Thursday, December 20, 2007

Τρία Αλλόγλωσσα Δώρα Χριστουγέννων

Στα Αγγλικά η ανθολογία διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας που βλέπετε εδώ. Η τιμή της σήμερα στο Amazon είναι 17,79$ και με την ισοτιμία δολαρίου - ευρώ εκεί που βρίσκεται είναι μια εκπληκτικά συμφέρουσα αγορά. Άσε που έχει μέσα και το διήγημά μου κι αν πουλήσει καλά τα Χριστούγεννα, θα βγει και σε paperback μέσα στο 2008, αλλιώς θα την φάει η μαρμάγκα και δεν θα κάνω διεθνή καριέρα.

Στα Γαλλικά το εκπληκτικό μυθιστόρημα του Jean-Marc Ligny. Που εκτός από ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις μελλοντικές Μάχες του Νερού, είναι κι ένα παράδειγμα αφοσίωσης. Ξέρω πως ο συγγραφέας του το έγραψε σε μια φάση που ήταν ζορισμένος οικονομικά, αλλά αντί να παραδώσει μια "ξεπέτα" για να την βγάλει επέμεινε στην έρευνα και την λογοτεχνική επεξεργασία που απαιτούσε το Αqua. Από το Γαλλικό Amazon με 22,80 Euro.


Στα Γερμανικά η ανθολογία του Andreas Eschbach. Με μόλις 8,95 Euro από το Γερμανικό Amazon.

Ή εναλλακτικά και για εξάσκηση στην γλώσσα, σε audio-book με 5,89 Euro.

4 comments:

The Motorcycle boy said...

Είσαι σε European Hall of Fame ρε κουφάλα; Να ψήσουμε καμιά κατάσταση του στυλ, οργισμένα γράμματα σε αυτόν τον Μόροου (με τον Βικ Μόροου που έπαιζε στη "Μάχη" τι σχέση έχει;)που να λένε "lose all the other crap and let Koustas alone to have the whole book";

PiKei said...

Καμία σχέση με την "Μάχη". Ο εν λόγω γράφει αντιθρησκευτική, οριακά αστεία, ΕΦ. Και οργισμένα γράμματα δεν έχει νόημα να του στείλεις. Στείλε καλύτερα πόσο γαμάτο είναι το διήγημα στις κριτικές αναγνωστών του Amazon μπας και τσιμπήσει κανείς και το ψωνίσει.
Αλλά μαλάκα μου - για να μην λέμε μαλακίες τώρα - η ανθολογία έχει μέσα και κάτι άλλα διηγήματα που το σκίζουν το δικό μου... Το Baby Doll της Σινισάλο και το διήγημα του Evangelisti με μια λατινοαμερικάνικη φυλακή στα δίνουν στο χέρι...

The Motorcycle boy said...

Με ψήνεις (για το αγγλικό βιβλίο -άλλες γλώσσες δεν κατέχω). Αλλά διαφωνώ πριν καν διαβάσω. Μπορεί, εντελώς τυχαία, να έχει γράψει και κάποιος άλλος κάτι καλό (Σινισάλο ήταν κάτι αμορτισέρ που έβαζα παλιά στο μηχανάκι και αυτός ο Εβαντζελίστι μου κάνει για ξάδερφος της Εβαντζελίστα -που πάτε ρε με τέτοια ονόματα;) αλλά εγώ ψηφίζω Κούστα δαγκωτό. Αυτόν ξέρω -αυτόν εμπιστεύομαι.

PiKei said...

Μίλησε η γενιά της Θείας Όλγας...