Wednesday, October 26, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Η λαϊκή συνέλευση Πατησίων καταγγέλει την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για την εντολή της να κινηθεί πειθαρχική δίωξη ενάντια στο μέλος της συνέλευσης, διαμερισματικό σύμβουλο της 5ης δημοτικής κοινότητας και πρόεδρο της Γ΄ ΕΛΜΕ Μπάμπη Κόκλα.
Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας Αναστάσιος Σαβαϊδης ανακοίνωσε στο Μπάμπη Κόκλα ότι ο Διευθυντής Περιφερειακής εκπαίδευσης Ιωάννης Κουμέντος του έχει διαβιβάσει έγγραφο, στο οποίο δίνεται εντολή να διενεργήσει προκαταρτική εξέταση εναντίον του για την τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος.
Το «παράπτωμα» για το οποίο ελέγχεται ο Μπάμπης Κόκλας έγκειται στο ότι ζήτησε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να διερευνήσει αν αληθεύουν οι φήμες ότι η έκδοση των DVD με τα σχολικά βιβλία σχετίζεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου της υπουργού.
Η υπουργός παιδείας αντί να παραιτηθεί επειδή είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό για την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία, διώκει όσους αναζητούν την αλήθεια, τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο μέσα από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
Δεν αρκεί που είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, για το μνημόνιο, το πολυνομοσχέδιο, τον εργασιακό μεσαίωνα, τις απολύσεις, τη φτώχια και την ανέχεια, αλλά διώκουν και όποιον υπάλληλο τολμήσει να αναρωτηθεί για τις ευθύνες τους.
Απαιτούμε η δίωξη αυτή να σταματήσει εδώ και τώρα. Αν αποφασίσουν να τη συνεχίσουν να ξέρουν ότι θα βρουν και τη λαϊκή συνέλευση Πατησίων απέναντί τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους.
Το μόνο θετικό που μπορεί αυτή η κυβέρνηση να προσφέρει στον τόπο, είναι να φύγει τώρα!

1 comment:

Antonio said...

Αυτό το σοβαρό και απαράδεκτο περιστατικό δίνει την διάσταση του ποιοτικού επιπεδου της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης. Πάντως, δεν ξέρω αν ακόμα χρησιμεύουν σε κάτι οι διαδηλώσεις και οι κάθε λογής κινητοποιήσεις για να φύγουν αυτοί, όχι μονο από την κυβέρνηση, αλλα και από την χωρα.