Friday, March 11, 2011

SFF-Rated 2011 : Ημέρα Δεύτερη

Πρώτη προβολή (και διεθνής πρεμιέρα) για το THE ORACLE του Shamus Maxwell. Η ταινία τα σπάει από κάθε άποψη. Είναι υπερ-φτηνή (κόστισε περίπου 3000 λίρες) και το θέμα της είναι μια μάντισσα που μπορεί να απαντήσει με 100% επιτυχία σε κάθε ερώτηση που της γίνεται την στιγμή που έχει οργασμό! Το γεγονός ότι με αυτή την σεναριακή ιδέα η ταινία δεν καταλήγει ένα χαζό πορνό, αλλά μια απίστευτα ενδιαφέρουσα εμπειρία είναι ήδη στα μεγάλα συν της. Στα υπόλοιπα συν της, τα παιξίματα, το χιούμορ στο σενάριο, ακόμα κι οι μικροαντιφάσεις στα στυλ που απεικονίζονται. Μείον εγώ προσωπικά δεν βρήκα... Η Μάντισσα μου μίλησε και πολύ θα ήθελα να φύγει από το φεστιβάλ με κάποιο βραβείο.

Ενότητα Μικρού Μήκους Ταινιών "Λατίνοι Εραστές". Remember του Andrea Zamburlin, LastRain των Tony Lopez & David Sanz, Sombras Nada Mas του Max Valverde, O Solitário Ataque de Vorgon του Caio Dandrea, Quedate Conmigo του Zoe Berriatua. Εξωτικό άρωμα από Βραζιλία και Κόστα Ρίκα με κορμό από Ιταλία και Ισπανία. Γενικά η ενότητα ικανοποίησε...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ του Παναγιώτη Κράββα προβλήθηκε αμέσως μετά παρουσία του σκηνοθέτη της που την προλόγισε. Η γνώμη μου είναι πως η ταινία θα μπορούσε να είναι αριστούργημα. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε ούτε στιγμή να με πείσει πως το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι στην ηλικία που περιγράφεται στο σενάριο. Και είναι πραγματικά κρίμα γιατί όλοι οι ηθοποιοί (και οι πρωταγωνιστές) την έχουν παλέψει πολύ σκληρά για να αποδώσουν όσο πιο καλά μπορούν τους χαρακτήρες τους. Απλώς ούτε είναι, ούτε δείχνουν στην σωστή ηλικία, "γράφουν" πάντοτε μεγαλύτεροι (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια). Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το φάω στο σινεμά...

Συνέχεια με το Μεξικάνικο DEPOSITARIOS του Rodrigo Ordonez. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που άνοιγε σεναριακά πολύ περισσότερα μέτωπα από όσα τελικά μπορούσε - και προλάβαινε - να διαχειριστεί. Με δυνατές σκηνές και πολύ καλά επιμέρους στοιχεία, το τελικό της αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό.

Μεταμεσονύκτιες The Hunt For Gollum του Chris Bouchard (μια άψογη παραγωγή από φαν του Τόλκιν) και το βωβό The Call of Cthulhu του Andrew Leman (που ήταν πέρσι στο πρόγραμμα, παραγωγή της HPLHS).

No comments: