Monday, March 21, 2011

Deptocracy - Χρεοκρατία: Σαν να λέει αυτή η δουλειά...


Σε ευθεία αντίθεση με την γνωστή πεθαμενατζίδικη λογική του "μοναδικού δρόμου για την έξοδο απ' την κρίση" (στήσε κώλο και μην μιλάς πολύ) κάνοντας μια βόλτα κάθε μέρα ανακαλύπτω πως από όλο και περισσότερες πλευρές δημιουργείται μια τάση στην κοινωνία "να κάνει πραγματικά την κρίση ευκαιρία" (ευκαιρία για διάλογο, για νέες μορφές συναλλαγών, για αναζήτηση λύσεων εκτός των εγγυημένα λανθασμένων συνταγών).

Και σαν μια τέτοια έκφραση βλέπω και το Deptocracy. Φαντάζομαι από το τρέιλερ, πως κάτι τέτοιο θα είναι. Και ναι, θεωρώ μεγάλη μαγκιά των δημιουργών του ότι ζήτησαν από τους θεατές να πληρώσουν για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα διανεμηθεί ελεύθερα. Νομίζω ότι αυτός θα είναι ο κυρίαρχος τρόπος παραγωγής πολιτισμού στον 21ο αιώνα.

Περιμένω με ανυπομονησία να δω την Χρεοκρατία στα τέλη Μαρτίου. Και ελπίζω να είναι αντάξια των προσδοκιών που δημιούργησε με το θάρρος και το "θράσος" της παραγωγής της.

UPDATE (8/4/2011): Βλέπω ότι για κάποιο λόγο (ίσως γιατί είναι ψηλά στην λίστα του Google) πολλοί καταλήγετε σ΄ αυτό το ποστ. Το ντοκιμαντέρ λοιπόν είναι εδώ, εδώ κι εδώ. Και η πρωτοβουλία για την επιτροπή ελέγχου δημόσιου χρέους εδώ.

No comments: