. Κοσμοπούλου ,οι γιατροί της φυλακής συνέταξαν επειγόντως παραπεμπτικό νοσηλείας μου.

Το μεσημέρι μεταφέρθηκα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Κατά την εισαγωγή μου αρνήθηκα να μου χορηγήσουν οποιονδήποτε άλλον ορό εκτός από ορό με νερό και αλάτι εξ’ αιτίας της έντονης υπότασης που παρουσίασα και ανησύχησε τους γιατρούς. Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου αφαίρεσα και αυτόν τον ορό νερού και αλατιού.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν το δρόμο για τη δουλειά τους, χιλιάδες βιώνουν τα αδιέξοδα της οικονομικής τυραννίας, χιλιάδες μαθητές, φοιτητές πηγαίνουν στις σχολές και τα σχολεία τους και η ζωή κυλάει όπως πάντα, συνεχίζω την απεργία πείνας ενάντια στον βελούδινο φασισμό της δημοκρατίας που φυλακίζει ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι συγγενείς πολιτικών κρατουμένων, μόνο και μόνο επειδή αντιστέκονται στο φόβο, στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση.

Η αίτηση αποφυλάκισής μου έχει ήδη κατατεθεί εδώ και είκοσι μέρες στο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει πόσο κοστολογεί την αξία της ανθρώπινης ζωής απέναντι σε πλαστές κατηγορίες που εξυπηρετούν τα σχέδια και τα συμφέροντα της εξουσίας.

Η κλεψύδρα του χρόνου έχει ήδη αρχίσει να τρέχει…

Ένα σύστημα που αναγκάζει ανθρώπους να βάζουν τη ζωή τους μέσω της απεργίας πείνας, ως ενέχυρο για την ελευθερία τους είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει…

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Εύη Στατήρη 15η μέρα απεργίας πείνας

Γενικό Κρατικό Νικαίας Θάλαμος κρατουμένων



‪ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Α ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΤΑΣΗ

Όταν η Δικαιοσύνη επιβάλλει την ισχύ της μέσο του Φόβου και του Άδικου κρατώντας αιχμάλωτη τη σύντροφο ζωής του συγκρατούμενου μας Γεράσιμου Τσάκαλου...
Όταν η Δικαιοσύνη διψάει για εκδίκηση και ξεσπάει τη μανία της αιχμαλωτίζοντας συγγενείς κρατουμένων για να τιμωρήσει τους ίδιους τους κρατούμενους...
Όταν η Δικαιοσύνη ποινικοποιεί αμείλικτα συγγενικές σχέσεις απαγορεύοντας σε μια μάνα να επισκέπτεται τα ίδια τις τα παιδιά στη φυλακή εξορίζοντας την σε ένα νησί...
Όταν η Δικαιοσύνη από αναλγησία επιβάλλει στους όρους εξορίας μιας μάνας ακόμα και την απαγόρευση της ιατρικής της περίθαλψης...
Όταν η Δικαιοσύνη διψάει για αίμα εξωθώντας την Εύη Στατήρη να διακινδυνεύει τη ζωή της με το πλέον επικίνδυνο μέσο αγώνα την απεργία πείνας για να κερδίσει την ελευθερία της εδώ και 15 μέρες αφήνοντας την υγεία της να χειροτερεύει με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο νοσοκομείο από τις 27/9...
Όταν η Δικαιοσύνη σας βρωμάει Φασισμό...
ΤΟΤΕ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
ΤΟΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
Δικαστές, εισαγγελείς, ανακριτές και πολιτικοί εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης να ξέρετε ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.Η αγανάκτηση απέναντι στην επιβολή του Φόβου και του Άδικου στο όνομα μια έννοιας που έχετε εκπορνεύσει για να εξυπηρετείτε τα δικά σας ιδιοτελή συμφέροντα και απωθημένα με φασιστικές μεθόδους και σωματικά ή ψυχολογικά βασανιστήρια μας εξωθεί όλο και περισσότερο στα άκρα.
Από σήμερα λοιπόν 28 Σεπτεμβρίου συνεχίζουμε να κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τη συγκρατούμενη μας Εύη Στατήρη και προχωράμε σε στάση αρνούμενοι να μπούμε στα κελιά μας για μια ώρα μετά το προβλεπόμενο κλείσιμο της φυλακής το βράδυ (21:00-22:00) κάτι που θα ισχύει όσο διαρκεί η απεργία πείνας της Εύης.
Πλέον με την Εύη στο νοσοκομείο ο χρόνος κυλάει αμείλικτα και όσο δεν δίνεται λύση στο θέμα με την απελευθέρωση της και την ικανοποίηση του αιτήματος της αφήνουμε ανοιχτό κάθε σενάριο για οποιαδήποτε περαιτέρω όξυνση των κινήσεων μας.
Καλούμε όλους τους φυλακισμένους σε κάθε φυλακή της χώρας αλλά και όλο το κίνημα αλληλεγγύης που τόσα χρόνια βρίσκεται πλάι σε κάθε δίκαιο αγώνα των κρατουμένων να εκδηλώσουν με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους απέναντι στον δίκαιο αγώνα της Εύης Στατήρη για την ελευθερία της.
Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ
ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ Α ΠΤΕΡΥΓΑΣ



‪Πηγή: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ

No comments: