Sunday, August 28, 2011

Μολάοι Κάλεσμα

(για άλλη μια φορά) Κλοπιποστάρω (με χαρά) Μολάους:

Λ/Σ ΜΟΛΑΩΝ:ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Αυγούστου 27, 2011 plateiamolaon

ΣΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011 & ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αύγουστος 2011. Σε μια Ευρώπη υπό την σκιώδη διακυβέρνηση του ευρωπαίου «υπερυπουργού» οικονομικών που με το έτσι θέλω επιβάλλουν οι Σαρκοζί και Μέρκελ, με τα σχολεία και τα νοσοκομεία να κλείνουν, τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. παραδομένα στις αγορές, το Πανεπιστημιακό Άσυλο και τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, κοιτίδες των ιδεών και της εξέλιξης, στον κάλαθο των αχρήστων, τα κοινωνικά και τα εργασιακά δικαιώματα υπό διωγμό, υπό την απειλή της ανεργίας και των χαρατσιών, με την μισή χώρα να καίγεται και την ηγεσία με τους νόμους της να δίνει κίνητρα στους εμπρηστές, καθώς ετοιμάζουν τη Γη και τις Ζωές μας για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ…

Τους λέμε: «Όχι! Αυτή είναι η Γη και η Ζωή μας! Δεν θα πορευτούμε σιωπηλοί προς τα κρε-ματόρια! No Passaran! (Δεν θα τους περάσει!)».

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες! Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω». Έγραφε ο Ν. Καζαντζάκης στην Ασκητική.

Φορτώθηκες το βαρύ φορτίο της ευθύνης όταν κατάλαβες πως άλλα μας έταζαν και άλλα εφαρμόζουν, πετάχτηκες πάνω, βγήκες στους δρόμους, αλλά να! Δεν είσαι μόνος σου!

Συναντήθηκες με άλλους στις πλατείες, δεν είσαι πια στο κελί της μοναξιάς της ανασφάλειας και του φόβου, κρατάς και σου κρατά το χέρι ένας συνάνθρωπος άγνωστος μέχρι χθες. Μίλησες χωρίς να είσαι «ειδικός», σε άκουσαν σε σεβάστηκαν και σου φέρθηκαν ως ίσος προς ίσο!

Και μαζευτήκαμε, λες, χιλιάδες στο Σύνταγμα κι όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να μας σπάσουν στο ξύλο, να μας ψεκάσουν σαν τις κατσαρίδες και να περάσουν τον νόμο που θα επιτρέψει την λεηλασία της Χώρας! Λες πως αυτοί έχουν την εξουσία και τα όπλα και πως όσο δίκιο κι αν έχουμε, δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τίποτα! Μα σου λέω πως αν δεν μας φοβόνταν και αυτοί, δεν θα μας κυνηγούσαν τόσο άγρια, είναι σίγουρο πως μας φοβούνται!

Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και προβλέπεται από το σύνταγμα η ελευθερία του λόγου εγώ θα επιμένω πως έχω δικαίωμα να εκφράζω δημόσια με θάρρος την άποψή μου μέχρι να τολμήσουν να μου πουν πως τέλος η δημοκρατία!

Εντάξει λες, να τους ρίξουμε αυτούς τους προδότες, αλλά που είναι ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος με Ψυχή και Φιλότιμο να μας δείξει τον δρόμο για να σωθούμε;

Αχ! τόσοι και τόσοι σωτήρες ηγέτες σε εξαπάτησαν κι ακόμα να μάθεις πως πρέπει να πάρεις τη μοίρα σου στα χέρια σου; Ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως λύκος μπορεί να γίνει ο ίδιος ο βοσκός; Ότι δεν είσαι πρόβατο; Έχεις το πιο ισχυρό όπλο, το μυαλό σου!

Εντάξει, λες, μαζί σας… αλλά τι εγγυήσεις έχετε να μου δώσετε για το μέλλον μου, τι πρόγραμμα έχετε, πως θα κυβερνηθεί η Χώρα;

Καμία εγγύηση! Σου λέμε «έλα να αγωνιστούμε μαζί, να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, την πατρίδα μας που μας ανήκει». Σου λέμε «έλα να αναστήσουμε τους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους για λευτεριά και μια καλύτερη ζωή». «Έλα να φτιάξουμε όλοι μαζί το μέλλον μας τιμώντας το αίμα που έχει χυθεί και δίνοντας ελπίδα στη νέα γενιά».

Καμία εγγύηση! Όπως καμία εγγύηση δεν είχαν και οι παππούδες μας όταν αντιστάθηκαν τους κατακτητές και τους δυνάστες τους, μόνο τη βεβαιότητα του άδικου και τον πόθο της λευτεριάς, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας!

Αν δεν μπόρεσες να ενωθείς μαζί μας, αμφέβαλλες για τα κίνητρά μας έχοντας εξαπατηθεί πολλές φορές ή φοβήθηκες και δεν πιστεύεις στις δυνάμεις σου, ξανασκέψου το, έχεις τεράστια δύναμη, αν βγήκες και δεν βρήκες αυτό που ήθελες ξαναβγές με επιμονή για ένα κίνημα καθαρό από κόμματα που καλεί ανθρώπους που πιστεύουν πως χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα διαθέτει τη γνώση οικονομικών και πολιτικών επιστημόνων αλλά και τη γνώμη των απλών ανθρώπων, που μπορούν να πουν σπουδαία λόγια, ώστε να εγκαθιδρυθεί μια πολιτική που να αγκαλιάζει τον άνθρωπο και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του και μάλιστα χωρίς σύνορα γιατί το πρόβλημα είναι παγκόσμιο.

Ένα είναι σίγουρο: «ο μόνος αγώνας που δεν κερδήθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!»

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΟΛΑΩΝ

(Κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην Πλατεία της Εκκλησίας )

Plateiamolaon.wordpress.com smolaoi@yahoo.com

No comments: