Tuesday, December 4, 2007

H Eξίσωση Ως Μέσο Παραγωγής Ενός Εφιαλτικού Μέλλοντος

Το να είμαστε όλοι ίσοι είναι βασικό συστατικό μιας δίκαιης κοινωνίας.

Σήμερα είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον Νόμο (εκτός από τις σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχει "παραδικαστικό" στην σύνθεση, δεν έχουμε καλό δικηγόρο, δεν γνωρίζουμε την γλώσσα για να καταλαβαίνουμε τι λέγεται στην αίθουσα και ο αντίδικος έχει "αγοράσει" μάρτυρες).

Είμαστε επίσης ίσοι απέναντι στον Κίνδυνο Θανάτου. Το 166 μαζεύει αδιακρίτως πλούσιους και φτωχούς, το 199 σβήνει όλες τις φωτιές στην Ελλάδα και το 100 εγγυάται την προσωπική ασφάλεια όλων μας (η μικρή λεπτομέρεια της Ιδιωτικής Περίθαλψης, της Ιδιωτικής Ασφάλισης και των Υπηρεσιών Security απευθύνεται σε λίγους - προφανώς νευρωτικούς - ανθρώπους).

Είμαστε ίσοι στην πρόσβαση στην Εκπαίδευση. Είναι μάλιστα και υποχρεωτική η δωδεκαετής θητεία μας σ' αυτήν (η μαθητική διαρροή όμως έχει θεαματικά νούμερα σε μερικές περιοχές της χώρας, προφανώς γιατί εκεί γεννιούνται περισσότεροι βλάκες).

Μα πάνω από όλα είμαστε εντελώς ίσοι στην Διάδοση των Απόψεων μας. Έχουμε την πιο δημοκρατική τηλεόραση του κόσμου. Όλοι ακούγονται, όλοι έχουν ισότιμο λόγο (αν δεν έχεις σκάσει στα γέλια εδώ, μάλλον ζεις σε άλλο πλανήτη).

Βασισμένος στις παραπάνω Ατράνταχτες Αλήθειες (χωρίς τις παρενθέσεις τους) γνωστός γενειοφόρος μεγαλοδημοσιογράφος πριν από μερικές μέρες τα έβαλε με μια γυναίκα συνδικαλίστρια που έλεγε κάτι - κατά την δική μου γνώμη - αυτονόητο. Ότι η εξίσωση ανδρών και γυναικών ως προς τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια.

Κι ο μεγαλομαλάκας τής φώναζε, "Μα Ισότητα δεν θέλατε; Αυτό δεν είναι η Ισότητα;" και μπορούσες να ακούσεις το γιώτα Κεφαλαίο στην ειρωνική κραυγή του.

Όχι ρε καραγκιόζη! Αυτό δεν είναι ισότητα. Είναι δήθεν εξίσωση. Και αυτή η "εξίσωση" είναι το μέσον παραγωγής ενός εφιαλτικού μέλλοντος.

3 comments:

The Motorcycle boy said...

Κατά πρώτον λοιπόν, καλέ μου φίλε, και στο θέμα της άνισης προβολής από τα Μέσα στηρίζω την άποψή μου για μη διάλογο με κάποιους (άστο αυτό ασχολίαστο -έτσι το είπα).

Κατά δεύτερον και σημαντικότερο, έχω να πω:

α. Ρε μαλάκες όλοι εσείς που φωνάζετε για τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων, των τραπεζικών κ.λ.π. είσαστε ΗΛΙΘΙΟΙ! Αντί να φωνάξετε για να αποκτήσετε κι εσείς αυτά τα προνόμια, γίνεστε τα φερέφωνα της κάθε κυβέρνησης που θέλει ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
β. Επειδή ψυλλιάζομαι οτι η κυρία η συνδικαλίστρια ήταν δημόσια υπάλληλος, έχω να σου πω οτι η σύμβαση που έχουμε όλοι με το δημόσιο (δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας) προβλέπει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η επιδείνωση της θέσεώς μας (οικονομικά, εργασιακά κ.λ.π.), αν δεν υποπέσουμε σε παράπτωμα. Αν θέλετε λοιπόν ΙΣΟΤΗΤΑ γαμώ το στανιό σας κοπρίτες -ΝΑ ΕΞΟΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Αυτό καλύπτει και την Ε.Ε. κι αυτό σας ζήτησε να κάνετε ρε! Καθίκια! Αλλιώς παρανομείτε.

Υ.Γ.: Αυτό ήταν ένα δωρεάν μάθημα ισότητας, αλλά, δυστυχώς, οι αποδέκτες του βάζουν πούδρα για να βγουν στο γυαλί τώρα. Υο επόμενο μάθημα δεν θα είναι δωρεάν. Θα είναι πανάκριβο και θα δωθεί στους δρόμους.

Jean - Lyc said...

Χεχ... σε πρόλαβε ο Ανατόλ Φρανς που είχε πει πως ο νόμος απαγορεύει εξίσου στους πλούσιους και στους φτωχούς να κοιμούνται κάτω από γέφυρες...

Αλλά σωστή η ενημέρωση!

ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ!

Ρε φίλε, τι έκρηξη ηλιθιότητος είναι αυτή; Με κοιτάζουν σα χάνοι όταν τους λέω για επέκταση της μονιμότητας και στον ιδιωτικό τομέα!

The Motorcycle boy said...

Η οποία μονιμότητα (στους δημόσιους υπαλλήλους) δεν υπάρχει -έτσι;
Ο υπάλληλος δεν απολύεται ΕΚΤΟΣ ΑΝ:
-πέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή ασκεί ελλειπώς τα καθήκοντά του
-καταργηθεί η θέση στην οποία εργάζεται.
Στη δεύτερη περίπτωση (και μην ακούω οτι όλα αυτά είναι απίθανα -ούτε στον ιδιωτικό τομέα διώχνουν κόσμο για την πλάκα τους, συνήθως) οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μοναδικοί που απολύονται ΧΩΡΙΣ αποζημίωση!