Tuesday, November 15, 2011

3ο Ανταλλακτικό την Κυριακή στο Σύνταγμα

Κλοπιποστάρω από το mail:

Φίλοι και φίλες,
Η ανταπόκριση και η ενεργητική συμμετοχή σας στο 1ο και 2ο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, που πραγματοποιήθηκαν μετά από απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, ενισχύει την πεποίθησή μας για την αξία και την αναγκαιότητα της ανταλλακτικής οικονομίας, ως ένα δυνατό όχημα, που μας οδηγεί να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Προσπαθούμε, λοιπόν, να χαράξουμε κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης και συντροφικότητας, κόντρα στον ατομικισμό, την πνευματική, οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που προσπαθεί να μας επιβάλλει ο λυσσαλέος πόλεμος των αγορών. Ανταλλάσσοντας βιβλία, αρχίσαμε να συνομιλούμε, να ακούμε ο ένας τον άλλο, να μοιραζόμαστε τα συναισθήματα, τις ιδέες και τις αξίες μας και να αναδεικνύουμε έναν νέο πολιτισμό, μια κοινωνία με συνοχή, αξιοπρέπεια και αλληλοϋποστήριξη.
Απαντώντας στις γραπτές και προφορικές σας προτάσεις και επιθυμίες, θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι το ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου θα γίνεται τις Κυριακές, με στόχο να αναπτυχθεί και να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά όπως ρούχα, παιχνίδια, τροφή. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αλληλέγγυες αντιδομές, που θα μας στηρίξουν κατά την περίοδο της κρίσης αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων αξιών. Αν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για την πραγματοποίηση τους, στείλτε μας ένα mail για να γίνετε μέλη της λίστας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των μελών του ανταλλακτικού παζαριού βιβλίου.
Η αλληλεγγύη και η συμμετοχή, που προτάσσει την ομορφιά των οριζόντιων και ισότιμων σχέσεων, την αποδοχή του διαφορετικού, την άμεση επικοινωνία και την αυτοθέσμιση, είναι το μέλλον μας. Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων, σ΄αυτό το απελευθερωτικό ταξίδι μεταμόρφωσης, είναι σημαντική.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: adantallaktiko@gmail.com
Σημειώστε ότι το επόμενο παζάρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 12.00 έως 18.00, στο Σύνταγμα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Κανείς μόνος του στην κρίση
Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα

No comments: