Wednesday, September 12, 2007

Μόνο Με Ζεστό Ευρώ Απαντώ Στο Exit Poll!

Όλο το θρίλερ της Κυριακής στηρίζεται στην διαδικασία του exit poll. Xωρίς αυτό, τα κανάλια δεν έχουν πρόγραμμα, οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν υποθέσεις και να τρώνε τα νύχια τους περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα κι οι τηλεπαρουσιαστές χάνουν το πιο σημαντικό τους πυροτέχνημα, την δήθεν έγκυρη και έγκαιρη πρόβλεψη του αποτελέσματος.

Σε καλώ να σαμποτάρεις συνειδητά το exit poll τους. Δεν είναι "θεσμικό", δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις, δεν ωφελεί σε τίποτα την Δημοκρατία. Είναι απλώς ένα κόλπο με το οποίο βγάζουν στην πλάτη σου λεφτά εταιρείες δημοσκοπήσεων και τηλεοπτικοί σταθμοί για δικό τους όφελος, κι ένα όπλο στην φαρέτρα των κομμάτων για να αρχίσουν να πανηγυρίζουν νωρίτερα και να δημιουργούν εντυπώσεις.

Η εκλογική διαδικασία πρέπει να είναι επώδυνη για τους επαγγελματίες βιαστές της λαϊκής κυριαρχίας. Η μόνη αγωνία που έχουν οι πολιτικοί είναι αυτή η μία νύχτα κάθε τέσσερα χρόνια. Η μόνη μέρα που τους κρατάς στο χέρι είναι αυτή η Κυριακή των εκλογών. Είναι συμφέρον σου να παρατείνεις την αγωνία.

Κι από την άλλη, και τα κανάλια και οι εταιρείες βγάζουν από αυτήν την μέτρηση ένα κάρο λεφτά. Ας σε πληρώσουν λοιπόν για να ψηφίσεις στην γελοία τους κάλπη. Γιατί να το κάνεις τζάμπα;

Μόνο Με Ζεστό Ευρώ Απαντώ Στο Exit Poll!

Χμ, μήπως έχει κανείς την διάθεση να το κάνουμε πρωτοβουλία;

6 comments:

Filboid Studge said...

Θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να δοθούν άσχετες απαντήσεις, ώστε τα αποτελέσματα των exit polls να αποκλίνουν κατά πολύ των αποτελεσμάτων της καταμέτρησης.
"Μπερδέψτε τα exit polls!"
:))

DPurpler said...

NAI! NAI! πρωτοβουλία!

0comments said...

Πρωτοβουλία; Μέσα!

"Μπερδέψτε τα exit polls ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ!"

PiKei said...

Άνοιξα το screwexitpoll.blogspot.com γι αυτόν τον σκοπό.
Μπορείτε να συνδεθείτε και μετά να δράσετε ελεύθερα ο καθείς, όπως νομίζει.

Anonymous said...

Sorry Panos, διάβασα την πρότασή σου μετά που ψήφισα και ρωτήθηκα από έξιτ πολ. Έτσι δεν ζήτησα ζεστό ευρώ, πλην όμως, αυθόρμητα, έκανα απολύτως αλλοπρόσαλη δήλωση. Έγραψα λοιπόν ότι εκτιμώ πως πρώτο κόμμα θα βγει το ΠΑΣΟΚ, ότι το 2004 είχα ψηφίσει Συν και τώρα... ΝΔ. Αυτό το τελευταίο γιατί πραγματικά θα ήθελα πολύ να δω τα μπουμπούκια Κωστάκη, Ντόρα, Πολύδωρα κλπ. να κάνουν δηλώσεις νίκης και μετά να λουφάξουν, όπως είχε γίνει το 2000, αν θυμάστε. Για την ιστορία, το έξιτ πολ ήταν της ΕΡΤ - Ρας, με παντελώς αστείους όρους, ενδεικτικούς της σοβαρότητάς τους. Δυο παιδάκια που δεν με ρώτησαν καν αν ψήφισα, και πράγματι δεν είχα ψηφίσει, απλά είχα μπει με τη γυναίκα μου και τα μωρά στο τμήμα της για να ψηφίσει εκείνη. Και η κάλπη τους ένα ανοιχτό χαρτόκουτο... έλεος... Ντράπηκα για λογαριασμό τους.

Anonymous said...

αλλά δυστυχώς... δεν πέτυχα το στόχο μου...