Thursday, August 4, 2011

Οέο, πού πήγαν οι κάδοι απορριμάτων του Συντάγματος;

Από την Επιχείρηση Καμίνη και μετά το Σύνταγμα δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ καλάθι ή κάδο σκουπιδιών. Τι έργο είναι πάλι αυτό μόνο ο Καμίνης κι η ψυχή του το ξέρουνε... Προς το παρόν πάμε όλοι τα σκουπίδια μας βόλτα μέχρι να βρούμε κάδο να τα ρίξουμε. Στο facebook βρήκα και κλοπιποστάρω μια ΑΙΤΗΣΗ που ανέβασαν κάποιοι που την συνέταξαν (και υποθέτω πως θα την φέρουν σήμερα στην συνέλευση). Ξεκαθαρίζω πως δεν έχει ψηφιστεί ακόμα, άρα είναι στο επίπεδο της πρότασης.

Ημερομηνία, 05/08/2011
Αρ.Πρωτ:

Προς: Διεύθυνση Περιβάλλοντος
τμ. Ανακύκλωσης

Κοιν.: Δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη
Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανδρέα Βαρελά και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία

ΑΙΤΗΣΗ

Θέμα: Αίτηση για κάδους ανακύκλωσης

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος αιτούμεθα όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση τοποθέτηση τεσσάρων ευδιάκριτων κάδων ανακύκλωσης, για γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και κομπόστ, καθώς και κάδων σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τον Ν.3463/06, άρθρο 75 παρ. β 4, ανάμεσα στις αρμοδιότητες του Δήμου είναι "η καθαριότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής τους περιφέρειας, η αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και η κατασκευή και διαχείριση συστημάτων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού και η λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων από εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την κείμενη σχετική νομοθεσία". Επιπλέον,όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου, η ανακύκλωση ως βασική συνιστώσα της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής.Ωστόσο,αν και αναφέρεται η πλατεία Συντάγματος ως σημείο ανακύκλωσης, ουσιαστικά δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης αλλά και όσοι είναι για τα υπόλοιπα απορρίμμαστα είναι εμφανέστατα λίγοι και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες μιας τόσο κεντρικής και πολυσύχναστης πλατείας.

Η ανάγκη,επομένως, για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στην πλατεία Συντάγματος είναι επιτακτική γιατί καθημερινά απορρίπτονταιι στα σκουπίδια υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν.Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεχόμαστε παράπονα τόσο από δημότες όσο και από τουρίστες που διέρχονται από την πλατεία για αυτή την έλλειψη.

Η ομάδα καθαριότητας της «Άμεσης Δημοκρατίας» αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει τις απαραίτητες εργασίες για τη συλλογή και ανακύκλωση των υλικών.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας καθώς και σε κάθε περίπτωση που υπάρχει να μας ενημερώσετε εγγράφως για την πορεία της αίτησης μας, όπως ο Νόμος ορίζει.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Μετά τιμής

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος

4 Αυγούστου 2011

No comments: