Monday, September 10, 2007

Eξαφανίζοντας Τα Προβεβλημένα Στελέχη


Ο σταυρός είναι το ίδιο σημαντικός με την επιλογή του κόμματος που ψηφίζεις. Ίσως ακόμα σημαντικότερος, ο υποψήφιος-σημαία της εκλογικής περιφέρειας, αυτός που έρχεται επί σειρά ετών πρώτος σε σταυρούς, διεκδικεί να έχει "ειδικό βάρος" μέσα στο κόμμα του και αποκτά ορέξεις για προσωπικές τακτικές στηριγμένος στην "εκλογική προτίμηση".

Αν για οποιοδήποτε λόγο έχεις αποφασίσει να ψηφίσεις κόμμα εξουσίας, τουλάχιστον αποδοκίμασε τα "προβεβλημένα" του στελέχη. Αν δεν μπορείς να απεγκλωβιστείς από τα μεγάλα κόμματα, είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τους εσωτερικούς συσχετισμούς τους.

Εξαφάνισε τους "βαρόνους". Αποκαθήλωσε τους "κληρονομικούς". Ψάξε και βρες τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων και σκέψου ποιά ή ποιός ταιριάζει σ' εσένα πιο πολύ. Ποιος η ποια θα μπορούσε να σπρώχνει το μπροστινό καρότσι στο σούπερ μάρκετ, ή επιτέλους να ψωνίζει βιβλία ή ρούχα εκεί που τα ψωνίζεις κι εσύ.

Δεν είναι ασήμαντο αυτό που σου λέω για το σούπερ μάρκετ. Αν ο κόσμος των εκπροσώπων σου ορίζεται από το τρίγωνο Βουλή, Χλιδάτο Σπίτι, Πολιτικό Γραφείο ή Υπουργείο με μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας να τους ανοίγουν τον δρόμο στις μετακινήσεις τους κι αυτό συμβαίνει για καιρό, ποιά σχέση μπορούν να έχουν πια μαζί σου; Πού τέμνεται ο κόσμος σου με τον δικό τους;

Κανονικά το ίδιο το σύστημα θα έπρεπε να φροντίζει για την "αγρανάπαυση" των πολιτικών και την διατήρηση της επαφής τους με την πραγματικότητα. Δεν το κάνει, για τον ίδιο λόγο που δεν κάνει και μια σειρά από άλλα πράγματα, οι ασφαλιστικές του δικλίδες είναι ελλιπείς και περιορίζονται σε τυπικές και όχι ουσιαστικές ρυθμίσεις.

Κι έτσι μόνο εσύ μπορείς να τους ξαναφέρεις πίσω στην πραγματικότητα. Γιατί μόνο εσύ αποφασίζεις με τον σταυρό σου ποιούς στέλνεις εκεί.

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ: Για ρίξε μια ματιά εδώ.

No comments: