Monday, October 17, 2011

Νομιμότητα....

Αναδημοσιεύω το κείμενο του κυρίου Δημήτρη Βερβεσού από το f/b

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ Η' ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ;
by Δημήτρης Βερβεσός on Sunday, 16 October 2011 at 09:12

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ
Μετα απο 21 συναπτα χρονια δικηγοριας ΧΤΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/11 εζησα μια απιστευτη εμπειρια: Μου τηλεφωνησε στις 6μμ,κι ενω βρισκομουν με το γιο μου εκτος οικιας, ο εντολέας μου Προεδρος της ΠΟΕ/ΟΤΑ κ.Θεμης Μπαλασοπουλος λεγοντας μου οτι σε μιση ωρα δικαζοταν στο Μονομελες Πρωτοδικειο Αθηνας αγωγη του Δημου Αθηναιων κατα της νομιμοτητας της πρκηρυχθεισας απεργιας τους.Εκπληκτος του ειπα οτι προφανως μου κανει καποια ''εξυπνη''πλακα.Συντομα διαπιστωσα οτι καποιος αλλος κανει κακογουστη πλακα με τις δημοκρατικες αντοχες μας. Καταφερα να φτασω στην πρ.Σχολη Ευελπιδων,αφου πηγα το παιδι μου σπιτι,με αμιγως ΜΗ δικηγορικη περιβολη.Εκει εζησα την πρωτη εκπληξη; Η εξωτερικη πορτα των Δικαστηριων κλειστη με λουκετο,με αποκλεισμενα εξω μελη των διοικησεων των ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕ/ΟΤΑ(!)Εγω για να μπορεσω να εισελθω επρεπε οι αστυνομικοι της πυλης να επικοινωνησουν πριν με καποιο-αγνωστο σε μενα προσωπο-τηλεφωνικα(!!)

Στην αιθουσα του Δικαστηριοιυ(Κτιριο 5)οταν εφτασα ασθμαινων, ζητησα απο την Προεδρο του Δικαστηριου,την αναβολη-διακοπη της Συνεδριασης οχι για τη Δευτερα αλλα για σημερα Κυριακη, ενοψει του οτι α)Δεν ειχα λαβει αδεια απο το ΔΣΑ για να παραστω στη δικη,ουτε ειχα καν προλαβει να επικοινωνησω με τον Προεδρο του ΔΣΑ,ωστε να λαβω εστω προφορικη αδεια. ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΓΩΓΗ!! β)Δεν ειχα καν ΑΝΑΓΝΩΣΕΙ το κειμενο της αγωγης,την οποια επρεπε να αντικρουσω, να προτεινω ενστασεις (αιτινες επι ποινη απαραδεκτου πρεπει να προταθουν επ'ακροατηριω κατα την πρωτη συζητηση) αλλα ουτε ειχα προλαβει να συνομιλησω με τους εντολεις μου για να μα ενημερωσουν για τις αποψεις τους, να με εφοδιασουν με οποια εγγραφα ειχαν στην κατοχη τους κλπ (Χρονος για συνταξη προτασεων φανταζε αστειο στο κλιμα που επικρατουσε!)

Η Προεδρος ζητησε απο τον νομικο παραστατη του Δημου να πει αν συναινει ή οχι ο εναγων και (ακουσον-ακουσον) αυτος δηλωσε οτι ειχε ΣΑΦΗ εντολη απο τον Δημαρχο Αθηναιων κ. Καμινη Γ.(ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ''ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'' ΑΛΛΑ ΚΑΙ (ΕΙΣΕΤΙ) συναδελφος-δικηγορος (κι ομως ναι συναδελφος) να εκδικασει την υποθεση.Η Προεδρος μετα ταυτα απερριψε το αιτημα μου,λεγοντας αμα οτι το ζητημα με τα σκουπιδια ειναι μειζον κι επρεπε να δικασθει παραυτα η αγωγη!

Μετα απο εντολη των πελατων μου ασκησα το νομιμο δικαιωμα τους και υπεβαλλα αιτηση εξαιρεσης της Δικαστου της Εδρας, καθοσον στο προσωπο της-ενοψει ολων των προεκτεθεντων-υπηρχαν υπονοιες μεροληψιας.Τοτε αυτη -ως κατα νομω οφειλε-δηλωσε αποχη και ορισε δικασιμο για την εκδικαση της εξαιρεσης τη Δευτερα 17/10 και ωρα 8.45. Της ζητησα ενοψει της -οπως και η ιδια αρτι ειχε δηλωσει οτι το ζητημα ηταν μειζον-να δικασθει αυθημερον και οτι εμεις θα αναμεναμε την ελευση της τριμελους συνθεσεως για να γινει η δικη(!) Ομως δεν ειναι ιδια τα πραγματα σ΄αυτη την περιπτωση-οταν δηλαδή πρεπει να ''ταλαιπωρηθουν'' 3 δικαστες Σαββατοβραδο! Τοτε το ζητημα των σκουπιδιων γινεται ελασσον!!!!

Σαν να μην εφταναν ολα αυτα εμαθα οτι στο κεντρικο δελτιο Ειδησεων του ΜΕGA, ο ''συναδελφος'' Δημαρχος Αθηναιων και ''δασκαλος''μου του συνταγματικου Δικαιου στο Ανωτερο Σεμιναριο Συν/κου Δικαιου στη Νομικη Αθηνας του καθηγητη Γ.Κασιματη, ειπε οτι η αναβολη εκδικασης της αγωγης του Δημου οφειλοταν σε ΓΝΩΣΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ εργατολογων(!!!!) Δηλαδή η ασκηση του δικαιωματος του Δημου για αγωγη κηρυξης ως παρανομου απεργιας Σαββατο 4μμ ειναι ΕΝΤΑΞΕΙ, ενω η ασκηση του δικαιωματος των εντολεων ενος δικηγορου-κατοπιν ρητης εντολης τους-και δη υπο τις προπεριγραφεισες συνθηκες ειναι ΤΕΡΤΙΠΙ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κε ΔΗΜΑΡΧΕ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΕ-(τ.)ΣΥΝΗΓΟΡΕ ΤΟΥ...(αρκει να μην ειναι σκουπιδιαρης)ΠΟΛΙΤΗ. Ευχαριστουμε για τα απλα μαθηματα συν/κου δικαιου, ανθρωπινων δικαιωματων, δικαιας δικης και δικηγορικης δεοντολογιας που μαζεμενα μσς δωσατε χτες βραδυ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ

No comments: