Tuesday, March 29, 2011

Μήπως έχουν και πυρηνικά οι Κερατιώτες;

Τι άλλο θα διαβάσουμε πια...

Στο 11σέλιδο αναλυτικό απόρρητο έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα και το οποίο συνέταξαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 ανώτεροι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Κερατέας, αναφέρεται πως «στα επεισόδια, εκτός των κατοίκων της περιοχής, συμμετέχουν ομάδες αναρχικών και αλλοδαπών (Αλβανών) καθώς και ένας πυρήνας, κατ’ εκτίμησή μας, της επιτροπής κυνηγών και τέως μελών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό συνάγεται και από τον τρόπο μεθοδικής καταδρομικής δράσης τους».

Ενα από τα ζητήματα που τίθενται στο έγγραφο είναι «η ροή πληροφόρησης - ακόμη και για εμπιστευτικές πληροφορίες - που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής για όλες τις κινήσεις των αστυνομικών, των δρομολογίων, του εξοπλισμού, της αριθμητικής δύναμης, της διοικητικής μέριμνας κτλ.». Οι αξιωματικοί αποδίδουν αυτές τις διαρροές στον ρόλο που διαδραματίζουν δύο απόστρατοι και ένας εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο ίδιο έγγραφο ζητείται η λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο όλων των αστυνομικών υπηρεσιών - ακόμη και του Τμήματος Διαβατηρίων - στην Κερατέα, ενέργεια η οποία όπως αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο, δεν γίνεται μόνο για να αποφευχθούν οι επιθέσεις από οργισμένους κατοίκους, όπως συνέβη προ δύο μηνών. Οπως μνημονεύεται, το κλείσιμο των αστυνομικών υπηρεσιών προτείνεται «για να γίνει μοχλός πίεσης κατά των παραγόντων της δημοτικής αρχής, οι οποίοι πρωτοστατούν σε αυτές τις αντιδράσεις, από τους φιλήσυχους πολίτες που επιθυμούν την ύπαρξη και τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στην πόλη τους».

Τέλειωσαν τα ψέμματα. Να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τώρα! Να φτιαχτεί μια επιτροπή ειδικών και να ψάξει τις τσέπες όλων των κατοίκων για Όπλα Μαζικής Καταστροφής! Να μαζέψουμε υπογραφές για να απαγορευθούν όλες οι πτήσεις πάνω από την Κερατέα! Και επειδή είμαι καλός, άντε, ας επιτραπεί να πετάνε μόνο γιαούρτια πάνω από τα Μεσόγεια εν γένει...

Όλο το απολαυστικό άρθρο. Και η απάντηση της Λαυρεωτικής.

Πάλι Αστερίξ θυμίζει η φάση. Εκεί που γυρίζει η περίπολος σαπακιασμένη και λέει ότι "ήτανε δυο γαλάτες... αλλά κρατάγανε και δυο αγριογούρουνα οπότε ήτανε τέσσερις... κι είχανε κι ένα σκυλί, δηλαδή πέντε...και μπορεί κι ένα μενίρ, πάει έξι... δηλαδή πιο πολλοί από μας".

No comments: