Sunday, October 23, 2011

Στο όνομα της ενότητας της εταιρικής δημοκρατίας

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα γεγονότα της Πέμπτης είτε αποκρύπτονται, είτε διαστρέφονται μέχρι του σημείου να χάνουν κάθε λογική συνεκτικότητα στην αφήγησή τους. Τα ΜΜΕ το κάνουν για τους δικούς τους λόγους, δεν θα ασχοληθώ με αυτά. Θα ασχοληθώ όμως με τους πολιτικούς φορείς, για να καταθέσω το παρακάτω προσωπικό μου συμπέρασμα:

Όλα γίνονται για την Ενότητα της Εταιρικής Δημοκρατίας κι όχι για την Ενότητα της Αριστεράς.

Κανένας δεν θέλει να τα βάλει με τον Όμιλο Εταιρειών ΚΚΕ. Οι υπόλοιπες Ανώνυμες Εταιρείες της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.λ.π.) που προσφέρουν στην Αγορά "ανταγωνιστικά" αριστερά προϊόντα, από την μια χρειάζονται την συντηρητική του μονολιθικότητά για να ετεροκαθορίζονται κι από την άλλη ελπίζουν πάντα να πάρουν κάποιο μερίδιο από την οικονομική του ισχύ μέσω μιας "ανοιχτής συγχώνευσης" (του τύπου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της εποχής Φλωράκη-Κύρκου). Για να το καταφέρουν όμως αυτό, πρέπει να "σύρουν" τον Όμιλο Εταιρειών ΚΚΕ στην δική τους δήθεν "μετωπική" σύγκρουση με το σύστημα και την ατζέντα τους. Κι αυτό δεν γίνεται κράζοντάς το και αποκαλύπτοντας τον πραγματικό του ρόλο.

Τα κόμματα εξουσίας σφυρίζουν αδιάφορα γιατί έχουν καταλάβει (από καιρό) ότι ο Όμιλος Εταιρειών ΚΚΕ έχει να χάσει τα ίδια (ή και περισσότερα) από μια εξέγερση (ή ακόμα και από μια κατάρρευση του Καπιταλισμού) με οποιοδήποτε άλλο Εταιρικό Πολιτικό Σχήμα. Γι' αυτό μπορούν να είναι ήσυχοι ότι στις κρίσιμες στιγμές θα λειτουργεί σαν υπερασπιστής της Εταιρικής Δημοκρατίας καλύτερα και αποτελεσματικότερα από οποιοδήποτε Κρατικό Υπουργείο Καταστολής. Και είναι τόσο μονόδρομος για τον Όμιλο ΚΚΕ αυτή η "γραμμή πλεύσης" που δίνει ακόμα και την ευκαιρία στην κάθε ακροδεξιά ΕΠΕ (βλέπε ΛΑ.ΟΣ) να την αποκαλύπτει δημόσια, χωρίς να κινδυνεύει στο παραμικρό η μοιρασιά της πίτας.

Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται αποκυήματα μια νοσηρής φαντασίας, ψάξε να βρεις που κατέληξαν να βρίσκονται σήμερα κοινωνικά και οικονομικά οι πρωταγωνιστές των ΚΝΑΤ του Χημείου. Τόσο οι "οργανωτές", όσο και οι "εκτελεστές" της πράξης. Και ίσως τότε να πάρεις μια ιδέα σε τι προσβλέπει το "σώμα περιφρούρησης" της "περικύκλωσης" της Πέμπτης...

No comments: