Sunday, September 2, 2007

Και Ξημέρωσε Η Κυριακή Με Πρόβλημα Δημοκρατίας

Δεν έχω την ικανότητα να έχω γνώμη για το αν η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι δικαστικό πραξικόπημα ή όχι. Οι "τεχνικές" μου γνώσεις δεν φτάνουν μέχρι εκεί, και ήδη από ότι ακούω ερίζουν για το θέμα και σκίζουν τα ιμάτια τους οι Συνταγματολόγοι.

Υπάρχει προβλημα δημοκρατίας σ' αυτήν την χώρα; Εγώ λέω ναι, υπάρχει, και μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό. Δεν περιμέναμε την υπόθεση της κυρίας Γεννηματά για να το καταλάβουμε.

Υπάρχει όταν σκοτώνονται άνθρωποι, όταν τα αστυνομικά όργανα τρομοκρατούν ή δέρνουν για πλάκα και μετά οι ανώτεροί τους δηλώνουν φαιδρές ανοησίες, υπάρχει κυρίως όταν πολίτες, επισκέπτες ή και "παράνομως παραμένοντες" στην εδαφική επικράτεια ενός κράτους δεν έχουν καμιά εγγύηση πως στην "δύσκολη ώρα" η προστασία της ζωής τους θα είναι η πρώτη προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού.

Υπάρχει όταν όλοι ξεφορτώνονται τις ευθύνες τους στην πλάτη του αμέσως υφισταμένου τους και κάνουν ότι μπορούν για να μην κολλήσει πάνω τους η "ρετσινιά" ακόμα και της πιο απλής αποτυχίας.

Υπάρχει όταν οι Πολιτικοί βλέπουν τον κόσμο μόνο με ροζ γυαλιά, κι εμείς εκείνους μόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Υπάρχει χρόνια τώρα πρόβλημα δημοκρατίας κι είναι κρίμα που το "δημοκρατικό" ΠΑΣΟΚ το ανακάλυψε μόνο τώρα που κάτι του "έκοψε την μαγιονέζα"...

Ακόμα και για τους λάθος λόγους όμως, τουλάχιστον το ανακάλυψε. Για να δούμε τώρα, πόσο γρήγορα θα το ξεχάσει πάλι.

1 comment:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Ρε αυτοι δεν την παλευουν καθολου.
Θελουν να ξανα βγει το ΠΑΣΟΚ με καθε θυσια και τροπο.
Ελεος...