Sunday, October 23, 2011

Περιβολάκια...

Ψήφισμα Ανοιχτής Συνέλευσης Πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου κατά της δολοφονικής στάσης του Π.Α.ΜΕ. στη συγκέντρωση της 20ης Οκτώβρη στο Σύνταγμα
Σάβ, 10/22/2011 - 15:05 cedrus libani

Αναγνωρίζουμε πως η κατεστημένη εξουσία των ακραίων νεοφιλελεύθερων εθνικών πιονέρων για να μεγαλουργεί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου έχει ανάγκη τις αντιστάσεις από τα κοινοβουλευτικά-συνδικαλιστικά δεκανίκια του συντηρητικού (sic) τμήματος της Αριστεράς. Το Κ.Κ.Ε. με πολιορκητικό κριό το συνδικαλιστικό του όργανο Π.Α.ΜΕ. για ακόμη μία φορά απέδειξε περιτρανώς τρομοκρατικά, στις 20/10/'11 στο Σύνταγμα, ότι ως Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο υφίσταται αποκλειστικά και μόνο κατ' επίφαση-και για να μην τους αδικούμε-για τη δική τους βολή. Οι ένδοξες "παρανομίες" του στο παρελθόν έχουν πλέον αντικατασταθεί από την έννομη βίαιη αντίδρασή του σε όποια εξεγερσιακή ειλικρινή δράση απέναντι στην ασκούμενη αντικοινωνική πολιτική της εκάστοτε ελληνικής διακυβέρνησης. Την ουσία όποιας κοινοβουλευτικής αντίστασης ασκεί το Κ.Κ.Ε., τη μεταφράζει συχνά σε μονοπωλιακό κομμουνισμό, γεγονός που του έχει στερήσει την απαραίτητη λαϊκή βάση.

Το δικαίωμα στην αντίσταση το έχουν όλοι, αλλά την υποχρέωση στις εξουσιαστικές δομές την είχαν ανέκαθεν συγκεκριμένοι.

Την Πέμπτη 20/10/'11, μία ημέρα μετά από τη μεγαλειώδη διαδηλώση τού διαμαρτυρόμενου κόσμου σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, από νωρίς το πρωί (από τις 09:00-κάτι ασυνήθιστο για τις εμφανίσεις του πανελλαδικά) το συνδικαλιστικό όργανο του Κ.Κ.Ε. είχε παραταχθεί με ανθρώπινες αλυσίδες-περιφρούρηση ΚΝΑΤ-έχοντας πλάτη τη Βουλή και τα καθεστωτικά σώματα ασφαλείας. Στον κλοιό που είχε δημιουργήσει εισέρχονταν όσοι εξετάζονταν με ασφαλίτικο τρόπο και απομακρύνονταν όσοι γενικότερα διεκδικούσαν το αναφαίρετο δικαίωμα της διαφορετικότητας στη διαδήλωση. Είχε εννοηθεί μέσα από την επί ποδός συνέντευξη τύπου της γ.γ. του κόμματος ότι η βουλή θα περιφρουρηθεί από το Π.Α.ΜΕ και ότι ««Αυτός είναι ο ρόλος του αποκλεισμού της Βουλής. Να προκύψει ένα πλειοψηφικό -όσο γίνεται περισσότερο- "ΟΧΙ". Και τότε η πτώση της κυβέρνησης θα έρθει κάτω από τη λαϊκή πίεση»».

Την ημέρα που ψηφίζονταν στο ελληνικό γραφείο τελετών η ύστατη εργασιακή διαθήκη της χώρας, το «βάρβαρο πολυνομοσχέδιο», όπως το χαρακτήρισε η ίδια η κα Παπαρήγα, τα ΚΝΑΤ και το Π.Α.ΜΕ. καπελώνοντας την πολυπληθή συγκέντρωση περιφρουρούσαν τους βουλευτές έχοντας απέναντι τους χιλιάδες διαδηλωτών. Χαρακτηριστικό είναι και το δελτίο τύπου που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο του Κ.Κ.Ε. μετά τα γεγονότα βαφτίζοντας συλλήβδην κάθε νεολαίο, διαδηλωτή και εργαζόμενο κτήμα τους. Ακολούθως και η γ.γ. του κόμματος χαρακτήρισε πως όσοι επιτέθηκαν στην περιφρούρηση του Π.Α.ΜΕ και των ΚΝΑΤ δεν ήταν εργαζόμενοι! Εμείς από την πλευρά μας, αξίζει να υπογραμμίσουμε πως πρώτη φορά αντικρύζουμε διαδηλωτές να φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες στο πρόσωπο και να στέκονται με πλάτη στα ΜΑΤ με τα δακρυγόνα.

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, όσο και αν γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ο θύτης ως θύμα, καταδεικνύει την προγραμματισμένη διάθεση του συνδικαλιστικού οργάνου του Κ.Κ.Ε. και των ΚΝΑΤ να εγείρουν διασπαστική βία και αντικοινωνικότητα (από τις 09:00 με κράνη και στιλιάρια παρατεταγμένοι σε ανθρώπινες αλυσίδες). Η αυταρχική βία τής κυβέρνησης που επιβάλλεται προστατευμένη από τις δυνάμεις ασφαλείας, βρήκε την Πέμπτη 20/10/2011 έναν ακόμη σύμμαχό της.

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια καταδικάζουμε τη δράση των ΚΝΑΤ, του Π.Α.ΜΕ και εν συνόλω τη διασπαστική στρατηγική του Κ.Κ.Ε., η οποία είχε ως απολογισμό δεκάδες τραυματίες, έναν νεκρό, δεκάδες προσαγωγές και 12 συλλήψεις. Γνωρίζουμε πως με όλες της τις αποχρώσεις η κατεστημένη κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά έχει χάσει την ευκαιρία. Αναγνωρίζουμε πλέον και τον υποκριτικό επαναστατικό ρόλο και την υποκρισία της ανυπακοής που ευαγγελίζεται το Κ.Κ.Ε., εφόσον τα ίδια του τα όργανα έδρασαν προστατεύοντας το σύστημα και καταστέλλοντας διαδηλωτές, προτού πάρουν τη σκυτάλη τα ΜΑΤ. Απέναντι στις ενορχηστρωμένες επιθέσεις καθεστωτικών, όποιας κομματικής απόχρωσης και πολιτικής, εμείς προττάσουμε την αλληλεγγύη που μας εμπνέουν τα ιδανικά του κόσμου που εγκυμονούν οι κοινωνικές αλλαγές και με αποφασιστικότητα καλλιεργούμε και κοινωνούμε τις ποικίλες μορφές αυτοθέσμισης μιας αξιοπρεπούς και ανθρώπινης κοινωνικότητας.

ΙΔΙΑ ΕΙΝ' ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ανοικτή Συνέλευση Πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου

www.perivolakia.gr

No comments: