Saturday, March 12, 2011

SFF-Rated 2011 : Ημέρα Τρίτη

Το Σάββατο είναι πάντα απαιτητική μέρα για το Φεστιβάλ. Έχει τις δύο ενότητες του Διαγωνιστικού Μικρού Μήκους που έχουν το δικό τους κοινό και στη συνέχεια δύο μεγάλου μήκους και ένα μίνι θεματικό αφιέρωμα τριών ταινιών σε μεταμεσονύκτια. Πάμε..

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΖΩΝΗ Ι: THE ADJUSTABLE COSMOS Adam Duncan, 36EME SOUS-SOL PH Debies, SALVA EL MUNDO Borja Echeverrνa Lamata, THE HAPPY LIFE Μίνως Νικολακάκης, GENIO Y FIGURA Hatem Khraiche Ruiz-zorilla και ΖΩΝΗ ΙΙ: 'SWEETHEART' Michael Matthews, MOON DUST Ezequiel Romero García, TIMELARKS John Edwards, MUTANTLAND Phil Tippett, BY HER HAND SHE DRAWS YOU DOWN Anthony G. Sumner, ΕΛΕΓΧΟΣ 2011 Θάνος Καρβούνης & Δήμος Καπογιάννης. Και οι δύο ενότητες είχαν αρκετά μεγάλη ποικιλία θεμάτων, ύφους και διάρκειας πράγμα που έκανε την ψηφοφορία κάπως δύσκολη στην επιλογή.

Από την ώρα που ξεκίνησε η προβολή της προσωπικής μου προτίμησης στις μεγάλου μήκους, δηλαδή η ταινία 8th Wonderland (Η ΟΓΔΟΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ) των Nicholas Alberny & Jean Mach ξέραμε όλοι όσοι τρέχαμε το Φεστιβάλ ότι σύντομα θα είχαμε ζήτημα. Η αίθουσα του Μικρόκοσμου ήταν ήδη γεμάτη, και μετά ακολουθούσε ένα ακόμα "βαρύ" χαρτί. Παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τον κόσμο όσο καλύτερα γινόταν τελικά διώξαμε θεατές που δεν χωρούσαν.

Και σε ένα πραγματικά τιγκαρισμένο Μικρόκοσμο, έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας THE WHISPERER IN DARKNESS με το σκηνοθέτη της Sean Branney να την προλογίζει. Η ταινία είναι ασπρόμαυρη και μιμείται το ύφος των "πρώιμων" ταινιών εφ. Όμως, και ακριβώς επειδή, το σενάριο βασίζεται σε διήγημα του Lovecraft δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα για τελικό happy end. Και πολύ σωστά, κατά την ταπεινή μου γνώμη...

Από τις τρεις ταινίες της Μεταμεσονύκτιας Ζώνης που είχαν σαν εσωτερικό κοινό σημείο τους την επαφή με εξωγήινους παίχτηκαν τελικά οι δύο. Το μικρού μήκους Detention (Aden Shillito) και το μεγάλου μήκους PROJECT GREY:DIRECTOR'S CUT των Crystal-Dawn Rosales & Christian Blaze, ενώ έμεινε χρωστούμενο για προβολή το ντοκιμαντέρ του Rosie Jones "Westall '66 - A Suburban UFO Mystery" λόγω αιφνίδιων τεχνικών δυσκολιών (ή εξωγήινων παρεμβολών, λέμε και καμιά μαλακία τώρα...)

No comments: